Devlet Hastanesinde Tıp Bayramı

Devlet Hastanesinde Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Ordu genelinde farklı yerlerde farklı etkinlikler düzenlenirken, Ordu Devlet Hastanesi personelleride kendi içlerinde ziyaretlerde ve kutlamalarda bulundular.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Ordu genelinde farklı yerlerde farklı etkinlikler düzenlenirken, Ordu Devlet Hastanesi personelleri de kendi içlerinde ziyaretlerde ve kutlamalarda bulundular.

Ordu Devlet Hastanesi Başhekim Atilla Öztürk, Hastane Müdürü Haki Aydoğdu, Başhemşire Seniye Kocayiğit ve beraberinde hastane hemşireleri yeni açılan Anjiyonografi bölümü doktorları Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. İsmet Dindar ve Kardiyoloji Uzmanı Dr.Olcayto İncedere ve Anjiyonografi bölümü personelini ziyaret ederek götürdükleri çiçeklerle 14 Mart Tıp Bayramını kutladılar.

                 

Prof.Dr. İsmet Dindar "Ordu Devlet Hastanesinde yeni uygulanmaya başlanılan anjiyo ve by-pass operasyonları ile ilgili hizmet vermeye başladıklarından itibaren Ordu açısından çok önemli gelişmelerin yaşandığını, genelde Türkiye' de sağlık sektöründe kamu ya da özel sektör olarak rakipleşme ve ayrımlar olduğunu ve bunun yanlışlığına değindi.

Dindar; "Ordu'da Devlet hastanesi içinde böyle bir özel sektör girişim özellikle kalp hastalıkları bölümünde Türkiye de ilk olması yönüyle ayrı bir önem taşıyor, uygulamaya koyduğumuz bu anlanda ki çalışmaların oldukça başarılı bir şekilde başlaması ve devam etmesi bizi sevindiren şeylerin başında geliyor. Böyle bir deneme ancak Ordu'da başarılı olabilirmiş, buraya gelince onu anladık, biz burada olduğumuz için hepimizi mutluyuz ekip olarak neşeyle ve özveriyle çalışıyoruz bu vesileyle yapılan herşeyden gayet iyi sonuçlar alıyoruz" dedi.

            

Bu zaman kadar yapılan operasyonlar hakkında da bilgi veren Dindar, "şu anda 4. haftasonunun başlangıcı ama biz hasta sayısı olarak 250'lerdeyiz sanıyorum hafta bittiğinde 300 civarında olacak bu sadece haftasonu operasyon yapılmasına rağmen oldukça iyi bir sonuç, bu zamana kadar 7 tane açık kalp ameliyatı çok büyük bir başarıyla yine bu hastanede yapıldı, hastalarımız taburcu olmak üzereler bir bölümü de oldu.

   Ordu'nun böyle bir hizmete ihtiyacı olduğunu daha öncelerden biliyordum ama en güzel yanı sadece Ordu'nun değil bütün Karadeniz bölgesinin bu anlamdaki ihtiyacını karşılayacak bir uygulama olması" dedi.

   Hastane Başhekimi Atilla Öztürk ise; bu uygulamayı hastaneye getirirken oldukça zor bir süreçten geçtiklerini, alanında uzman kişilerin buraya gelerek Orduluların çok ihtiyacı olan bu hizmeti vermelerinin yanı sıra hizmeti getirmede de kendilerine büyük yardımlarının olduğunu söyledi.

  Öztürk "biz bu işi çok önemsiyor ve önem veriyoruz, Ordu gibi bir ilde böyle bir hizmetin verilmeye başlanması Ordu için gerçekten çok büyük bir şans" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.