Darbe Kültürümüz
Ülkemizde çok partili sisteme geçtiğimizden beri sivil yönetime karşı itaatsizlik ve başkaldırma anlamında değerlendirdiğim darbe uygulamaları her on yılda bir kendini ispatlar gibi ülkenin kaderine yön vermeye çalışır.
Darbe Kültürümüz
SALİM MERİÇ
Ülkemizde çok partili sisteme geçtiğimizden beri sivil yönetime karşı itaatsizlik ve başkaldırma anlamında değerlendirdiğim darbe uygulamaları her on yılda bir kendini ispatlar gibi ülkenin kaderine yön vermeye çalışır.
Tabii ki önce gerekçeler oluşturulur, nedenler!...
Patrona Halil ayaklanmaları gibi kişisel ihtiraslar ön planda gözükebilir bazen...
Konjonktür gerekli kılar, 1980 darbesi gibi .
Eğer bu Ergenekon operasyonları olmasa darbe kültürü ve gelenekleri konusunda hala toplum olarak bihaber olabilirdik. Bu operasyonlarda şunu anladık; Darbecilerin bu süreci işletmek ve hayata geçirmek için toplumda yapacakları kaos planları infial katliamlar suikastlar ve hepsi bize birey hatırlatıyor; 1980 öncesi süreci Maral katliamları, Sivas, Çorum ve binlerce insanımızın öldürülmesi sırf darbe yapmak için...
Belki çok komik geliyor, belki mantıksız lakin süreç böyle yürüyor.
Sağcısı veya solcusu İslavcısı veya ayrılıkçılık, bu sürecin aktörleri, kabul edilen unsurları .
Bu darbe planımız maalesef ABD tarafından onaylanmıyor ve onların çıkarlarına ters, onların sözünden çıkmayan bir Hükümlete yapılabilecek en büyük yanlış; darbe yapmak .
80 darbesini isteyen ABD, maalesef bu süreçte sivillerden yana.
Ulusalcı görüntülü çıkışları artık yeni dünya düzenimiz kabul etmiyor.
Küreselleşmeye karşı bireysel ihtiras peşindeki bu oluşumları tasfiye etmenin zamanı geldi .
Soğuk savaş döneminin bu organizasyonlarını tasfiye etmenin batının çıkarları için artık gerekli olduğu bilhassa Türkiye'de zaruret olmuştur.
Temiz ellerin kirli elleri temizleme operasyonu, İtalya'da olduğu gibi yerli Gladyolarımızı, P2 menşeili bu hareketin çözülmesi yönündeki bu süreç, safları da belli ediyor...
Kimin ne olduğu ortaya çıkıyor.
Menderesin yakasına özgürlük istiyoruz diye yapışanlar, bugün darbecilerin taşeronu olduğu, sivil uzantıları olduğunu görebiliyoruz.
Medada bürokraside ve her alanda işbirlikçileri olan bu oluşum artık yeniçeri isyanlarının devrinin kapanması gerektiğini de bize hatırlatıyor
Demokratikleşme tam gaz diyoruz .
Yeni sivil anayasa taslağı meclisten geçmeli diyoruz.
13 Temmuz tarihli TARAF gazetesindeki başlıkta bir yazı çok ilginçti.
Ergenekon'cuların darbeden sonra ABD baskısına karşı Irakta El Kaidenin desteklenmesi ve Mehdi ordusunun da, Saydam yanlısı muhalefetinde desteklenmesi için çalışma içinde olunması gerektiği planları, olduğu yazılıydı.
Anlayacağımız darbe olsaydı ABD ye karşıda bir darbe olacaktı.
Bu karşı darbeden dolayı ABD ye teşekkür mü etsek ne dersiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.