OSMMMO; Ayrımcılığa Son

OSMMMO; Ayrımcılığa Son

Ordu SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yüksel yaptığı açıklamada; Muhasebe mesleğini icra eden bizler bugüne dek hep mesleğimizin geleceğine ilişkin tespitler, öneriler ve taleplerde bulunduk. Bu mesleği hep yukarılara taşıma gayretinde olduk. O

... "Meslek mensuplarının, özellikle "bağımsız denetim hakkı” konusunda; Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun (KGK) Türkiye'nin yararına alacağı bir kararı beklemektedir. Beklemekteyiz"

 

“BAĞIMSIZ DENETİMDE”  RUHSAT ALMIŞ MESLEK MENSUPLARI ARASINDA  AYRIMCILIĞA SON VERİLMELİDİR


Ordu SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yüksel yaptığı açıklamada; Muhasebe mesleğini icra eden bizler bugüne dek hep mesleğimizin geleceğine  ilişkin tespitler, öneriler ve taleplerde bulunduk. Bu mesleği hep yukarılara taşıma gayretinde olduk. Ordu Mali Müşavirler Odası olarak ve tabi diğer illerdeki mali müşavir odaları oalrak "ortak aklın, toplam faydanın" , “birlikte üreten birlikte düşünen ve ortak hareket eden” bir anlayışın gereklerine uygun bir yaklaşım sergilemeye  çalıştık, aynı yaklaşımıgözetim ve denetim konusunda karar aşamasında bulunan kurumlardan da bekliyoruz.


Bütün meslek mensuplarının en önemli düşüncesi iş ve ekmek kavgasıdır. Meslek camiası bütün siyasi etkilerden uzak olarak sadece "İşinin ve Ekmeğinin" peşine düşmüştür.

Meslek mensuplarının, özellikle "bağımsız denetim hakkı” konusunda; Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun (KGK) Türkiye'nin yararına alacağı bir kararı beklemektedir. Beklemekteyiz.

6102 sayılı Yeni TTK’nın 400 maddesinde Mali Müşavirlere verilen “Bağımsız Denetim” yetkisinin, 6335 sayılı yasa ile 6102 sayılı yasanın 400. maddesinin değiştirilmesi ile Mali Müşavirlerin  bu yetkisi adeta tırpanlanmıştır. Üzerine Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun (KGK) yayınladığı “Bağımsız Denetim” Yönetmelik  taslağı meslek mensuplarını karamsarlığa itmiştir.

 

Bağımsız Denetim Yönetmeliği Taslağında muhasebe meslek camiasının temel taleplerine duyarsız  kalındığı görüyoruz. Ülkemizdeki sermaye şirketlerini  denetleyecek serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlere ilişkin taslakta olumlu yaklaşım göremiyoruz. Özellikle üst birliğimiz TÜRMOB devre dışı bırakıldığını görüyoruz."
 

Kamu Gözetimi Kurumu'nun, yetkilendirme ve sicil işleriyle kendini meslek örgütü yerine koymaktan vazgeçmesi gerekmektedir.

Muhasebeci, Mali Müşavirler "bağımsız denetim" konusunda aile ve yakın çalışanlarıyla birlikte 500 bin kişilik bir camiadır. Bu camianın haklarının Kamu Gözetim Kurumu tarafından hiçe sayılması veya yok sayılması kabul edilemez bir durumdur.

 

Bizlerin talepleri özetle:

a)3568 sayılı yasaya göre ruhsat almış meslek mensupları arasında ayrımcılığa son verilmesini talep ediyoruz.

b)Bağımsız Denetim Konusunda kesinlikle sınav yapılmamalıdır.

c)TÜRMOB tarafından hazırlanan ve titizlikle yürütülen Bağımsız Denetim Eğitimleri yeterli görülmelidir.

d)Meslek mensuplarının meslekte hizmet süresi esası kaldırılmalı, TÜRMOB tarafından verilen Mali Müşavirlik ruhsatı olan, bütün meslek mensupları, “Bağımsız Denetim” konusunda yetkilendirilmelidir.

 

Meslek mensupları ve camiamız bu beklentiler ve talepler içerisindedir. Özellikle Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun (KGK) yayınladığı “Bağımsız Denetim” Yönetmeliği taslağının yarattığı sisli havanın dağılmasını bekliyoruz.

Taslağa iş ve ekmek parası derdinde olan meslek mensuplarının yukarıda belirttiğimiz taleplerinin dahil edilmesini bekliyoruz. Bu talepler gerçekleşmez ise meslektaşlarımız ve ülkemizin kaybını engellemek için hukuksal ve demokratik haklarımızı her zeminde sonuna kadar  savunacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.