Yılmaz:Bakan,  kamusal görevleri nedeni ile tarafsız olması gereken kamu görevlileriyle seçim çalışmalarını yürütemez

Yılmaz:Bakan, kamusal görevleri nedeni ile tarafsız olması gereken kamu görevlileriyle seçim çalışmalarını yürütemez

Ordu Eğitim Sen başkanı Sezgin Yılmaz yaptığı açıklamada:Ülkemiz demokrasisi adına çok önemli olan 14 Mayıs seçimlerine az bir zaman kaldı. Bu süreçte seçim çalışmalarında pek çok adaletsizliklere şahit olduk. Bakanın seçim çalışmalarına daha önce de ele

Ordu Eğitim Sen başkanı Sezgin Yılmaz yaptığı açıklamada:Ülkemiz demokrasisi adına çok önemli olan 14 Mayıs seçimlerine az bir zaman kaldı. Bu süreçte seçim çalışmalarında pek çok adaletsizliklere şahit olduk. Bakanın seçim çalışmalarına daha önce de eleştiri konusu olan okul ziyaretleriyle başlaması, yanında img-6881.jpegadaletsizliği gözler önüne sermektedir.

Birçok hukukçunun “atanmış kamu görevlileri aday olabilmek için istifa etmelidir; aksi Anayasa’ya aykırıdır” itirazları karşısında, bakanlar hiç istifini bozmadan bu görevlerini devam etmektedirler.

Özellikle de iktidar partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterilen Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER konumunu kullanarak tüm kamu kaynaklarını kullanmaktan imtina etmemektedir. Normalde atanmış bir bakan olarak kamu görevinden ayrılması gerekirken hala bu görevini yürütüyor. Seçim çalışmalarında Milli Eğitim Bakanı tüm kamu kaynaklarınıkullanmaktadır. Yine Milli Eğitim Bakanlığında müfettiş olarak çalışan Sabri Soner GÖRGÜLÜ seçimde aday olabilmek için kamu görevinden ayrılmıştır. Bugün milletvekili adayı olarak yıllardır yaptığı birikimlerini kullanarak kendi maddi imkânları ile seçim çalışmalarını yürütmektedir.

img-6883-001.jpegMilli Eğitim Bakanı milletvekili adayı her gittiği ilçede müjde üstüne müjde vermektedir. Tüm bunları kamu gücünü kullanarak yapmaktadır. Ama gel gör ki bu müjdelerin çoğu sadece söz ve tabeladan öteye geçmemektedir. Bunun en bariz örneği seçim ziyaretleri kapsamında Fatsa ilçesini ziyaret ettiğinde Fatsa Belediye Başkanı bir Tarım Lisesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etmiş bakan da birkaç gün sonra yöneticisi, öğretmeni, öğrencisi olmayan; Yeşil Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lİsesi Tarım Teknolojileri Bölümü açıldığı duyurulmuştur. Aslında tabela asılan okul binası Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri bölümü olarak eğitim öğretime devam etmekte olup; deterjan, çamaşır suyu vb. hijyen malzemeleri üretmeye devam etmektedir. 2 hafta geçmeden ilginç bir şekilde bu tabela da indirilerek öğrencisi olmayan okulun ismi Şehit Ümit Kesti Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri olarakdeğiştirilmiştir.

img-6882-001.jpegMilli eğitim bakanı bugün Kabadüz de bir açıklama yaparak Ordu’nun tüm köy okullarını Mayıs sonuna kadar açacaklarını, eğitim dışında kalan 3 milyonun üzerinde ki çocuk sayısı ile ilgili de kuyruklu yalan diye ifade etmiştir. Açıkça söylemek gerekirse asıl sizin söyledikleriniz kuyruklu yalan. Köy okullarını eğitim öğretime açmıyorsunuz. Köy yaşam merkezi olarak açıyorsunuz. Biz köy okullarının açılarak taşımalı eğitime son verilmesini talep ediyoruz. Yine eğitim dışında kalan çocuk sayısı ile ilgili örgün eğitime devam etmeyip açık öğretime devam eden öğrenci sayısını açıklayabilir mi? Çünkü yoksul aile çocukları ailelerine maddi katkıda bulunmak için açık öğretime kaydını yaptırıp çocuk işçi olarak çalışmaktadırlar. Hatta bu konu da iktidar sermayeye ucuz işgücü yaratmak için gerekli desteği yapmaktan da çekinmemektedir.

Bakan Özer, milletvekili adayı olduğu Ordu’da Bakanlığı süresincekamu gücünü seçim çalışmalarında kullanmıştır. Bununla yetinmemiş Ordu’ya 2023 yılı için planlanan eğitim yatırımlarını 1 milyar 305 milyon TL daha artırarak 1 milyar 796 milyona çıkardıklarını duyurmuştur, dedi

Bakanlığın yaptığı harcamalar okulların temel ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak, sadece seçime odaklı popülizmden başka bir şey değildir. Bu harcamalar neye göre ve nasıl belirlenmektedir.

Başta Öğretmenlik Meslek Kanunu olmak üzere buna benzer söylem ye asılsız vaatlerinden dolayı eğitim emekçilerinin böylesi tarihi bir seçimde ülkeyi yoksullaştıranlardan, eğitim öğretimi tahrip eden, tarikatlara, cemaatlere yandaşa teslim edenlerden yana tercihimiz olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.