Yasonda‘Uçurtma Şenliği’ ve ‘Piknik’

Yasonda‘Uçurtma Şenliği’ ve ‘Piknik’

Vali Orhan DÜZGÜN’ün, Ordu’da yapılacak Sokak Sağlıklaştırması çalışmalarını yerinde görmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen heyete eşlik etmesi nedeniyle katılamadığı etkinliğe, Vali Yardımcıları Salih YÜCE ve Mustafa İMAMOĞLU, Perşembe Kaymak

Çevre Haftası etkinliklerinin finalini yapmak, okulların tatile girmesiyle Ordu Çocuk Yuvası’nda kalan çocukların yılsonu yorgunluklarını atmalarını sağlamak ve Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevinde kalan büyüklerimizin “Babalar Günü”nü kutlamak amacıyla Perşembe Yason Burnu’nda ‘Uçurtma Şenliği’ ve ‘Piknik’ yapıldı.

 

 

Yasonda ‘Uçurtma Şenliği’ ve ‘Piknik’

 

Vali Orhan DÜZGÜN’ün, Ordu’da yapılacak Sokak Sağlıklaştırması çalışmalarını yerinde görmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen heyete eşlik etmesi nedeniyle katılamadığı etkinliğe, Vali Yardımcıları Salih YÜCE ve Mustafa İMAMOĞLU, Perşembe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin YAŞAR, İl Çevre ve Orman Müdürü Selahittin AYDIN,  Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevinde kalan yaşlılar, Ordu Çocuk Yuvasında kalan çocuklar ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Düzenlenen etkinlikte, Ordu Çocuk Yuvasında kalan 63 çocuğun ve etkinliğe katılan davetlilerin, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce sağlanan uçurtmaları gökyüzünde uçurmaları, Yason Burnu’nda renkli görüntülere sahne oldu. 

 

Gençlerin, çocukların uçurtma heyecanını ilgiyle ve büyük bir mutlulukla izleyen Huzurevi sakini yaşlı babalar, büyükler, hep birlikte yapılan piknikle beraber hayatlarının en güzel günlerinden birisini yaşadılar.

Etkinliğe katılan çocuklar, gençler ve yaşlılar, tarihi Yason Kilisesi bahçesinden yapılan canlı müzikle gönüllerince eğlenme fırsatı da buldular.

 

Yason Burnu’nda yapılan etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Salih YÜCE, “ 5 Haziran Çevre Günü, Babalar Günü ve okulların tatile girmesinden sonra çocuklarımızla birlikte hepsini bir araya getirerek bu etkinliği düzenledik. 

 

Ordu Çocuk Yuvasında kalan 63 çocuğumuz ve Huzurevinde kalan 15 erkek yaşlımız bugün burada bu etkinlikle bizlerle beraberler. Çocuklarımız, bugün burada uçurtma uçurmanın heyecanını yaşıyor. Yaşlılarımızla birlikte piknik yaparak onların Babalar Günü’nü kutlamış olacağız. Dolayısıyla güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş olacağız” diyerek, etkinliği himaye eden Vali Orhan DÜZGÜN’e ve katkı sağlayan il Çevre ve Orman Müdürü Selahittin AYDIN’a teşekkür etti.

İl Çevre Orman Müdürü Selahittin AYDIN da yaptığı açıklamada, “Çevre Haftası’nın finalini yapamamıştık. Sayın Valimizin önerisiyle hem Çevre Haftası’nın finalini, hem de Huzurevinde kalan yaşlı erkek büyüklerimizin Babalar Günü’nü kutlamak, Çocuk Yuvası’nda kalan çocuklarımızın okullarının tatile girmesi nedeniyle Yason Burnu’nda bir piknik yapmak, uçurtma şenliği yapmak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Güzel de bir etkinlik oldu.

Çocuklarımızın, yaşlılarımızın heyecanına bizler de ortak olduk” diye konuştu.

 

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin YAŞAR da etkinlikle ilgili bir açıklama yaparak, “Çocuk yuvalarımızda, yetiştirme yurtlarımızda, huzurevimizde kültürel, sportif etkinliklerimiz zaman zaman yapılmaktadır. Çocuk Yuvasında kalan çocuklarımızın okullarının tatile girmesi, yaşlılarımızın da Babalar Günü’nü olması nedeniyle Sayın Valimizin himayelerinde bu etkinlik düzenlendi. Çocuk Yuvasında kalan çocuklarımız derslerini başarı ile tamamladılar. Sporda da çok iyiler. Şu an Aydın Kuşadası’nda, Erkek Yetiştirme Yurdumuz 3 tane milli forma ile 20’ye yakın milli müsabaka yapıyorlar. Çocukların başarı durumları her geçen sene artmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.