Vosvoslar Tos Tos Yayla yollarına

Vosvoslar Tos Tos Yayla yollarına

DÜZGÜN, “Yason’da başlayan seyahat serüveniniz bugün Boztepe, Kurul Kalesi ve kamp alanı olan Turnalık Obasında kamp kurma ve diğer etkinliklerle devam edecek. Valilik olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kabadüz Kaymakamlığı ve Yokuşdibi Belediyesi ile

30 Haziran’da başlayan ve 7 Temmuz’da sona erecek olan “Ordu 12. Uluslararası Vosvos Festivali”ne katılmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından Ordu’ya gelen vosvosseverler, Vali Orhan DÜZGÜN’ü ziyaret etti.

 

Vosvoslar Tos Tos Yayla yollarına

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ordu Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen şenliğe, Türkiye genelinden 52 vosvosla yaklaşık 150 kişi katıldı. Valilik Meclis Salonu’nda, Vali Yardımcısı Yemen BAYRAK ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN’in de hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Yason’da başlayan seyahat serüveniniz bugün Boztepe, Kurul Kalesi ve kamp alanı olan Turnalık Obasında kamp kurma ve diğer etkinliklerle devam edecek. Valilik olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kabadüz Kaymakamlığı ve Yokuşdibi Belediyesi ile programınızın en iyi şekilde devam etmesi için gerekli çalışmaları ve rehberlik hizmetini yürütüyoruz” diyerek, “Vosvos festivalinin her yıl gelenekselleşerek devamına ve yaylalarımızın sizlerin de katkısıyla tanıtılmasına büyük önem veriyoruz” dedi.

 

Ordu’nun turizm potansiyelini artırmak amacıyla yapılan yatırım ve çalışmalara değinen Vali DÜZGÜN, “Bölgemize turistlerin kolay ulaşımını sağlamak adına yapımı geçtiğimiz yıllarda tamamlanan sahil yoluna ilave olarak Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak yol olarak bilinen Ordu, Sivas, Kayseri, Hatay yolundaki çalışmalar da hızla devam ediyor” dedi.

 

Havaalanı çalışmalarıyla ilgili olarak da vosvos tutkunlarına bilgiler veren Vali Orhan DÜZGÜN, Dünyanın ikinci denize dolgu olan havalimanı çalışmalarının Ordu’da hızla devam ettiğini ve iki yıl sonra uçuşlara açılacağını söyledi. Vali DÜZGÜN, havalimanının açılmasıyla birlikte doğa, yayla, macera, spor ve av turizmi konularında ciddi bir ilerleme olmasını bekliyoruz” diyerek, Ordu’da ulusal ve uluslararası marka otellerin de bu yıl başında hizmete açıldığını ifade etti.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, hem yerli hem de yabancı turistleri Karadeniz Bölgesine çekmek için çalışmalar yapıldığını belirttiği konuşmasında, ”Amacımız Karadeniz Bölgesi'nin turizmdeki payını arttırmak. İnşallah bundan sonra Karadeniz Bölgesi turizm sektöründeki payını giderek hızlı bir şekilde arttıracak. Türkiye'ye gelen turistlerin önemli bir kısmı Ege ve Akdeniz bölgelerini tercih ediyorlar. Alternatif turizm olanaklarıyla dikkatleri Karadeniz Bölgesine de çekmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor" diye konuştu.

 

Yaylaların sadece yaz mevsiminde değil, kış mevsiminde de aranan yerler olması için çalışmaların hızlı şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Vali Orhan DÜZGÜN, Çambaşı Yaylasında kayak merkezinin bir bölümünün hizmete girdiğini, konaklama, yeme-içme ile sosyal ünitelerin de yakın zaman içerisinde gerçekleştirilmesi noktasında çalışmaların hızla devam ettiğinin kaydetti.

 

Perşembe ilçesinin de İtalya’da başlayıp, Avrupa’da hızla yayılan ‘Sakin Şehir’ akımının son yerleşimi olarak tescil edildiğini vurgulayan Vali DÜZGÜN, “Perşembe ilçemiz, sakin şehir olarak Türkiye’de 5-6 şehirden biri olma özelliliğini elde etti. Sakin şehrin konsepti, doğayla baş başa, gürültüden uzak bir tatil geçirmek isteyenlerin aradığı bir tatil beldesi statüsünde olmasıdır” diye konuştu.

 

Vali DÜZGÜN, konuşmasının sonunda, vosvosseverlere, halk arasında tatille ilgili söylenen, ”özlemle beklenir, sıkıntıyla geçirilir, hasretle anılır” sözüyle hatırlatarak, “İnşallah sizler Ordu’da güzel bir tatil geçirir ve Ordu’dan güzel anılarla ayrılırsınız” diyerek, kendilerini Ordu’da görmekten mutlu olduklarını ifade etti.

 

Vali Orhan DÜZGÜN’ün konuşmasının ardından vosvosseverlere Ordu Vosvos Festivalini anlatan kısa video film gösterisi izletildi ve Ordu’ya özgü çeşitli hediyeler verildi.

 

Vali DÜZGÜN Vosvos Kullandı

 

Vali Orhan DÜZGÜN ile Valilik binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra araçlara binen Vosvosseverler, Boztepe'ye çıkmak için yola koyulurken, Vali Orhan DÜZGÜN de üzeri açık bir Vosvos'un direksiyonuna geçerek konvoyun liderliğini yaptı. Yaklaşık yarım saatlik yolculuğun ardından 530 rakımlı Boztepe'ye çıkan Vosvosseverler, Boztepe’nin eşsiz manzarasına hayran kaldılar ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Boztepe’de Vali Orhan DÜZGÜN tarafından kendilerine ikram edilen pideleri tadına bakan vosvosseverler, rengarenk vosvosları ile Ordu sokaklarında şehir turu attıktan sonra tarihi Kurul Kalesi’ne gitti. Ardından da Ordu'nun Kabadüz İlçesi'ne bağlı Turnalık Yaylası'ndaki Vosvos Kampı'na hareket etti.

 

7 Temmuz'a kadar sürecek olan etkinlikler çerçevesinde, trekking turları, yayla ve doğal göl gezileri, fotoğraf yarışması gibi etkinlikler yapılacak.

 

Vosvosseverlerin programları ise şöyle;

 

02 TEMMUZ 2012 PAZARTESİ:

09:00 Turnalık Kamp Merkezi’ndeki kafeteryada çay-kahve servisi. Saat 17:00 ye kadar serbest zaman. 17:00 Susuz Tepe’ye hareket edilecek. Tepeden güneşin batışını izlerken ikram olarak yöresel yiyecekler ve ayran ikramında bulunulacak. Kamp merkezine dönüş.

 

03 TEMMUZ 2012 SALI :

09:00 Kamp Merkezi’nde kafeteryada çay-kahve servisi

10:00 TREKKING Günü kahvaltıdan sonra sırt çantaları ile 7 km.(6 Saat) sürecek Armutalan-Kaleboynu-Ablaktaşı’nda sandviç ve ayran ikram edildikten sonra Geçilmez istikametinden kamp merkezine dönüş.

 

04 TEMMUZ 2012 ÇARŞAMBA

09:00 Kamp Merkezi’nde kafeteryada çay-kahve servisi.

13:00 Çukuralan’da sandviç ve ayran ikramı.

18:00 Yeşilce Beldesinde Yeşilce Belediyesinin organize ettiği etkinliğe katılıp gece geri dönülecek.

 

05 TEMMUZ 2012 PERŞEMBE :

09:00 Kamp Merkezi’nde kafeteryada çay-kahve servisi.

10:00 Karagöl’e hareket edilecek. Çambaşı Semen Obası ziyareti. Yaprakbaşı ve Bozattaşı’ndan geçip Karagöl’e tırmanış.

18:00 Kamp Merkezine dönüş.

 

06 TEMMUZ 2012 CUMA:

09:00 Kamp Merkezi’nde kafeteryada çay-kahve servisi.

 

10:00 Sabah keyfinden sonra Kurtkayası yürüyüş. Akşam düzenlenecek olan veda partisine hazırlanmak üzere kampa dönüş.

18:00 Kamp Merkezinde bütün katılımcılara akşam yemeği.

20:00 Festival süresince devam eden fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin açıklanması, ödül töreni ve Fuat SAKA Konseri

 

07 TEMMUZ 2012 CUMARTESİ :

09:00 Kamp Merkezi’nde kafeteryada çay-kahve servisi.

10:00 Yol hazırlığı ve vedalaşma.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.