Validen Öğrenci Duyarlılığı

Validen Öğrenci Duyarlılığı

Devamsızlık yapan öğrencilerin okul yönetimince en geç ilk bir saat içinde velilere bildirilip bildirilmediğini zaman zaman denetleyeceğini ifade eden Vali DÜZGÜN, Eğitim Denetmenleri Başkanı Temel ŞENER’e de talimat vererek, konuyla ilgili okullarda haft

 

Vali Orhan DÜZGÜN, mazeretli izinli ve raporlu öğrenciler hariç öğrencilerin okula devamsızlıklarını velilere bildirmeyen okul müdürlerini makamına çağırarak uyardı.

 

Bazı öğrencilerin okul saatlerinde, okul dışında farklı yerlerde gezdiklerini ve okula devam etmediklerini gözlemlediğini belirten Vali Orhan DÜZGÜN, bunun üzerine yapmış olduğu araştırmada, bazı okul yöneticilerinin öğrencilerin devamsızlığını velilere bildirmediğini tespit ettiğini söyledi.

 

Öğrencilerin devamsızlığını velilere bildirme konusunda en fazla ihmal gösteren okul müdürleri ile birlikte Vali Yardımcısı Salih YÜCE, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer DEMİRÖZ ve Eğitim Denetmenleri Başkanı Temel ŞENER’i makamına çağıran Vali DÜZGÜN, öğrencilerin devamsızlıklarının takibi ve velilere bildirilmesi yönünde önemli uyarılarda bulundu.

 

Anne ve babaların öğrencileri okul yönetimine güvenerek teslim ettiklerini ifade eden vali DÜZGÜN, “Okul müdürlerimizin, yöneticilerimizin sorumluluk taşıması gerekiyor. Okulunuzda sizlere teslim edilen öğrencilere sahip çıkacaksınız. Okula gelmeyen veya okuldan kaçan öğrencilerin kötü bir durumla karşılaşmaları halinde bunun sorumluluğu sizlere aittir. Mazeretsiz olarak okula gelmeyen veya ara derslerde okulu terk eden öğrencileri ivedilikle velilerine bildireceksiniz. Aksi takdirde çocuklarımızın başına gelebilecek kötü bir durumda, sizler sorumlu olursunuz” dedi.

 

Okullarda öğrencilerin takibi ve devamsızlıklarının velilere bildirilmesi konusunda bir genelge yayınlayacaklarını belirten Vali DÜZGÜN, okul yöneticilerinin hem okullarına, hem de öğrencilerine hakim olmalarını, görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmelerini istedi.

 

Devamsızlık yapan öğrencilerin okul yönetimince en geç ilk bir saat içinde velilere bildirilip bildirilmediğini zaman zaman denetleyeceğini ifade eden Vali DÜZGÜN, Eğitim Denetmenleri Başkanı Temel ŞENER’e de talimat vererek, konuyla ilgili okullarda haftalık kontrol ve denetim yapılmasını ve denetim raporlarının haftalık olarak makamına sunulmasını istedi.

 

Okulların eğitim yuvası olduğuna dikkat çeken Vali DÜZGÜN, “Hiçbir mazeret, başarının yerini tutmaz. Okullarımız eğitim yuvası, sizlere emanet edilen çocuklara sahip çıkacaksınız. Öğrenci velileriyle sürekli temas ve diyalog halinde olacaksınız. Her okul müdürümüz günde en az 5 öğrenci velisini arayarak, öğrenciyle ilgili bilgilendirmede bulunacak. Öğrenci velileriyle sürekli iletişim halinde olacaksınız” diyerek, okul müdürlerine uyarılarda bulundu.

 

 

Kaynak Orduvaliliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.