Vali Tuncay Sonel, “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" kapsamında Kabataş ilçemizde örnek bahçe çalışmalarını yeri

Vali Tuncay Sonel, “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" kapsamında Kabataş ilçemizde örnek bahçe çalışmalarını yeri

Vali Sonel, Valiliğimizin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odaları işbirliğinde 3 bin örnek bahçeden biri olan Kabataş ilçemizde Dürdane Kaval’a ait bahçede gübre uygulamasını gerçekleştirdi.

Vali Tuncay Sonel, “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" kapsamında Kabataş ilçemizde örnek bahçe çalışmalarını yerinde inceledi.

1-3.jpg

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre "fındık da örnek uygulama şimdi sahada projesi" devam ediyor.

Ordu Valiliği açıklamasında aynen şunları söyledi: "Vali Sonel, Valiliğimizin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odaları işbirliğinde 3 bin örnek bahçeden biri olan Kabataş ilçemizde Dürdane Kaval’a ait bahçede gübre uygulamasını gerçekleştirdi.

Beraberinde, Kabataş Kaymakamı Yunus Emre Sakızcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte fındık bahçesinde gübre atımı ile ilgili ziraat mühendislerinden bilgi aldı.

Fındık yetiştiriciliğinde bitkinin normal gelişimini sürdürebilmesi, bol ve kaliteli ürün vermesi için bilinçli ve dengeli bir gübreleme yapılması gerektiğinin önemine vurgu yapan Vali Tuncay Sonel, ”Türkiye, fındık üretiminde dünya birincisi. Ülkemizde fındık üretiminde de Ordu ilk sırada yer alıyor. Bu yıl 240 bin ton fındık üretimi oldu. Kabataş ilçemizde Dürdane teyzemizin fındık bahçesinde gübreleme faaliyetlerine eşlik ettik. Sahil kesiminde gübre atım işleri bitti ancak iç kesimde tomurcuklar daha yeni oluşuyor” diye konuştu.

Konuşmasında azotlu gübre atmanın önemine dikkat çeken Vali Sonel, Dürdane Kaval’ın bahçesinde yapılan toprak tahlilinde ocak başına 1,5 kilo azotlu gübre tespit edildiğini belirterek, tomurcuklanmanın olduğu bu dönemde 750 gram gübrenin şimdi, 750 gramın ise Mayıs ayı sonunda atılacağını böylece fındıkta verim ve kalitenin artacağını ifade etti.

1-1.jpgVali Tuncay Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Tarım ve Orman Bakanımızın yöremize büyük destekleri var. Çok değerli İl Tarım ve Orman Müdürümüz ve personelinin özellikle örnek fındık bahçeleri kurmak konusunda emekleri büyük.
3 binin üzerinde örnek fındık bahçeleri kuruldu. Dönüme 250-300 kilo veren bahçelerimiz bulunuyor. Amacımız, Ordu ile özdeşleşen, olmazsa olmazlarımızdan, değerlimiz olan fındığın yöremizde ekonomiye daha çok katkı sağlaması, daha çok ihracat olması ve çiftçimize daha çok gelir getirmesidir” diye konuştu.

Dürdane Kaval ise, 6 dönüm yerde 600-700 kilo fındık alırken şimdi yeni gübre uygulamasıyla birlikte 1300-1400 kilo fındık aldıklarını söyleyerek, Vali Tuncay Sonel’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.