Vali Güzelordu inşaatını gezdi

Vali Güzelordu inşaatını gezdi

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan ve Ordu’nun en eski, en köklü eğitim kurumlarından birisi olan Güzelordu İlköğretim Okulu binasının ihtiyaca cevap veremeyecek hale gelmesi gerekçesi nedeniyle 1992 yılında başlayan ve 18 yıl süren okulun yeniden yapılm

 

Güzelordu İlköğretim Okulu binasının yapımı devam ediyor
 
Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan ve Ordu’nun en eski, en köklü eğitim kurumlarından birisi olan Güzelordu İlköğretim Okulu binasının ihtiyaca cevap veremeyecek hale seldiği gerekçesi ile  1992 yılında başlayan ve 18 yıl süren Ordunun ilk Sanat okulu olma özelliği bulunan  okul binasını yeniden yapılma arayışlar(ı!), Vali Orhan DÜZGÜN ile Ordulu  işadamı Vedat TÜRKMEN arasında 14.06.2010 tarihinde imzalanan protokol ile son bulmuştu.
18325
 
Vali Orhan DÜZGÜN , yapımı devam eden Güzelordu İlköğretim Okulu binası inşaatına giderek, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
İnşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Orhan DÜZGÜN, okul binasının planlanan sürede tamamlanması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.
Vali DÜZGÜN, “Yakın geçmişte Ordu’nun gündemini oldukça meşgul eden Güzelordu İlköğretim Okulunun yeni bina inşaatının hızla yükselmekte olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Memleketimizin en önemli meselesi olarak gördüğümüz eğitim alanında, adına yakışır, Ordu’ya yakışır bir okul binasının hızla yapılıyor olmasına her Ordulu gibi bizler de seviniyoruz. Şehrin en merkezi ve en hareketli yerinde yapımı hızla ilerleyen okul binasının planlanan sürede yapımının tamamlanarak hizmete açılacak olması bizleri heyecanlandırıyor” dedi.
 
Şehrin en merkezi ve hareketli bölgesinde yer alan Güzelordu İlköğretim Okulunun inşaatının görüntü kirliliğine neden olmadan yürütülmesi konusunda da hassas bir çalışma yapıldığını belirten Vali Orhan DÜZGÜN, Okul inşaatını çevreleyen alanın dışına yerleştirilen panolara, Ordu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi resim bölümü öğrencileri tarafından deniz altındaki hayatı simgeleyen resim çalışması yapıldığını söyledi.
 
Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan resim çizme çalışmalarını da inceleyerek, resimleri yapan öğrencilerden bilgi aldı. Yapılan çalışmaları beğenen Vali DÜZGÜN, öğrencilerle bir süre sohbette de bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.