UMUT Ve BİLSEM’DEN MATEMATİK OLİMPİYATI

UMUT Ve BİLSEM’DEN MATEMATİK OLİMPİYATI

Ulusal ve uluslar arası birçok yarışmada aldığı derece ve ödüllerle adını sık sık duyuran Ordu Bilim ve Sanat Merkezi, Ordu Özel Umut Hastanesinin katkılarıyla Ordu İli genelinde ortaöğretim okullarına devam eden öğrenciler arasında düzenlenen matematik o

UMUT Ve BİLSEM’DEN MATEMATİK OLİMPİYATI

Ulusal ve uluslar arası birçok yarışmada aldığı derece ve ödüllerle adını sık sık duyuran Ordu Bilim ve Sanat Merkezi, Ordu Özel Umut Hastanesinin katkılarıyla Ordu İli genelinde ortaöğretim okullarına devam eden öğrenciler arasında düzenlenen matematik olimpiyatının birinci aşaması 22 Mayıs Pazar günü yapıldı.

Ünlü Türk Matematikçisi Mehmet Nadir adına düzenlenen yarışmanın 2. aşaması ise 29 Mayıs Pazar Günü yapılacak. Yarışmanın birincisi tam, ikincisi yarım ve üçüncüsü çeyrek altın ile ödüllendirilecek.

logo son2.jpg

Konu ile ilgili olarak Ordu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Necmettin GÜNEY: matematiğe olan ilgi ve sevgiyi arttırmak, yetenekli gençlerin ortaya çıkmasını sağlamak ve söz konusu yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağlamak amacıyla yarışmayı düzenlediklerini, Ordu Özel Umut Hastanesinin sponsor olarak verdikleri desteğin eğitime verdikleri önemin açıkça göstergesi olduğunu ve yarışmanın her yıl ödül miktarı arttırılarak düzenlenmeye devam edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.