Ülubeyde Tarihi Köprüler Onarılıyor

Ülubeyde Tarihi Köprüler Onarılıyor

Ordu'da kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının, takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında her ay düzenli olarak yapılmakta olan "Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantıları"nın gündeminde yer alan konulardan birisi olan Ulubey

 

 

Ulubey ilçesinde, Osmanlı döneminden kalma tarihi Akoluk ve Sarpdere Köprüleri restore edilecek

.
Ülubeyde Tarihi Köprüler Onarılıyor


Ordu'da kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının, takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında her ay düzenli olarak yapılmakta olan "Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantıları"nın gündeminde yer alan konulardan birisi olan Ulubey ilçesindeki tarihi Akoluk ve Sarpdere köprülerinin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.
Vali Orhan DÜZGÜN, Osmanlı döneminde yapılan ve bir dönem Ordu-Sivas arasındaki ulaşımın sağlandığı tarihi Akoluk ve Sarpdere köprülerinin restorasyonu konusunda yaptığı açıklamada, “İlimizde az sayıda bulunan tarihi ve kültürel varlıkların restore edilmek suretiyle kültür turizmine kazandırılması amacıyla başlatmış olduğumuz çalışmalar kapsamında Ulubey ilçemizde bulunan ve Osmanlı döneminden kalma tarihi Akoluk ve Sarpdere köprülerinin restorasyonu için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden bir çalışma başlatılmasını istemiştik. Akoluk ve Sarpdere köprülerinin restorasyon konusunu, her ay yapmakta olduğumuz ‘Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantı’larımızda ele almak ve takip etmek suretiyle son aşamaya getirdik” dedi. 
Ulubey Akoluk ve Sarpdere köprülerinin restorasyon projelerinin hazırlanarak, ihale edildiğini söyleyen Vali Orhan DÜZGÜN, “Tarihi Akoluk ve Sarpdere köprüleri ile ilgili olarak Karayolları Samsun 7.Bölge Müdürlüğünce hazırlanan rölöve, restitüsyon projeleri, Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca uygun görülmüştür. Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürlüğünce, Akoluk ve Sarpdere köprülerinin restorasyon ihalesi yapılmış olup, yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. Köprülerin restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacaktır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.