Ulubeyde Ana-Kız Okulda

Ulubeyde Ana-Kız Okulda

Başbakanlıkça, 2008 yılında başlatılan ve Türkiye’nin en kapsamlı okuma-yazma kampanyası olan “Ana-Kız Okuldayız” okuma-yazma kampanyası kapsamında, Ulubey ilçesinde açılan okuma-yazma kurslarını başarıyla bitiren kursiyerler için sertifika dağıtım töreni

 

Başbakanlıkça, 2008 yılında başlatılan ve Türkiye’nin en kapsamlı okuma-yazma kampanyası olan “Ana-Kız Okuldayız” okuma-yazma kampanyası kapsamında, Ulubey ilçesinde açılan okuma-yazma kurslarını başarıyla bitiren kursiyerler için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

 

 

Ulubeyde Ana-Kız Okulda

 

Ulubey’de, “Ana-Kız Okuldayız” okuma-yazma kampanyası kapsamında açılan okuma-yazma kurslarını başarıyla tamamlayan 70 kursiyere, düzenlenen törenle belgeleri dağıtıldı.

 

 Ulubey Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen törene, Vali Orhan DÜZGÜN’ün eşi Gül DÜZGÜN, İlçe Kaymakamı Halil BERK ve eşi Güldane BERK, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ayfer BUĞUR, Adalet Komisyonu Başkanının eşi Emine GÜRBÜZ, Ulubey Belediye Başkanının eşi Leyla ATLI, Vali Yardımcısı eşleri Leyla ADAR, Ayşe KÜRECİ, İl Emniyet Müdürünün eşi Nurdane AVCI, Ordu Kız Meslek Lisesi Müdürü Hanife KAHRAMAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat KİRPİTÇİ, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki ÖZKAN, ilçe protokolü, daire müdürleri, kurs eğiticileri ile kursiyerler katıldı.

 

 

Sertifika dağıtım töreninin açılışında bir konuşma yapan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zeki ÖZKAN, “Ana-Kız Okuldayız” kampanyası kapsamında Ulubey ilçesinde açılan okuma-yazma kurslarıyla ilgili bilgi verdi. Zeki ÖZKAN verdiği bilgide, “İlçe Halk Eğitimi Merkezimizce yapılan alan taramaları ve köy-mahalle muhtarlarından alınan bilgiler ışığında 2.000 civarında vatandaşımızın okuma-yazma bilmediği tespit edilmiştir. 2010 yılı en son güncellenen TÜİK nüfus verilerine göre ilçemizde 18.263 kişi yaşamaktadır. İlçemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşların sayısını 2.000 kabul edersek ilçemizde okuma yazma bilmeyenlerin nüfusuna oranı %11 dir. Günümüz teknoloji çağında bu oran oldukça yüksektir. Kampanya ile ilgili olarak bu eğitim öğretim yılı sonuna kadar 600, gelecek eğitim öğretim yılı sonuna kadar 500 olmak üzere toplamda 1.200 vatandaşımızı okur-yazar hale getirmeyi hedeflemekteyiz.”dedi.

 

“Ana-Kız Okuldayız” kampanyası kapsamında, Ulubey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün, Ulubey merkez ve köylerinde yaptığı alan taramaları ve açılan kurs faaliyetleri ilgili görüntülerden oluşan bir slayt sunumunun ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat KİRPİTÇİ, okumanın ve öğrenmenin önemine değinerek şunları söyledi: “İnsanların yetişkin bireyler olarak kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal ihtiyaçlarını bağımsız olarak karşılayabilmeleri; okuma yazma becerisini kazanmaları ile mümkün olmaktadır. Hayat boyu öğrenmenin üzerine inşa edildiği en temel becerilerden biri de okuma yazmadır. Toplumların ekonomik, sosyo-kültürel kalkınmasının temelini eğitim oluşturmaktadır. Tam anlamıyla çağdaş ve kalkınmış bir toplum olmanın yolu kadın erkek tüm vatandaşlarımızı eğitmekten geçmektedir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlçemizde de okuma yazma bilmeyenlerin büyük çoğunluğunu maalesef kadınlar oluşturmaktadır. Anaları cahil kalmış bîr toplumun kalkınması mümkün değildir gerçeğini unutmamak lazımdır. Bu anlamda diyoruz ki; okur yazar olmak hava kadar, ekmek kadar, su kadar ihtiyaçtır.  Okur-yazar olmayanların durumu zifiri karanlık bir mağarada el yordamıyla yürüyen insanların durumuna benzer. Şu bir gerçek ki; bu kampanyayla kursiyerlerimiz, karanlık dünyalarını, her bir harf misali meşaleler yakarak aydınlatmışlardır. Ümit ediyorum ki aydınlatmaya da devam edeceklerdir.”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat KİRPİTÇİ, Ordu’da “Ana-Kız Okuldayız” kampanyasının Vali Orhan DÜZGÜN’ün yayınladığı genelge sonrasında hız kazandığını da belirterek, “Kurs ve kursiyer sayımızdaki artış özellikle Valimiz Sayın Orhan DÜZGÜN’ün konu ile ilgili 14 Eylül 2010 tarih ve 2010/2 sayılı Genelgesinden sonra hız kazanmış, ilçemizde açılan 41 kursun 28'i bu tarihten sonra açılmıştır. Ana kız okuldayız okuma-yazma kampanyasına katılımda Eylül/2010’da 81 il içinde 81. olan ilimiz, 1 Mart 2011 tarihî itibariyle 54. sıraya yükselmiştir. Bu başarının elde edilmesini sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere, eşleri Sayın Gül DÜZGÜN’e, İlçe Kaymakamımız Sayın Halil BERK’e, eğitim çalışanlarına ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 Düzenlenen törende konuşan ilçe Kaymakamı Halil BERK ise, “2008 yılında başlayan ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası, Sayın Valimizin ilimizde göreve başlamasıyla ve eğitim kampanyalarına önem vermesiyle birlikte hız kazanmıştır. Özellikle 14 Eylül 2010 tarihinde yayınladığı genelge, ilçe kaymakamlıklarında, ilçe milli eğitim müdürlüklerinde büyük yankı uyandırmış ve bir seferberlik başlatılmıştır. Verilerin daha sağlıklı olması için hane halkı tespit formlarından faydalanmış ve okul müdürlükleri ile irtibatlı bir şekilde taramalar yapılarak okuma yazma bilmeyenler tespit edilmiştir. Akabinde kurs yerlerinin belirlenmesiyle başta milli eğitim bünyesinde çalışan öğretmenlerimiz olmak üzere, Müftülük bünyesinde çalışan imamlarımız, sertifikaya haiz vatandaşlarımız vesilesiyle kurslar verilmiştir. Bazı vatandaşlarımızın evine usta öğreticilerimiz, öğretmenlerimiz giderek, okuma yazma öğrettiği de olmuştur. Bu şekilde gayretli çalışmalar neticesinde 379 kişiye ulaşılmış ve 320 kişi şu an itibariyle okuma yazma öğrenmiştir.”dedi.

 

 

Kaymakam Halil BERK, belli yaşın üstünde olmalarına rağmen kursiyerlerin gösterdiği okuma-yazma öğrenme azminin takdire şayan olduğunu da söyleyerek, “Diğer bir önemsediğimiz bir konuda bugün burada 70 kursiyerimiz bulunmakta. Genel olarak baktığımızda belli bir yaşın üzerinde olmasına rağmen okuma yazma heyecanıyla azmiyle kurslara katılması ve sonuna kadar takip etmesi gerçekten taktire şayan bir konudur. Okulların her köyde bulunmaması evlerin dağınık olması, öğretmenlerin her köyde bulunmaması gibi çeşitli zorluklalara rağmen kursiyerlerin azimli bir şekilde kursa katılması, kursa devam etmesi ve öğrenmesi belli bir yaşın üzerinde bulunmalarına rağmen bu azmin onlarda bulunması gerçekten de bizleri duygulandırıştır. Kursiyerlerimize de teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu kampanyada emeği geçen herkesin teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerden Taliye GÜRSOY’un “Okuyalım Kardeşim”, Ayşe ŞAHİN’in “Okumak Gerek”, Taliye ŞAHİN’in “Okuma Bayramı” adlı şiirleri okunmasının ardından, açılan okuma-yazma kurslarını başarıyla tamamlayan 70 kursiyere, Vali Orhan DÜZGÜN’ün eşi Gül DÜZGÜN,  Kaymakam Halil BERK’in eşi Güldane BERK, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ayfer BUĞUR,  Ulubey Belediye Başkanının eşi Leyla ATLI, Vali Yardımcısı eşleri Leyla ADAR,  Ayşe KÜRECİ, İl Emniyet Müdürünün eşi Nurdane AVCI, Kız Meslek Lisesi Müdürü Hanife KAHRAMAN tarafından sertifikaları takdim edildi.

 

Kursiyerler, sertifikalarını aldıktan sonra protokol mensuplarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra belgelerini havaya atarak, okuma-yazma öğrenmenin sevincini yaşadılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.