Tüzel' den ODÜ için Önerge

Tüzel' den ODÜ için Önerge

İstanbul Bağımsız Milletvekili, Emek Partisi Eski Genel Başkanı Levent Tüzel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması için TBMM Başkanlığına Ordu Üniversitesi tarafından Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Deniz Yıldırım hakkında açılan soruştur hakkında so

 

ORDU ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ SORUŞTURMAYA SORU ÖNERGESİ

 

Hemşerimiz, İstanbul Bağımsız Milletvekili, Emek Partisi Eski Genel Başkanı Levent Tüzel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması için TBMM Başkanlığına Ordu Üniversitesi tarafından Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Deniz Yıldırım hakkında açılan soruştur hakkında soru önergesi verdi.odü-ana-giriş-400.jpg

Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Deniz Yıldırım’ın YÖK taslağı konulu panele katılımı konusunda üniversitenin ‘“YÖK’ün resmi sitesi var. Eleştirilerinizi oraya mail ile gönderebilirsiniz” diyerek ve mesai saatleri dışında yapılan panele katılma gerekçesiyle kınama cezası verilmişti.

Yine odalarına sendika kokartı ve afişi astıkları için 7 öğretim üyesine ‘izinsiz afiş’ astıkları gerekçesiyle disiplin soruşturması açılmıştı.

Hemşerimiz, İstanbul Bağımsız Milletvekili ve Emek Partisi Eski Genel Başkanı Levent Tüzel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlamasını istediği soru önergesinde şu sorular yer alıyor:

  1.  YÖK taslağına dair bir panele katıldığı ve görüşlerini paylaştığı içiÖğretim Üyesi Deniz Yıldırıma kınama cezası verilmesi, akademik özgürlüğün ve temel insan haklarından olan düşünceyi ifade etme özgürlüğününihlal edilmesi değil midir?
  2. YÖK tarafından hazırlanan taslakla ilgili olarak eleştirel düşüncelerini açıklayanların, insan ve doğa yararına, bilimsel, özerk, demokratik bir üniversite isteyenlerin cezalandırılmasına dönüşen bu tür uygulamalara son vermek için ne tür önlemler alınacaktır?
  3. YÖK disiplin yönetmeliği gerekçe gösterilerek, Kamu Görevlilerinin Sendikaları Kanunu ve Anayasada güvence altına alınan sendikal örgütlenme özgürlüğünü ihlal eden Üniversite yönetimi hakkında bir soruşturma açılmış mıdır?
  1. Yaşanan hak ihlalleri konusunda, Akademi Susmayacak Platformunu temsilen bir grup akademisyenin 11 Mart 2013 tarihinde önceden alınan randevuya saatler kala Rektör tarafından neden iptal edilmiştir? Aynıgün, Akademisyenlerin rektör yardımcıları ile görüşme talebinin reddedilme nedeni nedir?
  2. İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde, dünyanın saygıüniversitelerinden davetler alan Eğitim Sen üyesi öğretim üyelerinin yurtdışında görevlendirilmeleri engelleniyor mu?
  3. Davet üzerine yurt dışında görevlendirilen kaç öğretim üyesi vardır?  Varsa sendikalara göre dağılımı nasıldır?
  4. Son 10 yıl içinde, Türkiye genelinde yıllar ve üniversiteler itibariyle kaç öğretim üyesine hangi nedenle, ne tür disiplin cezası verilmiştir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.