Tarihi Laleli Camii Onarılıyor

Tarihi Laleli Camii Onarılıyor

DOKA tarafından “Tarihi Laleli Cami Çevresi Altyapı Projesi” için İkizce Belediyesine yaklaşık 300.000 TL destek verildiğini de belirten Vali DÜZGÜN, “Laleli Caminin restorasyonuyla birlikte ilimizde bir tarihi eser daha aslına uygun olarak korunarak gel

 

Tarihi

Laleli Camii

Onarılıyor

 

 

Ordu’nun İkizce ilçesinde bulunan ve 500 yıllık geçmişe sahip olan, tamamı ahşaptan hiç çivi çakılmadan yapılmış Çivisiz Camii olarak da bilinen Laleli Caminin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Geçtiğimiz günlerde yapılan Aylık Takip Toplantısı gündeminde de yer alan tarihi Laleli Caminin eşsiz bir tarihi miras olduğunu söyleyen Vali Orhan DÜZGÜN, “Ordu’da göreve başladıktan sonra İkizce ilçesine yaptığım ilk ziyarette gördüğüm Laleli Caminin gerek mimari yapısı, gerek yapılış tarzı, gerekse bulunduğu yer itibariyle çok özel ve güzel bir konuma sahip olduğunu görmüştüm. Yaklaşık 500 yıllık bu tarihi eserin aslına uygun olarak restore edilerek korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerekiyordu. Hemen ardından 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçerek caminin restorasyon projesini hazırlattık. Daha sonra Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun onayından sonra Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğünden restorasyon ödeneği konusunda gerekli desteği aldık ve Temmuz ayında restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Laleli Camindeki restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlanmış olup, camii içinde ve dışındaki ahşapları koruyucu malzemenin sürülmesinden sonra restorasyon çalışmaları tamamlanacak ve Nisan ayı itibariyle tekrar ibadete açılacaktır.” dedi. 

Tarihi Laleli Camisinin yol güzergahının iyileştirilmesi ve çevresinin peyzaj düzenlemesinin yapılması amacıyla DOKA tarafından “Tarihi Laleli Cami Çevresi Altyapı Projesi” için İkizce Belediyesine yaklaşık 300.000 TL destek verildiğini de belirten Vali DÜZGÜN, “Laleli Caminin restorasyonuyla birlikte ilimizde bir tarihi eser daha aslına uygun olarak korunarak gelecek kuşaklara aktarılmış olacaktır. Temelsiz ve çivisiz olarak yapılan bu tarihi camimiz restorasyon sonrasında yapılacak çevre düzenlemeleri ile hem ibadete açılacak, hem de bölgemizi ziyaret eden ziyaretçilerin ilgi odağı olacaktır." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.