SEÇİMDEN ÖNCE KADRO VERİN

SEÇİMDEN ÖNCE KADRO VERİN

Eğitim-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Hikmet PALA yaptığı açıklamada; Bilindiği üzere 4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı Kanuna geçici bir madde eklendi. Böylece 4/B'lileri kadroy

 

SÖZLEŞMELİ  ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMASIN

4-C’Lİ  PERSONEL SEÇİMDEN ÖNCE KADROYA ALINSIN

        Eğitim-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Hikmet PALA yaptığı açıklamada; Bilindiği üzere 4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı  Kanuna geçici bir madde eklendi. Böylece 4/B'lileri kadroya geçirileceği açıklandı. Mevcut 70.000 civarında sözleşmeli eğitim çalışanı kadrolu yani 4/A statüsüne geçirilecek.

 

         Ancak burada kafaları karıştıran bir durum söz konusudur. MEB yine sözleşmeli öğretmen alımı yapmaya devam edecek mi etmeyecek mi?

         Konya'nın Ereğli ilçesinde Bakan Nimet Çubukçu, 1 Haziran'da gerçekleştirilen atamalarda, sözleşmeli pozisyondan kadroya alınan yaklaşık 15 bin sözleşmeli öğrenmenin yerine atama yapılacağını söyledi. Bakan Çubukçu, “Sözleşmeli öğretmen atamaları için 28 Haziran ile 4 Temmuz arasında başvuruları alacağız, 6 Temmuz'da atamaları gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 15 bine yakın öğretmen ataması yapılacak” dedi.

        CHP'nin ısrarla sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçireceğiz söyleminden sonra Ak Parti bir hamle yaparak 4-B sözleşmelilerin kadroya geçmesi için Kanun Hükmünde Kararname çıkarttı. Ancak Ak Parti, bir parti programı ve ilkesi olarak sözleşmeli personel uygulamasını durdurduğunu yada bundan sonra sözleşmeli personel alımı yapılmayacağını açıklamadı.

 

         Bu durumda kafalarda şu soru işaretleri oluşmaktadır: Eğer Ak Parti tekrar iktidar olma hakkını kazanırsa, bundan sonraki memur atamalarında 4-B uygulamalarını sürdürecek midir?

           Eğer sözleşmeli alımı sürerse birkaç yıl içerisinde 50.000'leri bulan bir sözleşmeli personel sayısı ortaya çıkacaktır.

           Ak Parti'nin attığı adımı olumlu bulduğumuzu ifade etmeliyiz. Ancak Parti Programına "sözleşmeli personel almayacağız, tüm memurlar kadrolu olacaktır" yazması ve bunu Türkiye kamuoyuna açıklaması gerekir. Bunu yapmadığı sürece, sözleşmeli 4/B'lilerin kadroya geçirilmesi olayını sadece bir seçim yatırımı olarak değerlendirmek kaçınılmaz olacaktır.

 

        Hazır 6 Temmuz'da Sözleşmeli Öğretmen alımı yapılacağı açıklanmışken, sıcağı sıcağına bu atamanın kadrolu olarak yapılacağı duyurulmalıdır. Bu bir samimiyet testi olarak Ak Parti'nin önünde durmaktadır.

         CHP'nin yaptığı gibi Ak Parti de devlet memurluğu alımlarında 4/B ve 4/C sözleşmeli personel almayacağını, bütün personelin 4/A Kadrolu olacağını açıklamalıdır.

        Ayrıca 4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname sadece 4/B Sözleşmelilere kadro sözü vermektedir. Burada 4/C Sözleşmelilerden bahsedilmemektedir. Ülkemizde 45.000 kişi 4/C statüsünde 850 TL ücretle yoksulluğa terkedilmiştir.

       Bu arkadaşlarımızın da Kadro güvencesine kavuşturulması  partilerin temel önceliği olmalıdır. Özelleştirmeler sonucunda buradaki çalışanların 4/C statüsüne zorlanmasına, taşeronlaşmaya, Eğitim-İş olarak karşı çıkıyoruz.

 

       "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" "Ben nasıl olsa kadroluyum bana bir şey olmaz" anlayışını kabul etmiyoruz. Emek mücadelesinin, herhangi bir emekçi kesimin mağduriyeti karşısında susmayı değil, omuz omuza dayanışmayı gerektirdiğini bilen bir sendikal anlayışın taşıyıcılarız.

         "Ya hep beraber ya hiçbirimiz" diyerek bireyciliği değil, toplumcu bir anlayışı savunuyoruz.

          Son söz olarak diyoruz ki;

          Bundan sonra 4/B ve 4/C sözleşmeli personel alımı  yapılmasın.

        Tüm kamu çalışanlarının kadro güvenceleri, insanca yaşayabilecekleri ücretleri olsun.    

         4/C sözleşmelilerin kadro işi seçimden önce sonuçlandırılsın, dedi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.