ŞAMPİYONLAR DÖND܅

ŞAMPİYONLAR DÖND܅

13 Mart günü Erzincan ilinde yapılan Türk Halkoyunları bölge yarışmasına katılan ekiplerimiz 2 birincilikle döndüler. Malatya, K.Maraş, Tunceli, Sivas, Tokat, Elazığ ve Ordu ilinin katıldığı yarışmada toplamda 52 ekip yarıştı. Geleneksel ve stilize dallar

 

  ŞAMPİYONLAR DÖNDÜ… 

13 Mart günü Erzincan ilinde yapılan Türk Halkoyunları bölge yarışmasına katılan ekiplerimiz 2 birincilikle döndüler.

gürgentepe hem ekibi.jpg

Malatya, K.Maraş, Tunceli, Sivas, Tokat, Elazığ ve Ordu ilinin katıldığı yarışmada toplamda 52 ekip yarıştı. Geleneksel ve stilize dallarında yapılan yarışmada Ordu ili Atatürk Anadolu Lisesi gençler stilize dalında 88.00 puanla 1.oldu.

atatürk anadolu ekibi.jpg

Büyükler stilize dalında ise yarışmaya katılan tüm ekiplerden yüksek puan alarak Gürgentepe Halk eğitim merkezi ekibi 91.14 puanla 1. oldu.

 

  Yarışmayla ilgili olarak Gürgentepe Halk eğitim merkezi usta Öğreticisi Telat BAŞ;Ordu ilini başarıyla temsil ettiğimize ve Türkiye finallerin dede ekiplerimizin güzel derece alacağına eminim. Bu başarıda emeği geçen İl Kültür ve Truzim müdürümüz Erkan GÜLDEREN’e İl milli eğitim müdürümüz Yılmaz UZUN’a şube müdürü Ali YAZGI’ya Geçlik spor il müdürlüğüne, Gürgentepe halkına, bizlere salonlarını açan Endüstri Meslek lisesi, Ordu Lisesi ve Merkez ilköğretim okulu müdürlerimize teşekkürlerimizi sunarım diyen BAŞ; biz gençler kültürümüzü daha geniş çevrelere yaymak ilimiz tanıtımını yapmak için gönüllü elçileriz. Büyüklerimizden daha çok destek alarak daha büyük başarılarla Ordu kültürünü tüm Türkiye’ye duyuracağımıza eminiz dedi.

 

   Gençler kategorisinde 1. olan Atatürk Anadolu lisesi ekibinin eğitmeni Vedat ŞAHİN ise; yarışma gergin bir ortamda geçti doğu illeriyle yarıştık ama ekiplerimiz sahnede sergiledikleri başarılı ve güzel oyunla hem Ordu’yu hem Karadenizi başarıyla temsil etti. Tüm Erzincan halkının takdirini kazandı diyen ŞAHİN; Gürgentepe halk eğitim müdürü Cevdet YAŞAR ve Atatürk Anadolu lisesi müdürü Mustafa SET oyuncularımızın rahat yarışmaları ve seyahatlerinin sağlıklı geçmesi adına ellerinden geleni yaptılar. Bu başarı müdürüyle eğitmeniyle oyuncusuyla velilerle ve destek verenlerle ekip bütünlüğünü göstererek elde edilmiştir dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.