Şairle Öğrenciler Gülyalıda Buluştu

Şairle Öğrenciler Gülyalıda Buluştu

Ordu Okuyor çerçevesinde Gülyalı Merkez İlköğretim Okulu'nda Ordulu Yazar-Şair Gökhan AKÇİÇEK tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Ordu Doğumlu olan Gökhan AKÇİÇEK, 1992 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Çocuk Kitapları Şiir ödülünü, 1995 yılı Türkiye Yazar

 

Ordu Okuyor çerçevesinde Gülyalı Merkez İlköğretim Okulu'nda Ordulu Yazar-Şair Gökhan AKÇİÇEK tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Ordu Doğumlu olan Gökhan AKÇİÇEK, 1992 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Çocuk Kitapları Şiir ödülünü, 1995 yılı Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı dalında yılın yazarı ödülünü almıştır. Yazarın aynı zamanda Şiir, Anı/Öykü, Antoloji ve Deneme türlerinde eserleri bulunmaktadır

ŞAİR GÖKHAN AKÇİÇEK GÜLYALI

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Yazar Gökhan AKÇİÇEKin yazdığı ve öğrencilerinşahsen  temin ettikleri, "Yaban İncirleri" adlı Anı/Öykü kitabını imzalayan şair/yazar Gökhan AKÇİÇEK, öğrencilerle kendi yaşamı, kitapları ve okumanın önemiyle ilgili söyleşi düzenleyerek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

19348

Söyleşide özetle; “Kitap okumanın düşünce ufkumuzu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak olaylara farklı perspektiflerle bakma yeteneği kazandıracağını, ülkelerin gelişmişlik düzeyiyle kitap okuma oranı arasında bir paralelliğin olduğunu, gelişmiş ülkelerdeki okuma oranının yüksek olduğunu, bizlerin de ülkemize faydalı olabilmek, gelişimine katkı sağlayabilmek için çok okumamızın ve çalışmamızın gerekli olduğunu belirtti.”

Öğrencilere; insanı terk etmeyen tek dostun kitaplarımız olduğu, kendimize bir iyilik yapıp, kitap okumamız ve okuma alışkanlığımızı geliştirmemiz, kitaplarla arkadaş olup bu dostluğu devam ettirmemiz gerektiğini tavsiye etti.


Gökhan AKÇİÇEK, burada bulunan öğrencilerden bir kişinin bile gelecekte edebiyat dünyası ile tanışması ve onunla hemhal olması bu etkinliklerin amacına ulaştığının göstergesi olacağını ve kendisini çok sevindireceğini belirtti.

Söyleşiden memnun ayrılan öğrenciler, bir Şair/Yazarla tanışmanın da mutluluğunu yaşadılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.