Rotasyonda İlk İptal Kararı

Rotasyonda İlk İptal Kararı

Ordu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü iken Kabataş ilçesi Beylerli Köyü İlköğretim Okulu Müdürlüğüne atanan Osman Kaya, Ordu Valiliği hakkında atamanın iptali için Ordu İdare Mah-kemesi’ne açtığı davayı kazandı. Mahkeme atamayı iptal ederken, Osman Kaya’nın b

 

Rotasyonda İlk İptal Kararı

Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Valilikler tarafından okul ve kurum yöneticilerinin zorunlu yer değişikliğine dair yönetmeliğin ilgili maddeleri uyarınca yaz aylarında yaptığı yer değişikliklerinde iptal kararları gelmeye devam ediyor. Ordu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü iken Kabataş Beylerli İlköğretim Okulu Müdürlüğüne atanan Osman Kaya’nın bu usulsüz ataması da yargıdan döndü.

 
 
Ordu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü iken Kabataş ilçesi Beylerli Köyü İlköğretim Okulu Müdürlüğüne atanan Osman Kaya, Ordu Valiliği hakkında atamanın iptali için Ordu İdare Mah-kemesi’ne açtığı davayı kazandı. Mahkeme atamayı iptal ederken, Osman Kaya’nın bu atama sonrası oluşan parasal kayıplarının da idarece hesaplanarak faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.
Kararda; zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulurken görev yapılan eğitim kurumunun niteliği dikkate alınarak hizmet puanına göre aynı statülü bir okula atamanın yapılması, atama yapılacak uygun bir eğitim kurumu yok ise bir sonraki yer değiştirme döneminde değerlendirme yapılması gerektiği özellikle vurgulandı.
Mahkeme heyeti bu kararı oy birliği ile verirken, halen yargıda bulunan aynı emsal bir çok atamanın da iptali bekleniyor.
Haber ; Ordu Gerçek Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.