Plastik Sanatlarda 3. cü  Yıl

Plastik Sanatlarda 3. cü Yıl

Derneğin önemli hedeflerinin başında, Ordu kentine bir Modern Sanatlar Müzesi kazandırmanın geldiğini de söyleyen ÖZTÜRK, Taşbaşı Kültür Merkezi’nin, Ordu Modern Sanatlar Müzesi’ne dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

 

Ordu Plastik Sanatlar Derneği, kuruluşunun 3. yılında ‘3. Yıl Sergisi’ adıyla resim sergisi düzenledi. 

Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM)’nde açılan resim sergisine, Vali Orhan DÜZGÜN, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan HIZLAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Ordu Plastik Sanatlar Derneği üyesi olan Alp ARSLAN, Uğurcan ATAOĞLU, Alper AYDIN, Gürbüz Doğan EKŞİOĞLU, Hayriye ELMAS, Banu ATABAY ENGİN, Elif GÜRSES, Sadık KARAMUSTAFA, Serpil KAZANCI, Osman KILIÇ, Emin ÖZTÜRK, Özgür ÖZTÜRK, C.Talip SEZER, Hüsnü YAKIN, Selma YAVUZ, Bülent YILMAZ’ın yağlı boya, sulu boya, çizim ve karışık tekniklerle hazırlanan eserlerin yer aldığı sergiyi davetlilerle birlikte gezen Vali Orhan DÜZGÜN, sergide bulunan eserleri tek tek inceleyerek, eser sahiplerinden bilgi aldı.

Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Plastik Sanatlar Derneği’nin ‘3. Yıl Sergisi’ni gezerken bir de sürprizle karşılaştı. Vali DÜZGÜN, Adil Karlıbel İlköğretim Okulunda resim öğretmenliği yapan Bülent YILMAZ’ın yaptığı ve kendisini resmeden portreyi görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Portreyi görünce şaşıran Vali DÜZGÜN, kendi portresini yapan ressam Bülent YILMAZ’a teşekkür ederek, portre önünde birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Ordu Plastik Sanatlar Derneği’nin, ilki Taşbaşı Kültür Merkezi’nde, ikincisi OBKT Fuayesinde açılan sergilerine katıldığını hatırlatan Vali DÜZGÜN, bu tür etkinliklerin Ordu’nun sanat, sosyal ve kültürel zenginliğini artırdığını söyledi. 
Ordu Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Emin ÖZTÜRK de yaptığı açıklamada, derneğin esas amacının plastik sanatların gelişimine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Derneğin kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen 3. sergisini açtığını söyleyen ÖZTÜRK, “Dernek olarak, Ordu’da plastik sanat kavramını nitelik açısından üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz. Derneğimize üye sanatçılarımızın hazırladıkları eserleri, hem yurt içinde, hem de yurt dışında düzenlediğimiz sergilerle, sanatseverlerle paylaşıyoruz.” dedi.


Derneğin önemli hedeflerinin başında, Ordu kentine bir Modern Sanatlar Müzesi kazandırmanın geldiğini de söyleyen ÖZTÜRK, Taşbaşı Kültür Merkezi’nin, Ordu Modern Sanatlar Müzesi’ne dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti. 
Ordu Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Emin ÖZTÜRK, Ordu Modern Sanatlar Müzesi için hazırladıkları projeyi Vali Orhan DÜZGÜN’e göstererek, proje hakkında bilgilendirmede de bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.