ORTAB Toplandı

ORTAB Toplandı

Vali DÜZGÜN, şunları kaydetti; “Milattan önce 6. yüzyıla ait olan Kurul Kalesinde 2010 yılının yaz aylarında kazı çalışması başlatmıştık. Bu kazı çalışmalarında kullanılacak kazı evi ve içme suyu temini amacıyla ‘Kazıyorum Tarihimi Yazıyorum’ adıyla proje

Ordu’da turizmin gelişmesine yönelik gerekli olan altyapı hizmetlerinin hızlı ve süratli bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla Vali Orhan DÜZGÜN’ün girişimleriyle 2010 yılında kurulan Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ORTAB) Olağan Genel Kurul Meclis Toplantısı yapıldı.

 

ORTAB Toplandı

 

Valilik Meclis Salonunda gerçekleştirilen Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ORTAB) Olağan Genel Kurul Meclis Toplantısına, Vali Orhan DÜZGÜN, Belediye Başkanı Seyit TORUN, İl Genel Meclis Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Birliğin üyesi olan ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, İl Özel İdaresince belirlenen İl Genel Meclisi üyeleri ile Birliğe üye özel sektör temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ORTAB) Olağan Genel Kurul Meclis Toplantısında bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, ORTAB’ın 2010 yılı Kasım ayında kurulduğunu ve faaliyetlerine başladığını hatırlattı.

ORTAB’ın turizm ve kültür alanında önemli projeler üretecek olan bir birlik olduğunu vurgulayan Vali DÜZGÜN, “ORTAB, gerek kendi imkanları ile gerekse DOKA’ya sunmuş olduğu projeler ile ilimizde turizm altyapısının gelişmesi, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu ara elemanların temini, Ordu’nun tanıtımı adına önemli projeleri uygulamaya çalışıyor.” dedi.

 

ORTAB tarafından hazırlanan ve uygulanan projeler hakkında da bilgi veren Vali DÜZGÜN, şunları kaydetti; “Milattan önce 6. yüzyıla ait olan Kurul Kalesinde 2010 yılının yaz aylarında kazı çalışması başlatmıştık. Bu kazı çalışmalarında kullanılacak kazı evi ve içme suyu temini amacıyla ‘Kazıyorum Tarihimi Yazıyorum’ adıyla proje hazırlandı ve bu proje DOKA tarafından uygun görüldü. Önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılarak, uygulamaya başlanacak. Yine turizm sektöründe işletmelerin ihtiyaç duyduğu alanlarda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliği halinde DOKA’nın ortaklığında, turizm sektöründe 88 işsiz gencimize iş edindirme kursu düzenlendi. Bu proje de başarılı bir şekilde uygulandı. Bu projelerin dışında Ordu’nun turizmde bir marka kent olması amacıyla ‘Ordu Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı’ adı altında bir proje hazırlandı. Bu proje de DOKA tarafından kabul edildi. Ancak, projenin uygulanma aşamasında bazı eksiklikler oldu. Önümüzdeki aylarda bu projeyi tekrar hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Diğer taraftan, Ordu’nun kültür varlıklarının, turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, bütün cazibe noktalarının tanıtımı için bilgilendirme tabelalarının oluşturulması amacıyla hazırlanan ve ORTAB, İl Özel İdaresi ve DOKA işbirliği ile yürütülen ‘Aklın Yolu Birdir’ projesinin çalışmaları devam ediyor.”

 

Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ORTAB) Olağan Genel Kurul Meclis Toplantısında, Birliğe katılım talepleri görüşülerek, Birliğe üye turizm işletmelerinin katılım pay oranları karara bağlandı. Ayrıca 2011 yılı faaliyet raporu görüşülerek, Plan Bütçe Komisyonu ile Birlik Encümeni seçimi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.