ORTAB Meclisi Toplandı

ORTAB Meclisi Toplandı

Ordu’da turizmin gelişmesine yönelik gerekli olan altyapı hizmetlerinin hızlı ve süratli bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla Vali Orhan DÜZGÜN’ün girişimleriyle kurulan Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği(ORTAB) Meclis Toplantısı yapıldı.

Ordu’da turizmin gelişmesine yönelik gerekli olan altyapı hizmetlerinin hızlı ve süratli bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla Vali Orhan DÜZGÜN’ün girişimleriyle kurulan Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği(ORTAB) Meclis Toplantısı yapıldı.

 

ORTAB Meclisi Toplandı 

 

Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği(ORTAB) Başkanı Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında, İl Genel Meclisi Salonunda gerçekleştirilen ORTAB Meclis Toplantısına, Birliğin üyesi olan ilçe ve belde belediye başkanları ile belediye başkanlıklarınca belirlenen üyeler, il özel idaresinin belirlediği üyeler ile Birliğe üye özel sektör temsilcileri katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ORTAB Meclis Toplantısının açılışında Birlik Başkanı Vali Orhan DÜZGÜN bir konuşma yaptı. Vali DÜZGÜN yaptığı konuşmada, “Ordu Turizm Altyapı Hizmet Birliği, 27 Eylül 2010 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla kuruluşunu   tamamlanmış ve  26 Kasım 2010 tarihinde de ilk  meclis toplantımızı yapmıştık. Bugün de 2. meclis toplantısını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Ordu’da, turizmde büyük atılımlar olması amacıyla son günlerde bazı çalışmalar yürütülüyor. Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Çambaşı’ndaki kayak tesislerinin yapılması amacıyla yapılan çalışmaları duymuş. Bu konuda işbirliği yapmak, Avusturya’nın bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşmak amacıyla bugün vilayetimizi ziyaret etti. Bundan sonra özellikle havaalanı ve konaklama tesislerinin tamamlanmasından sonra ilimizde ciddi bir turizm hareketliliği olacak. Turizm altyapı hizmetlerinin giderilmesinde, birliğimiz önemli bir boşluğu dolduracaktır” dedi.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, ORTAB Meclis Toplantısı gündeminde yer alan birliğe üye belediyelerin ödeyecekleri üyelik aidatları konusunda da açıklama yaparak, “Gündemimizde ORTAB’a üye belediyelerin ödediği aidatların düşürülmesi konusunda talepleri vardı. Bu aidatların, İl Özel İdaresi için belirlenen aidat seviyesine getirilmesi, bu aidatların ödenilebilir olması, sürekli olması ve birliğin yaşaması adına aidatların ödenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu aidatların düzenli olarak ödenmesi ise birliğin faaliyetlerinin devam etmesi bakımından önemlidir. Ayrıca, bugünkü meclis toplantımızda ilk defa oluşturulacak Plan ve Bütçe Komisyonu ile Birlik Encümeni seçimleri de yapılacak. Bu toplantının Birliğimiz ve ilimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Birlik Başkanı Vali Orhan DÜZGÜN’ün konuşmasından sonra gündemde yer alan maddelerin görüşülmesine geçildi. Birlik Meclis Toplantısı gündeminde yer alan Korgan Çiftlik Belediyesi’nin ORTAB’a üye olma talebi görüşüldü ve Korgan Çiftlik Belediyesi’nin Birliğe üye olma talebi oybirliği ile kabul edildi.

 

Toplantıda, Birliğin daha önce yapılan Meclis Toplantısında 0.5 olarak belirlenen Birliğe üye  belediyelerin ödemesi gereken katılım payı oranının 0.1 olarak değiştirilmesi görüşüldü. Bu değişiklik Birlik üyelerinin oybirliği ile kabul edildi ve Birliğe üye belediyelerin ödemesi gereken katılım payı 0.1 olarak değiştirildi.

 

Toplantının bir diğer gündem maddesinde yeralan Birliğe üye özel sektör Turizm Belgeli işletmelerin katılım pay oranları ise yatak başı 20 TL olması kabul edildi. Toplantıya, ORTAB’ın 2010 yılı faaliyet raporu ve 2010 Mali Yılı Kesin Hesabının görüşülmesi, müzakeresi ve ibrası ile devam etti.

 

Daha sonra ORTAB’ın ilk defa oluşturulacak Plan ve Bütçe Komisyonu’na 5 üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucu, Çaybaşı Belediye Başkanı Zekeriya SARIKOCA, İl Genel Meclisi Üyesi Osman ÖMERUSTAOĞLU, Ordu Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet ÖZSOY, Balıktaşı Otel Temsilcisi Dursun AYDIN, Kabataş Belediyesi Meclis Üyesi Erol ÇELİK ORTAB Plan ve Bütçe Komisyonu’na seçildi.

 

Toplantıda, ORTAB Birlik Encümeni seçimleri de yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda ORTAB Birlik Encümenine, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ARPACIOĞLU, Aybastı Belediye Başkanı İzzet GÜNDOĞAR, Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener KAYA ve Aktuğ Otel Sahibi Abdullah ŞENSOY seçildi.     

 

Yapılan seçimlerle birlikte sona eren ORTAB Meclis Toplantısının sonunda, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Birlik üyelerinin proje üreterek, yapılacak çalışmalara katkı sağlamaları gerektiğini söyledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.