ORSEV'den  “Şiir ve Müzik Gecesi”

ORSEV'den “Şiir ve Müzik Gecesi”

ÖZEL, “21 yıldan bu yana Ordu’nun kültür ve sanat gündemini belirleyen ve farklı sanatsal ekinliklerle yaşadığımız toplumun gelişmesini ve sanat ile iç içe yaşayan bireylerin artması hedefinde olan ORSEV, bu yılda etkinliklerini yoğun bir şekilde sürdürmü

Kurulduğu 1991 yılından buyana yapmış olduğu kültürel ve sanatsal etkinliklerle, Ordu’nun kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlayan Ordu Sanat Evi (ORSEV), muhteşem bir sanat etkinliğine daha imza attı.

 

ORSEV'den  “Şiir ve Müzik Gecesi”

 

ORSEV’in, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda (OBKT) düzenlediği “Şiir ve Müzik Gecesi”ne, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

 

Geceye, Vali Orhan DÜZGÜN ve eşi Gül DÜZGÜN, Belediye Başkanı Seyit TORUN ve eşi Nermin TORUN, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sabri YENER, Vali Yardımcısı Abdullah DEMİR, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, ORSEV Başkanı Sevinç ÖZEL, ORSEV üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan ORSEV Başkanı Sevin ÖZEL, “21 yıldan bu yana Ordu’nun kültür ve sanat gündemini belirleyen ve farklı sanatsal ekinliklerle yaşadığımız toplumun gelişmesini ve sanat ile iç içe yaşayan bireylerin artması hedefinde olan ORSEV, bu yılda etkinliklerini yoğun bir şekilde sürdürmüştür.” dedi.

 

Son zamanlarda ORSEV tarafından gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal faaliyetler hakkında bilgiler veren Sevinç ÖZEL, “Bu yılda tiyatro oyunumuzu yine Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla hazırladık. İngiliz yazar Ray Conney'in 'hangisi karısı' isimli 2 perdelik bu oyununu Mustafa Kırca yönetti ve 25 kez oynayarak bu oyunu 3000'e yakın seyirci ile buluşturduk. Sosyal sorumluluk kapsamında işitme engelli öğrencilerimizin Çanakkale gezisi için maddi katkı sağladık. 26-29 Nisan tarihleri arasında Ankara’ düzenlenen ‘Ordu Tanıtım Günleri’ne katılarak, Orsev'in ve Ordu'nun tanıtımına katkıda bulunduk. Sanat kolu başkanımız Orhan Zafer'in organizasyonunda Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde geleneksel ‘52 Renk Ordu’ sergisini düzenledik. Ordu içinden ve dışından 64 sanatçının katıldığı resim, heykel ve fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.” diye konuştu.

 

ORSEV tarafından düzenlenen “Şiir ve Müzik Gecesi” etkinliğiyle ilgi de bilgi veren ÖZEL, şunları kaydetti; “Bu akşam şiirin büyülü dünyasında şöyle bir dolaşmak istedik. Çünkü, şiir hayatımızın ayrılmaz bir parçası, aşkın, hayalin, umudun ve onurun yani insanın olduğu her yerdedir şiir. Ufku geniştir şiirin, ülkesi sonsuz, özgürlüğü sınırsızdır. Şiir Aşık Veysellerin, Nazım Hikmetlerin, Necip Fazılların, Fuzulilerin, Bakilerin, Yunus Emrelerin ve daha nice ozanların sevgi çığlıklarıdır hasret evreninde. Biz hayatımıza daha fazla gün katamayız değerli dostlar ama günlerimize daha fazla anlam katabiliriz. Bunu yapabiliriz, bunu yapmalıyız. Çünkü ne kadar zamanımız olduğunu bilemiyoruz. Son söz olarak, kültüre, sanata ve ORSEV’e destek veren Valimiz Sayın Orhan DÜZGÜN’e ve hep yanımızda olan eşi Gül DÜZGÜN hanımefendiye, müzikte Seval GÜLSEREN'e ve Sezgin MERCAN'a, katkılarından dolayı Gökhan AKÇİÇEK arkadaşımıza, sunucumuz Ordu Lisesi İngilizce Öğretmeni Yonca KURALAY'a bu gecede emeği geçen herkese ve başarma azmimize katkı sağlayan bütün gönül destekçilerimize, katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan siz sanatsever misafirlerimize gönülden teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmanın ardından, etkinlikte sırasıyla Sevinç ÖZEL, Fatih ÖZDEMİR, Ünal YILDIRIM, Selami AYDIN, Dr.Feraye ÇAKIR, Servet YERLİ, Salih Zeki KALYONCU, Fahri ÇELEBİ, Gökhan AKÇİÇEK, Hatice ERGEN, Dr.Kemal BULUT, Seyit TORUN, Prof.Dr.Yusuf Nurettin İSMAİLÇELEBİOĞLU, Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, Gülseren KÖKSAL YAMAK, Hakan KIRMACI, Tevfik KARABULUT, Necmi OĞUZ ve Orhan DÜZGÜN tarafından şiir okundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.