Ordu Üniversitesi 6.  Akademik Yıl Açılış Töreni; Ordu Üniversitesi Rekt

Ordu Üniversitesi 6. Akademik Yıl Açılış Töreni; Ordu Üniversitesi Rekt

Ordu Üniversitesi 6. Akademik Yıl Açılış Töreni; Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAǒın, 5 Ekim 2011 Çarşamba günü saat 13:15’de Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı.

Ordu Üniversitesi 6.  Akademik Yıl Açılış Töreni Yapıldı

 Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın,  5 Ekim 2011 Çarşamba günü saat 13:15’de    Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı.

 

Ordu Üniversitesi öğretim üyelerinin de cübbeleri ile katıldığı ilk törenin ardından, “Ordu Üniversitesi 2011/2012 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Tören Programı”  Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti. Güzel Sanatlar Fakültesi  öğretim elemanlarından Araştırma Görevlisi  Hacı Bekir KURŞUNET’in piyanosu eşliğinde bir dakikalık Saygı Duruşu’nun ardından,  Araştırma Görevlisi Sevda TOKER’in yönetiminde fakülte öğrencileri   İstiklal Marşımızı seslendirdiler. 2010/2011 Eğitim-Öğretim Döneminde ilk kez akademik çalışmalarına  başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi  öğrencileri gerçekleştirdikleri mini konserle akademik açılış törenine renk kattılar.

 

 

 


Ordu Üniversitesi Tanıtım Filmi’nin gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; “Yeni akademik yılın ülkemize, milletimize, ilimize, öğrencilerimize, üniversitemizin tüm akademik ve idari personeline hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 “Ordu Üniversitesi denildiğinde akla gelen en temel olgu, üniversitemizin gelişim sürecinde elde ettiği başarılardır” diyen Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ; “Temelleri 2006 yılında mavi ile yeşilin buluştuğu Karadeniz’in şirin ili Ordu’dan yükselen ve bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Ordu Üniversitesi, kalitesi ve faaliyetleriyle ülke sınırlarını aşmaya başlayan bir üniversite konumuna gelmiştir” dedi. Konuşmasında  Ordu Üniversitesi’nin gelişim sürecine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; 4 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 2 Meslek Yüksekokulu ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Ordu Üniversitesi’nin bugün 8 Fakülte, 3 Yüksekokul,1 Devlet Konservatuarı, 8 Meslek Yüksekokulu, Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, fark yaratan bir üniversite olduğuna dikkat çekti. Üniversiteli olmak isteyenlere sunduğu farklı seçeneklerle kısa sürede önemli bir alternatif haline dönüşen Ordu Üniversitesi’nin  2011/2012 akademik yılı itibari ile hedeflediği öğrenci sayısına ulaştığını belirtirken  Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; “Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımız bünyesinde bulunan programlarımız; kariyerlerini belirlemek isteyen gençlerimizin ilgi ve yeteneklerine cevap verecek niteliktedir. 

 2006 yılında 5547 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Ordu Üniversitesi’nde bu gün bu sayı 10.500’lere ulaşmış durumdadır. Ordu Üniversitesi, öğrenci sayısındaki artışa paralel olarak güçlenen akademik kadrosu ile de  farklılığını hissettirmektedir. Ordu Üniversitesi 60 kişilik bir akademik kadroyla eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştı. Bugün ise üniversitemizde:

17 Prof. Dr. - 12 Doçent - 108 Yrd. Doç. - 89 Öğretim Görevlisi - 15 Okutman - 93 Araştırma Görevlisi ve 1 Uzman olmak üzere 336 öğretim elemanı bulunmaktadır” dedi.  Konuşmasında, Ordu Üniversitesi’ndeki fiziki koşullara da değinerek, şu görüşlere yer verdi. “Üniversitemizin, pek çok alanda kaydettiği hızlı yükseliş hiç şüphesiz beraberinde fiziki ve teknik anlamda da yapılanmayı gerektirmiştir. Mevcut imkanlar dahilinde, yerleşke alanımızda başlattığımız çalışmaların ardından, şu an faaliyet gösteren birimlerimiz dikkate alındığında, kapalı mekan sorununu önemli ölçüde çözümlenmiştir. Kuruluş aşamasında 35.429 m2 olan kapalı alanımız, 83.429 m2’ye ulaşmıştır. Yapımı hızla devam eden Morfoloji Binası, 1000 kişilik öğrenci yurdu, BSY, Kapalı Spor Salonu ve Merkezi Araştırma Laboratuarımızın kısa süre içerisinde tamamlanarak teslim edilmesinin ardından, üniversitemiz 101. 929 m2’lik kapalı alana  kavuşacaktır.


Şunu da özellikle belirtmeliyim ki, önümüzdeki süreçte, üniversitemizin gelişmesine ve büyümesine paralel olarak yeni kapalı alanlara ihtiyaç duyacağımız da açıktır. Bu bağlamda, daha gelişmiş ve daha büyük bir üniversite yapısına kavuşma adına, ihtiyacımız olan yeni kapalı alanların tesisi için, yerleşke alanımızı genişletme çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. Ordu Üniversitesi, inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda evrensel boyutta önemli bir kariyer merkezine dönüşecek, ilimizin, bölgemizin ve beraberinde ülkemizin gelişimine katkı sağlayacaktır.  Buna yürekten inanıyorum. Çünkü Ordu Üniversitesi var olan değerlerinin üstüne her geçen gün yenilerini ekliyor. Özellikle bu yıl itibari ile bizleri yüreklendiren, heyecanlandıran öyle gelişmeler var ki, kısa da olsa onlara değinmek, mutluluğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. Üniversitemiz bünyesine kazandırılan ve kuruluşu Ordu halkı tarafından  sevinçle karşılanan, “Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Devlet Konservatuarı” eğitim öğretim faaliyetlerine başladı. Bu çerçevede ilk öğrencilerimiz, ilk umutlarımız olarak üniversitemizdeki yerlerini aldılar. Gelecekte ise ilk mezunlarımız olarak başarılı çalışmaları ile gurur kaynağımız olacaklar. Bununla birlikte, 2011/2012 akademik yılında mevcut fakülte ve yüksekokullarımızda gençlerin idealleri arasında yer alan, mezun olduklarına onlara iş ve kariyer imkanı sağlayabilecek  yeni bölümler açtık. Onları;  kariyerlerini belirlerken seçeneksiz bırakmadık. Sunduğumuz alternatiflerle Ordu Üniversitesi çatısı altında hedefleriyle buluşturduk. Bu gayretlerimiz karşılıksız kalmadı ve bugün Ordu Üniversitesi; başarıları herkes tarafından takip edilen, 98 aktif bölümü ile tercih edilir bir üniversite haline geldi.

Dünyaya kapılarını açan evrensel bir üniversite olmak, üniversitemizin önemli hedeflerinden biridir. Bu bağlamda, yurt dışında farklı ülkelerde bulunan üniversitelerle yaptığımız ikili anlaşmalar çerçevesinde, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi çalışmalarına ayrı bir önem vermekteyiz. Erasmus Programı kapsamında öğretim üyelerimizi yurt dışına göndererek onlara, akademik çalışmalarını belli sürelerde yurtdışında da sürdürebilme imkânı sunmaktayız. Aynı imkândan öğrencilerimiz de istifade etmektedir. Öğrencilerimizi de bir dönem veya bir yıllığına yurt dışında bir üniversitede öğrenim görmek üzere göndermeye başladık. Yine bu kapsamda üniversitemiz, ilk kez bu yıl yabancı öğrencilere kapılarını açmıştır. Şu an üniversitemizde 1’i Romanya,  1’i Karabağ, 2’si Yemen ve 3’ü Filistin’den olmak üzere 7 yabancı öğrenci eğitimlerini sürdürmektedirler. Tabi ki bu bir başlangıçtır. Ama umut verici bir başlangıçtır. Önümüzdeki yıllar içinde bu sayı daha da dikkat çekici seviyelere ulaşacaktır. Tüm bu gelişmelerin ışığında, inanıyoruz ki Ordu Üniversitesi, akıllarda kalan “yeni üniversite” düşüncesini  “dünya standartlarında, evrensel bir üniversite” olarak değiştirmeye başlamıştır. Tabi ki bu değişimde, şüphesiz üniversitemiz öğrenci ve mezunları ile öğretim elemanlarımız ve idari personelimizin rolü büyüktür. Ben buradan üniversitemizin başarılarını kendi başarısı ile eş tutan, destekleri ile güç katan, Ordu Üniversitesi bilincini yaşayan ve yaşatan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN ise yaptığı konuşmada,  yeni başlayan akademik yılın hayırlı olmasını dilerken, şu görüşlere yer verdi.

 

“Ordu Üniversitesi’nin 2011-2012 akademik yılında eğitime başlayan siz değerli öğrencilerimize, Üniversitemizin Sayın Rektörüne, Dekanlar ve Öğretim Görevlileri ile birlikte tüm çalışanlarına başarılar diliyorum. Hiç kuskusuz çağımızın en önemli özelliklerinden biri olan

 

 

 ileri teknolojiyi yakalamak ve bilgi toplumu seviyesine ulaşmamız, insan gücü ve maddi kaynakların  akılcı, etkili, verimli ve ekonomik bir şekilde kullanılması ve demokrasimizin gelişip kökleşmesi ile mümkündür. Bu konuda Üniversitelerimize önemli görevler düşmekte, toplumun şekillenmesi için öncü rol oynamaları gerekmektedir” Konuşmasının  sonunda, bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da Ordu Üniversitesi’nin daha iyi şartlarda eğitim verebilmesi ve gençlerin daha iyi şartlarda eğitim hayatını tamamlayabilmesi için ellerinden gelen bütün imkanları kullanacaklarını belirten Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN,  yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini diledi.

 


Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN ise yaptığı konuşmada

 

 “Bilginin ve teknolojinin birlikte üretildiği üniversitelerimiz, toplumun yarınlara yönelik umutlarını, düşüncelerini, özlemlerini ve yaşam biçimlerini yansıtarak geleceği inşa etmektedir” dedi. Üniversitelerin gelecek nesilleri yetiştiren, çağdaş uygarlıklarla yarışan kuşakları, bilgi ve teknolojiyle destekleyen, ürettiği bilgileri tüm insanlık yararına kullanan kurumlar olarak nitelendiren Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Nitelikli ve donanımlı bir insan gücü olmadan, başarılı bir üniversite asla söz konusu olamaz. Toplumu ayakta tutan, gelişmenin ve bilimin merkezi olan üniversitelerde, düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü ve ifade özgürlüğünü sağladığımız vakit, toplumda çok önemli bir yere sahip bu kurumlarınızdan dip dalgası şeklinde, sosyal hayat, ekonomi ve gelecek olumlu yönde etkilenecektir.

Atatürk’ün bahsettiği çağdaş uygarlık seviyesine ancak böyle bir yol izlenerek ulaşılabilir.Eğer gelecekte büyük Türkiye’nin hayalini kuruyorsak, insana yatırım yapmak zorundayız. Gençlerimiz, üniversite destekli gelişecek bilim ve teknoloji ışığında, dünyayı etkileyecek, dünyayı yönlendirecek değerleri üretmeye başlayacaktır.” Yeni başlayan eğitim öğretim yılı için başarı dileklerini ileten Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN konuşmasına “Üniversitelerimizin ürettiği bilim, teknoloji ve tecrübenin reel sektörle buluşması İlimizin ekonomik ve sosyal gelişimi için vazgeçilmez olacaktır. Üniversiteyi geliştirmek ve güçlendirmek, aynı zamanda Ordu’yu kalkındırmak anlamına gelecektir. Bu duygularla, Üniversitemizin 2011-2012 akademik yılında öğretim üyelerimize, üniversite mensuplarımıza ve sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum. Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizle, akademik kadroya yeni dahil olan hocalarımıza hoş geldiniz diyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” sözleri ile son verdi.

Konuşmaların ardından 2011 yılı itibari ile Profesör ve Doçent kadrolarını alan öğretim üyelerimizin Cübbe Giyme Töreni Gerçekleştirildi.

Törende; Tıp Fakültesi Cerrahi  Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Sayın Ali AYYILDIZ’a binişlerini Ordu Valisi Sayın Orhan DÜZGÜN, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü BiyoKimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Tevfik NOYAN’ın binişlerini Garnizon Komutanı Sayın Jandarma Albay İsmail GÜZEY, Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Murat Cavit ÇEHRELİ’ nin binişlerini  ise Ordu Belediye Başkanı Sayın Seyit TORUN giydirdi. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Meyve Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Ali İSLAM ve Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Toprak Bilimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Tayfun AŞKIN, yurt dışında gerçekleştirmiş oldukları akademik çalışmaları dolayısı ile törene katılamazken, programın ikinci kısmında Doçent kadrosu alan öğretim üyelerinin cübbe giyme töreni gerçekleştirildi.

  

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeni Çağ Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Fatih ÜNAL’ın binişlerini Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Metin USLU, Ziraat Fakültesi Bitki koruma Bölümü Fitopatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Onur KOLÖREN’i binişlerini Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa GÜRBÜZ, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalıma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sayın Gürol ÖZCÜRE’nin binişlerini Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.  Dr Sayın Tarık YARILGAÇ, Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Bitki Besleme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Kürşat KORKMAZ’ın binişlerini Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Nuri YILMAZ, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı  Öğretim Üyesi Doç. Dr Sayın Derya BOSTANCI’nın binişlerini Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Cemil YAPAR ve Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimleri Bölümü Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sayın Mehmet Cankat KARA’nın binişlerini ise Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adalet ERDEM giydirdiler.

  

  

 

Üniversitemizin 6. Akademik Yılı Açılış Töreni’nin Açılış Dersi’ni ise Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sayın Sebahat ATAR GÜREL gerçekleştirdi “Küreselleşen Dünyada Üniversitelerimiz ve Bilimsel Üretim” Konulu Açılış Dersi’nde  Prof. Dr. Sayın Sebahat ATAR GÜREL, bilginin paylaşılmasının önemine  dikkat çekti.  “Bizler akademisyenler olarak büyük ormanların yemyeşil ağaçları olmak istiyoruz. Kuruyup gitmek istemiyoruz. İmkanlar doğrultusunda inanıyoruz ki çok güzel yerlere geleceğiz” dedi. Gerçekleştirdiği sunumu ile bilimsel çalışmaların arttırılmasına yönelik olarak çeşitli  açıklamalarda bulunurken, öğrencilerin kendilerini bilgi ile donatmalarını istedi. “Üniversitemizin akademik yıl açılış programında, açılış dersini vermekten  son derece gurur duydum diyen  Prof. Dr. Sayın Sebahat ATAR GÜREL’e Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ günün anısına Teşekkür Belgesi takdim etti.

. 

 

 

 

 

2011/2012 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde katılımcılar için düzenlenen  kokteyl ile son buldu

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.