Ordu Nuriye-Halit Çebi'den Kermes

Ordu Nuriye-Halit Çebi'den Kermes

Ordu Nuriye-Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi 'nin Yıl Sonu Kermes ve Resim Sergisi 09 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 16:00’da, Ordu Atatürk Kültür Merkezi Fuayesi’nde (Öğretmenevi yanı) açılacak.

NURİYE-HALİT ÇEBİ ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSESİ KERMES VE RESİM SERGİSİ

21405

       Ordu Nuriye-Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi 'nin  Yıl Sonu Kermes ve Resim Sergisi 09 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 16:00’da, Ordu Atatürk Kültür Merkezi Fuayesi’nde (Öğretmenevi yanı) açılacak. 

Ordu Nuriye-Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi 'nin  düzenlediği Kermes ve Sergi  09-11 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak.

Etkinlikte, Okulun  El Sanatları ve Giyim alanı öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları birbirinden güzel çocuk giysileri ve nakış ürünleri  ayrıca Görsel Sanatlar derslerinde yapılan resimler sergilenecektir.

Ordu Nuriye-Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Osman Kaya tarafından yapılan açıklamada;Etkinliğe tüm halkımız davetlidir, denildi.


 

NURİYE-HALİT ÇEBİ ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSESİ HALKOYUNLARI TOPLULUĞU

7. ULUSLARARASI GÜLEN ÇOCUK ŞENLİĞİNE KATILDI.

       7 ülkeden 200 engelli ve engelsiz çocuğun bir araya gelip, unutulmaz günler yaşadığı "7. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği", 26 – 30 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. 

06100241_dsc04033_001.jpg

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin ev sahipliğinde bu yıl 7.si düzenlenen ‘Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği’, Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Gürcistan, Bosna Hersek ve Türkiye’den Edirne, Ankara, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İzmir, Ordu, Sinop, Trabzon’dan 7 – 15 yaş arası 200 çocuğun katılımlarıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Şenliğe. Ordu’dan Nuriye-Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi Halk Oyunları Topluluğu davet edildi.8 öğrenciden (Medine Koçak,Neslihan Kurucu,Evin Özer,Canser Döğer,Serap Yıldız,Şerife Şahin,Zeynep Küçüker,Nurdanur Aygünoğlu) oluşan topluluk halkoyunları eğitmeni Özlem Erdem Kaya’nın rehberliğinde etkinliğe katıldı.“Engelli çocuklara eşit yaşam haklarının sağlanması”mesajının kamuoyuna duyurulması ve İstanbul’un Türk kültür ve konukseverliğinin tanıtılmasını kapsayan etkinliklerle, 200 konuğun unutulmayacak günler yaşadığı şenlik, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nde yapılan karşılama töreni ile başladı. 

       Başbakanlık Tanıtma Fonu, İBB ve İSEM’in destekleri ile 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen ‘Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği’, onlarca ülkeden yüzlerce engelli ve engelsiz çocuğun bir araya gelerek sanatsal ve kültürel etkinliklerini sergilediği bir proje.

06095902_dsc03812_001.jpg

  Şenliğin 2. günü kahvaltıyla başladı. Ardından gülen çocuk konseyinin gerçekleştirildiği Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’ne hareket edildi. Konseyin ilk bölümünde her bir katılımcı gruptan birer çocuk gruplarını temsilen sahnedeki yerlerini aldılar ve kendilerine sorulan sorulara cevaplar verdiler.  Konsey sonrasında Yıldız Sarayı´nı gezen çocuklar ardından Dernek genel merkezinde yenilen akşam yemeği ile otele dönüş yaptı.

       Şenliğin 3. Gününde şenlik katılımcılarına kültürel gezi programı ilk olarak Rahmi Koç müzesi ile başladı. Gezi programı tarihi güzelliklerle dolu Miniaturk’e ziyaret ile devam etti ve son olarak Kabataş iskelesinden kalkan gezi teknesi ile misafirlere boğaz gezisi yaptırıldı. 

       4. Günde ise tüm katılımcı grupların hazırladıkları Performans gösterileri büyük coşku ile sergilendi. Gösterilerin ardından otelde şenliğin tüm sponsorları, kamu ve özel sektör temsilcilerinin ve iş hayatının önemli isimlerinin katılımıyla muhteşem bir gala gecesine imza atıldı. 

06095734_417949_10151396205172499_1124394922_n_001.jpg

       Şenliğin 5. Gününde İstanbul Akvaryum gezisi ve ardından Airport AVM’yi gezen grup dilediğince alışveriş yapıp eğlenceli oyunlar oynadılar. 

       Son gün gruplar ülkelerine ve şehirlerine uğurlanırken her sene olduğu gibi bu sene de duygu dolu anlar yaşandı. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.