Ordu ilk kez Uluslararası bir turizm konferansına ev sahipliği yaptı.

Ordu ilk kez Uluslararası bir turizm konferansına ev sahipliği yaptı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm farkındalığının arttırılması amacına yönelik olarak uygulanan proje kapsamında Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde yer alan konferans salonunda 3 günlük bir süreci kapsayan Uluslar arası turizm konferansı düzenlendi

 

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası “Karadeniz Turizminde Yeni Ufuklar” isimli Proje Kapsamında Ordu ilinde Uluslararası Turizm Konferansı ve “BisikletOrdum” isimli Bisiklet Şenliği etkinlikleri gerçekleştirdi. 
 
Ordu ilk kez Uluslararası bir turizm konferansına ev sahipliği yaptı. 
 
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm farkındalığının arttırılması amacına yönelik olarak uygulanan proje kapsamında Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde yer alan konferans salonunda 3 günlük bir süreci kapsayan Uluslar arası turizm konferansı düzenlendi. 

IMG_8727.JPG

 
Konferansta Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Onur Adıyaman, Belediye Başkanı Seyit Torun ve Vali Yardımcısı Yemen Bayrak’ın açılış konuşmaları sonrasında Karadeniz Turizminde Yeni Ufuklar isimli Projenin sunumu gerçekleştirildi. 
 
Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı açılış konuşmasında; 
Bölgesel kalkınma ve gelişim için son derece önemli bir yere sahip olan ve tamamen yerel otoritelerce yönetilen kalkınma ajansının 2010 yılı teklif çağrısı davetine mukabil ilimizde ikinci önemli gelişim sektörü olarak öngördüğümüz turizm alanında bu projeyi hazırladık.
Projenin temel amacı, Doğu Karadeniz Bölgesi ve ilimizde turizm farkındalığının arttırılmasıdır.
Bu amaca ulaşabilmek için, uluslar arası alanda faaliyet gösteren tur operatörleri ve otel yetkilileri ile akademisyenleri bir araya getiren uluslar arası turizm konferansı ve sosyal etkinlik olarak Ordu – Yason,  Çambaşı Yaylası – Ordu arasında oluşturulan etaplar ile  birer bisiklet şenliğinin düzenlenmesi projenin, özel amacı olarak programlanmıştır. 
Tamamı 106 bin TL tutarında bütçeye sahip olan projenin 26.500 Tl lik bölümü odamızca karşılanmaktadır. 
IMG_8729.JPG
Şu anda Hollanda, İsviçre, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Ukrayna, Almanya ve İngiltere ülkelerinden turizm temsilcileri ile basın temsilcileri konferansları gerçekleştirmek üzere aramızda bulunmaktadır.
Yerel turizm yetkililerimiz ile yakın bölgeden iştirak eden turizm temsilcilerimiz ve oda temsilcilerimiz de konferanslarımızda tebliğci olarak şu anda aramızda bulunmaktadır. 
Proje etkinliğimizin ikinci etabı olan bisiklet şenliğimize katılmak üzere bisiklet federasyonumuzca belirlenen sporcular olmak üzere 13 bisikletçi sporcumuzla Ordu’nun misafiri olarak ilimizde bulunmaktadır.
Projemizin; yaratılacak etkinlikler vasıtası ile geleceğin marka ili olacağına inandığımız güzel kentimizi Avrupa ve dünya pazarlarına tanıtmasını ve açmasını beklemekteyiz.
Bu proje ile, başlattığımız etkinliği gelecek yıllarda daha kalabalık kitlelere ilimizde ağırlayacak şekilde yeni projelerle sürdürmeyi amaçlamaktayız.
 
Ordu ili kültürel yapısı ve geçmişten bu güne getirdiği özellikleri ile misafirperver, hoşgörü kimliği içinde turizm sektörü için son derece elverişli bir yapıya sahiptir. Kamu kurumlarının turizm alanındaki çalışmalarına özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının vereceği destek ve katkı ile ilimizdeki turizm faaliyetlerinin çok hızlı gelişeceği inancındayız.
Nitekim son 3 yıl içinde il merkezinde, Ünye – Fatsa ilçelerimizde özellikle otel ve yatak yatırımları açısından çok hızlı bir gelişme yaşanmaktadır.
Açılan 3 ve 4 yıldızlı otellerimiz ile yapımı bitmekte olan zincir oteller, doğal yapısı, Karadeniz’de bir kentin hemen yanı başından, bu kadar yükseğe çıkabilen, eşsiz Boztepesi, Ordu turizmine önemli bir katkı sağlayan teleferik tesisleri, yaylaları ve karadeniz bölgesinde tek olan bozulmamış kıyısı ile ve küçük koylarla bezenmiş Ordu – Bolaman sahil şeridi ilimizi çok yakın zamanda turizm destinasyon merkezi yapabilecek varlıklarımız olarak ortada durmaktadır.
 
Bu toplantılar ve etkinlikler ile sahip olduğumuz turizm varlıklarımızı tanıtmak ve pazarlamak en önemli proje hedeflerimizden birisidir” diyerek konuşmasını tamamladı. 
Konferans kapsamında, Hollanda, İsviçre, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Ukrayna, Almanya ve İngiltere’den 15’i aşkın katılımcı ilimizde ağırlandı. 
 
Konferans süresince, Doğu Karadeniz’in Turizm Potansiyeli, Sürdürülebilir Turizm, Organik ve Yöresel Ürünlerin Turizmi, Turizmde Farklı Ülke Modelleri, Dünyadan Alternatif ve Eko Turizm Uygulamaları, Turizmde Markalaşmak, Turizmde Hibe-Finansman ve Teşvikler ve Uluslararası Turizm Trendleri konuları işlendi. 
Konferansta Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Şube Müdürü Ferhat Özkan, TÜRSAB Genel Merkez Danışmanı Ali Rendan, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Zeki Bostan, Türkü Tur Genel Müdürü Mehmet Demirci, Marka Uzmanı Yrd.Doç.Dr.Metin Çelik, TÜROFED Mali Danışmanı Cüneyt Ertürk, İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Füsun İstanbullu Dinçer, Corendon Sürdürülebilirlik Müdürü Joannes Hank Curfs, TCT Environmental Technologies Proje Müdürü Y.Müh.Mim Benoit Jean Chamuleau, Organik Üretim & sertifikasyon Uzmanı Y.Müh. Damien Dessane ve Proje Mühendisi Y.Müh. Bergin Beril Kayacan,  Türk-İsviçre Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Hüseyin Samsunlu, GrowthClusters SME Networking  Project Takım Lideri John Murray, Ligna Group genel müdürü Genoveva Christova, Trekking Hellas Group of Companies-Genel Müdürü Michael Tsoukias, Gürcistan Ajara Bölgesi Bölgesi Turizm ve Gezi Yerleri Departman Bölge Başkanı Vaja Dıasamidze, Almanya Fachhochschule Worms Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Knut Scherhag sunum yaptılar. Etkinliğe ayrıca Fransa’dan www.econostrum.info ekonomi ve turizm websitesi haber şefi Frederic Dubessy ve Ukrayna’dan YUG gazetesi temsilcisi Natalia Brzhestovska katılmışlardır.
Program Kapsamında 21 Ekim 2011 Cuma günü öğle sonrasında tüm Türk ve yabancı katılımcılarla birlikte Ordu Boztepe tesislerinde yenilen öğle yemeği sonrasında,  bölgenin tanınırlılığının sağlanması adına ordu şehir turu gerçekleştirildi.  
 
“Bisikletordum” Bisiklet Şenliği 
 
Ordu ilinde turizm alanı ilan edilen Efirli-Bolaman hattında ve Çambaşı Yaylasında gerçekleştirilen bisiklet şenliği 2 gün sürdü.  
 
Şenlik 22 Ekim tarihinde Ordu Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Servet Şahin’in saat 09.00’da İlk adım anıtı önünde verdiği startla başladı. Çeşitli illerden 60’a yakın sporcu Ordu’dan Yason burnu’na kadar pedal çevirdiler. Yason burnuna ulaşan sporcular burada yemeklerini yiyip dinlendikten sonra bisikletleriyle tekrar Ordu’ya dönüş yaptılar. 

IMG_8938.JPG

 Şahin basına yaptığı açıklamada, bisiklet şenliğine il dışından katılan sporcuların olduğunu, Ordu’da turizmin 12 ay boyunca aktif olarak sürdürülmesini istediklerini, yayla, deniz, otantik köy turizmi ile bölgenin tanıtımının sağlanabileceğini dile getirdi. 
 
Şahin, Bisiklet şenliğinin bölgenin Türkiye çapında tanıtımı adına önemli katkı sağlayacağını, Ordu’da sadece fındığa dayalı ekonominin değil, turizme dayalı ekonominin de söz konusu olması gerektiğini, bu tip organizasyonları devam ettirirsek turizme o kadar katkı sağlamış oluruz dedi. 
 
Şenliğe ikinci gün yine ilkadım anıtı önünde toplanan sporcular araçlarla Çambaşı yaylası’na çıkartıldılar. Çambaşı Vali konağı önünde verilen hamsi ızgarası partisi sonrası tüm bisikletliler obalar arası belirlenen parkurlarda bisiklet sürüş keyfi gerçekleştirdiler. 

KKL.jpg

 
Yokuşdibi Belediye Başkanı ve ekibinin de eşlik ettiği şenlik çok renkli geçti. Şenliğe katılan sporcular Ordu’da bisiklet sporu için doğayla içi içe mükemmel parkurlar olduğunu, bu gibi etkinliklerle tanıtılan bölgeye tüm dünyadan sporcuların ilgi göstereceğini dile getirdiler.
 
Karadeniz Turizminde yeni ufuklar isimli proje kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası turizm konferansı ve Bisikletordum isimli Bisiklet Şenliği ile ilin ve bölgenin tanıtımı yapılarak ulusal ve uluslar arası kamuoyunun dikkati bölgeye çekilmiş oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.