Ordu EMİT Fuarında

Ordu EMİT Fuarında

Ertuğrul GÜNAY; Bu hızla dünya ortalamasının üzerindeyiz. %5 lik artışla geçen yıl 28,5 milyona turist sayısına ulaştık. Gelecek yıl 30 milyon rakamını göreceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında 50 milyon rakamını da inşallah geride bırakmış olacağız.

 

Ordu EMİT Fuarında 

 

Dünyanın en büyük 6. Turizm Fuarı olan ve dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerini seyahat tutkunlarıyla buluşturan “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı(EMITT)”, kapılarını açtı.

 

Ekin Fuarcılık ve yabancı ortağı ITE Grup işbirliği ile bu yıl 15’incisi organize edilen EMİTT 2011 Fuarının açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Filistin Kültür Bakanı Siham El BARGUTİ, KKTC Çevre ve Kültür Bakanı Kemal DÜRÜST, Yemen Turizm Bakanı Yardımcısı Omar BABELGEİTH, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet YILMAZ, Vali Orhan DÜZGÜN, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet BARUT, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut GÜR, bazı illerin valileri, belediye başkanları, fuara katılan ülkelerin temsilcileri, turizm sektöründe yer alan firmaların temsilcileri katıldı.

 

Bu yıl Yemen’in sponsor ülke olarak yer aldığı, 60 ülkeden 4.000’in üzerinde firmanın, valiliklerin, belediyelerin, turizm işletmelerinin, seyahat acentelerinin yer aldığı EMİTT 2011 fuarının açılışında, fuarı organize eden Ekin Fuarcılık Direktörü Hacer AYDIN, Ekin Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Halim BULUTOĞLU, ITE Grup Başkanı Russell TAYLOR, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut GÜR, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet BARUT, İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU, Filistin Kültür Bakanı Siham El BARGUTİ, KKTC Çevre ve Kültür Bakanı Kemal DÜRÜST, Yemen Turizm Bakan Yardımcısı Omar BABELGEİTH ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY birer konuşma yaptı.

 

EMİTT Fuarının her geçen yıl büyüyerek, güçlendiğini ve turizm sektöründe dünyanın en önde gelen fuarlarından birisi haline geldiğini belirten konuşmacılar, bu yıl açılan EMİTT Fuarının 60 ülke 4.000’in üzerindeki katılımcı sayısı ile turizm sektöründe yer alanlara güzel bir tanıtım fırsatı sunduğunu söylediler.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY da EMİTT Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ziyaret eden turist sayısı itibariyle dünyada 7’nci sırada, turizm gelirleri itibariyle de 9’uncu sırada yer aldığını söyledi. Bakan GÜNAY, konuşmasında şunları kaydetti: “ Türkiye, ziyaret eden turist sayısı bakımından 7.sıradayız. Geçen yıl ve 2009 yılında ekonomik krize rağmen gelen turist sayısı azalmayan dünyadaki ender ülkelerden birisi olduk. Bu hızla dünya ortalamasının üzerindeyiz. %5 lik artışla geçen yıl 28,5 milyona turist sayısına ulaştık. Gelecek yıl 30 milyon rakamını göreceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında 50 milyon rakamını da inşallah geride bırakmış olacağız.”dedi.

 

Bakan GÜNAY, turizmi insanlar için sosyal dönüşüm gelişim sahası olarak gördüklerini de belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye’de turizmi elbette bir ekonomik gelişme kapısı ve aynı zamanda da bir sosyal dönüşüm sosyal gelişme sahası olarak görüyoruz. Başka bir sektörde de çalışıp insanlar gelir elde edebilirler ama yaşamları bir fabrikada geçebilir, bir maden ocağı çevresinde geçebilir ama bir turizm işletmesinde çalışan bir insanın hayatı dünyaya açılıyor. Ülkenin başka insanlarıyla başka ülkelerin başka insanlarıyla tanışma görüşme fırsatı doğuyor. Sürekli işi içinde öğrenme sürekli eğitim sürekli hayat içinde gelişme turizm sektöründe sağlanabiliyor en başta. Turizmin sosyal dönüştürücü yaşam kalitesinde ileri taşıyıcı, yaşamın bütününü yukarı taşıyıcı bir fonksiyonu var. Biz bunun farkındayız.”

 

Gelişmek ve kalkınmak için barışa ihtiyaç olduğunu belirterek, turizm yoluyla barışı kurmaya çalıştıklarını söyledi. Bakan GÜNAY, “Gelişmek için, kalkınmak için, iyi bir yere varmak için her şeyden önce bizim de, insanlığın da barışa ihtiyacı var. Turizm yoluyla barışı kurmaya çalışıyoruz. Barış aracılığı ile de turizmi yükseltmeye çalışıyoruz. EMİTT 15. yılda kuruluyor. EMİTT’in bugünkü katılımcı sayısı, konuk ülkelerimiz, Türkiye’den katılanlar, katılımcı ülkelerin bilgisi, ülke turizminin nerelere ulaştığının göstergelerinden birisidir.” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından EMİTT Fuarı’nın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY ve konuk ülke bakanlarının kurdele kesimi ile yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, fuar alanında yer alan stantları gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.