Okulların Projelerine  Ödüller..

Okulların Projelerine Ödüller..

il düzeyinde en çok proje hazırlayan Ordu İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi (28 proje), Ordu Anadolu Lisesi(22 proje), Ordu Bilim Sanat Merkezi(12 proje)’nin müdürlerine, birer ‘Başarı Belgesi’ verdi.

 

Ordu’da, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından açılan proje yarışmalarında bölge ve Türkiye finallerine kalan, en çok proje hazırlayan okulların müdür, öğretmen ve öğrencileri, İl Genel Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen bir törenle Vali Orhan DÜZGÜN tarafından ‘Başarı Belgesi’ ile ödüllendirildi. 



Mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, bilimsel gelişmelere katkıda bulunulması, bilimsel bulguların daha geniş öğrenci kitleleriyle paylaşılması, öğrencilerin proje hazırlayarak temel ve uygulamalı bilimler alanlarında araştırmaya teşvik edilmesi, öğrencilerin yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarılması, öğrencilere bilimsel düşünme, girişimcilik, rekabet edebilme bilincinin kazandırılması, öğrencilere ekip çalışma ruhunun kazandırılması amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Teknik ve meslek liseleri arasında düzenlenen “Proje Tabanlı Beceri Yarışmaları”nda, ilköğretim okulları arasında düzenlenen “Bu Benim Eserim” adlı matematik ve fen bilimleri proje çalışmasında, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu(TÜBİTAK) tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Araştırma Projeleri Yarışması”nda, en çok proje hazırlayan ve projeleri başarılı olan okulların müdür, öğretmen ve öğrencileri, ‘Başarı Belgesi’ ile ödüllendirildi.

Projeci okulların ‘Başarı Belgesi’ ile ödüllendirilmesi amacıyla İl Genel Meclisi Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törene, Vali Orhan DÜZGÜN, Vali Yardımcısı Halil BERK, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer DEMİRÖZ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai AKARSU, projeci okulların müdürleri, proje danışmanı öğretmenler ile projeyi hazırlayan öğrenciler katıldı.

Törenin başlangıcında bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “İlimizde değişik okulların, değişik projelerde düzenlenen yarışmalarda başarılı olduklarını görüyor ve izliyoruz. Zaman zaman da okullarını ziyaret ederek tebrik ediyoruz. Ama son günlerde bir çok okulumuzun, pek çok sahada başarılı olması, bizim açımızdan büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Başarılı projeleri ile ödül alan bütün okullarımızı, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi bugün buraya toplayarak, hem tanışma hem de kendilerine teşekkürlerimizi ifade etmek istedik. Gerek Ordu merkezdeki okullarımız, gerekse Ünye, Fatsa, Çatalpınar ve diğer ilçelerimizdeki okullarımız, hatta bazı köy okullarımız, bazı projelerde başarılı sonuçlar aldı. Öncelikle bu başarılı sonuçları alan öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de bu başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Teknik ve meslek liseleri arasında düzenlenen “Proje Tabanlı Beceri Yarışmaları”na, ilköğretim okulları arasında düzenlenen “Bu Benim Eserim” adlı matematik ve fen bilimleri proje çalışmasına, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu(TÜBİTAK) tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Araştırma Projeleri Yarışması”na katılan projeler hakkında da bilgi veren Vali Orhan DÜZGÜN şunları kaydetti: 

“2010-2011 eğitim-öğretim yılında, teknik ve meslek liseleri arasında düzenlenen “Proje Tabanlı Beceri Yarışmaları”na toplam 84 proje başvurusu yapılmış, bu projelerden alanlarında il birincisi olan 5 proje, Samsun bölge sergisinde sergilenmiştir. Bu projelerden 3 tanesi 3. ödülü almıştır. Ordu Endüstri Meslek Lisesi “e-yerleşim” adlı proje ile Bilgi İletişim Hizmetleri Grubunda ve “Oksijenimiz Tükenmesin” adlı proje ile Üretim ve Teknoloji Hizmetleri Grubunda, Ünye 7O.Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi “Önce Kendini Koru” adlı proje ile Sağlık Hizmetleri Grubunda bölge 3. olmuşlardır. Diğer iki proje ise Gölköy Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinin “Sürpriz Çiftlik” adlı projesi Tasarım ve Uygulama Hizmetleri Grubunda, Ünye Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi "Pancarın Rüyası" adlı proje ile Turizm Hizmetleri Grubunda ilimizi temsil etmişlerdir. İlköğretim okulları arasında düzenlenen “Bu Benim Eserim” adlı matematik ve fen bilimleri proje çalışmasına, 677 proje başvurusu yapılmıştır. Bilim kurulu 17 projemizi Samsun'da sergilenmek üzere seçmiş, sergi boyunca yapılan değerlendirme sonucu 3 projemiz Ankara final sergisine katılmaya hak kazanmıştır.

 

Bu projelerimiz; Çatalpmar Sayacatürk İskenli İlköğretim Okulunun “Doğadan Atıştırdım, Aldım Karıştırdım, Yaptım Yapıştırdım", Merkez Utku Acun İlköğretim Okulunun "Tuğlaya Bir Alternatif” ve Merkez Ordu Bilim Sanat Merkezinin "Fındığın Kullanım Alanlarının Artırılması" adlı projeleridir. Ankara final sergisi ise 9-12 Mayıs 2011 tarihlerinde Ankara başkent öğretmenevinde yapılacaktır. TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Araştırma Projeleri Yarışması”na ise ilimiz 121 proje ile başvurmuş, bu projelerden 17 tanesi Samsun Bölge Sergisine katılmıştır. Yapılan değerlendirme sonucu 6 projemiz, 12-17 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara' da yapılacak olan final sergisine katılmaya hak kazanmıştır.”

Vali Orhan DÜZGÜN, diğer resmi, özel kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen proje yarışmaları hakkında da bilgi vererek, “Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Genel Müdürlüğünün düzenlediği Uluslar Arası Beceri Yarışması Kapsamında Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesi finale kalmıştır. Türkiye İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği 7.Uluslararası Bilişim Olimpiyatı kapsamında Ordu Bilim ve Sanat Merkezi, Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ankara' da yapılacak olan Uluslararası Yarışma Finaline katılmaya hak kazanmışlardır. Aynı kuruluşun düzenlediği 4.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda, Ordu Bilim Ve Sanat Merkezi Kastamonu Entegre Platin Özel Ödülü ve Halefe Altın Özel Ödülü almışlardır. Fatih kolejinin düzenlediği 19.Uluslararası Çevre ve Proje Olimpiyatları kapsamında Ordu Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar afiş tasarımı dalında birincilik ve altın madalya, Çevre ve Sağlık kategorisinde üçüncülük ve jüri özel ödülü almıştır. Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi Çevre Sağlık kategorisinde "Sağlık İçin Fındık, Sağlıklı Fındık İçin; Bor" adlı proje ile Türkiye birincisi olarak altın madalya kazanmıştır. Okyanus Kolejinin düzenlediği 3. Fen Bilimleri proje yarışmasında Ordu Bilim ve Sanat Merkezi Kimya alanında üçüncülük, Biyoloji alanında üçüncülük ödülü almıştır. Koç Holding tarafından düzenlenen First Lego Ligi (FLL) kapsamında Amerika' da yapılan yarışmada Ordu Bilim ve Sanat Merkezi 2009 yılında dünya 4. olmuştu. 2011 yılında ise "Sihirli Adımlar ve Robot Tasarımı" adlı çalışma ile Ankara Bölge Birinciliği ve Türkiye Finali "Aslan KOÇ" ödülü almıştır. Aynı Kuruluş tarafından düzenlenen 2010 Yılı Uluslar arası Robot yarışmasında Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Türkiye Finallerinde 5. olmuştur. 2011 yılında ise MEB Uluslararası Çizgi İzleyen Robot Yarışması ve MEB Uluslararası SUMO Robot kategorisinde Ankara' da yapılacak olan Türkiye Finallerine katılacaktır.

 

Samanyolu kuruluşunun düzenlediği Eğitim Metotları Proje Yarışması kapsamında Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi Lise Fen Bilimleri kategorisinde "Eğitim Işığında Soyuttan Somuta" adlı projesi ile Türkiye ikincisi, aynı yarışmanın Eğitim Yönetimi kategorisinde de "Bilgi Tohumu, Bilgi Toplumu" adlı projeyle Türkiye ikincisi olmuştur. Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen Sosyal Bilimler alanında Makale Yarışmasında ise Ünye Anadolu Öğretmen Lisesi birincilik ödülü almıştır” dedi. 

Vali Orhan DÜZGÜN, konuşmasının ardından sırasıyla; 

Proje Tabanlı Beceri Yarışması(PTBY) Samsun Bölge Finali’ne katılan Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gölköy Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Ünye 70. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Ünye Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 

“Bu Benim Eserim” adlı ilköğretim okulları arası matematik ve fen bilimleri proje çalışmasında Türkiye Finallerine katılacak Merkez Utku Acun İlköğretim Okulu, Çatalpınar Sayacatürk İskenli İlköğretim Okulu, Ordu Bilim Sanat Merkezi,

TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması” Türkiye Finaline katılacak Ordu Anadolu Lisesi, Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi, Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ordu Bilim Sanat Merkezi’nin müdür ve proje danışmanı öğretmenlerine birer ‘Başarı Belgesi’, projelerde yer alan öğrencilere ise birer satranç takımı verdi. 

Ayrıca, “Bu Benim Eserim” adlı ilköğretim okulları arası matematik ve fen bilimleri proje çalışmasında, il düzeyinde en çok proje hazırlayan Durugöl İlköğretim Okulu(83 proje), Ordu Bilim Sanat Merkezi(23 proje), Ünye Tekkiraz İlköğretim Okulu(20 proje)’nun müdürlerine, 

TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması” için il düzeyinde en çok proje hazırlayan Ordu İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi(28 proje), Ordu Anadolu Lisesi(22 proje), Ordu Bilim Sanat Merkezi(12 proje)’nin müdürlerine, birer ‘Başarı Belgesi’ verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.