Okullar da Dersbaşı

Okullar da Dersbaşı

Ordu ilimizde de 2003 tarihinden itibaren hayırsever katkıları da dahil olmak üzere, 92 İlköğretim okulunda 1033 adet derslik, 15 ortaöğretim okulunda 206 adet derslik , 18 Okulöncesi okulunda 57 adet derslik tamamlanarak eğitim öğretime açılmıştır. Ayrıc


Milli Eğitim Müdürlüğünün Ordu İli Resmi Verileri

Okul/Kurum Sayısı: 495 SBS Türkiye Sıralaması: 52 Derslik Sayısı: 5.241 Öğrenci Sayısı: 137.035 Öğretmen Sayısı: 7.287

Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısı


İlköğretim: 27 OrtaÖğretim: 26 Mesleki ve Teknik Eğitim: 32

Not: Veriler Ordu MilliEğitim Müdürlüğü Resmi sitesinden alınmıştır.


20733Milli Eğtim Müdürü Nevzat Türkkan' a görede  “Bugün 2012-2013 eğitim öğretim yılında Ordu’da 2 bin 125 araç ile bu yıl 25 bin 493 öğrenci taşıma sistemi ile okullara getirilecektir. 44 tane okulda 850 akıllı tahta öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur.  Ayrıca 20 tane okul binası, 980 kişi kapasiteli 6 öğrenci pansiyonu, 1096 kişilik 2 kapalı spor salonunun çalışmaları devam etmektedir". deniliyor...



Okullar da Dersbaşı


"...Ordu ilimizde de 2003 tarihinden itibaren hayırsever katkıları da dahil olmak üzere, 92 İlköğretim okulunda 1033 adet derslik, 15 ortaöğretim okulunda 206 adet derslik , 18 Okulöncesi okulunda 57 adet derslik tamamlanarak eğitim öğretime açılmıştır. Ayrıca ilimizde  19 İlköğretimde 295 adet derslik, 4 ortaöğretimde 80 adet derslik, 9 okulöncesinde  20 adet derslik inşaatının yapımları devam etmektedir"

Ordu AK Parti Milletvekili Fatih Han Ünal'ın Mesajı

.“Bir ülke için yapılacak en önemli yatırım insana özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır.”

Geleceğimizin teminatı  olarak gördüğümüz çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi imkan ve şartlara kavuşturularak çağın gerekleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almaları için iktidarımız döneminde ;Eğitim bütçesi her dönem en fazla bütçeden pay almış,  9 yılda ülke genelinde 170 bin yeni derslik inşa edilmiş, Bütün okullarımıza hızlı internet bağlantısı getirilmiş, sınıflarımız bilişim teknolojisinin ürünleri ile tanışmıştır. Fatih projesi ile okullarımızda yeni bir teknolojik devrim yapılacak ve 4.yılında tamamlanacak bu proje ile emsalimiz olan ülkelere fark atmış olacağız. 2003’ten bu yana ilk ve ortaöğretim ders kitapları ücretsiz dağıtılmakta, bu amaçla dağıtılan kitaplara yaklaşık 2  milyar tl harcama yapılmıştır. 

Ordu ilimizde de 2003 tarihinden itibaren hayırsever katkıları da dahil olmak üzere, 92 İlköğretim okulunda 1033 adet derslik, 15 ortaöğretim okulunda 206 adet derslik , 18 Okulöncesi okulunda 57 adet derslik tamamlanarak eğitim öğretime açılmıştır. Ayrıca ilimizde  19 İlköğretimde 295 adet derslik, 4 ortaöğretimde 80 adet derslik, 9 okulöncesinde  20 adet derslik inşaatının yapımları devam etmektedir.

Bu vesileyle,  2012-2013 eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı fedakar öğretmenlerimize emanet ediyor; yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, fedakar ve onurlu mesleği temsil eden saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm Ordu ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; başarı dileklerimi ve sevgilerimi sunuyorum.


Vali Orhan DÜZGÜN'ün Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı

 

Değerli Öğretmenlerimiz, Sevgili Öğrenciler ve Çocuklarımızın Değerli Anne ve Babaları;

 

Bu hafta ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2012–2013 Eğitim-Öğretim yılına başlıyoruz.

 

Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve velilerimizin heyecanına yürekten katılıyorum.

 

Şüphesiz eğitim-öğretim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir.

 

Bu noktada “İnsan olma, millet olma davası” olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat edici olacaktır.

 

Bu bağlamda; öğrencilerimizin daha çok çalışması, öğretmenlerimizin de bilgiyi aktarmayla birlikte, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her konuda evlatlarına verdikleri destekle 21. yüzyıl Türkiye’sini hazırladığımızın idrakinde olmaları gerekmektedir.

 

Kuşkusuz toplumun eğitime katılımını arttırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Öğretmen, öğrenci, veli ve toplumun her kesimindeki bireyler olarak eğitim öğretimin ülkemizin gelişmesinde belirleyici bir unsur olduğunu idrak etmeli ve hepimiz üzerimize düşen sorumluluk ve görevlerinin bilincinde olmalıyız. "Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır. “ sözünden yola çıkarak, Veli, öğretmen ve okul yönetimi iş birliğini tam olarak sağlamak, eğitim-öğretimde başarının en önemli hazırlayıcısıdır.

 

Değerli öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimiz, amacımız; geleceğimiz olan öğrencilerimizi, Türk Milli Eğitiminin genel amacı doğrultusunda ve en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu sağlamak için sizlerle birlikte yeni gelişmeleri de dikkate alarak var gücümüzle çalışacağız.

 

Çevreyle iç içe, toplumla bütünleşmiş, değişim ve gelişime açık eğitim yuvaları olarak 2012–2013 eğitim-öğretim yılını hep birlikte başarıyla tamamlayacağımız noktasında sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır.

 

Ordu eğitim ailesine yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dilerken, eğitim kalitesinin ve başarının arttırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Yeni öğretim yılı hepimize hayırlı olsun...

 

Orhan DÜZGÜN

Ordu Valisi


 

 

Seyit TORUN     Belediye Başkanı

"2012 - 2013 Eğitim ve Öğretim yılında Öğrencilerimize, Öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum.  

          

Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır.

Kendimize, ailemize, çevremize, ulusumuza, insanlığa yararlı olmak, okuma - yazma öğrenmekle başlar.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Toplum olarak bu eğitimi alabileceğimiz eğitim sistemimizin daha güzel şartlara kavuşabilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Oluşturulacak eğitim politikaları ve uygulamadaki değişiklikler bu başarıyı yakalamamızda tetikleyici bir rol oynayacaktır.

Özellikle ülkemizin her geçen gün hızla gelişen dünyada hem teknolojik yarış, hem de bilgi ve deneyimde gerilerde kalmaması için ülkeyi yönetenlere büyük görev düşmektedir. Bilinmelidir ki bugün olduğu gibi yarın da eğitimine önem veren, çağdaş eğitimi benimsemiş olan ülkeler Dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak, teknolojik olduğu kadar ekonomik anlamda da gelişecek hayatın her alanında başarılı olacaklardır.

Eğitimin toplumlar için bu kadar önemli olmasına rağmen bugün ülkemizin bu konuda yaptığı tartışmalar ve yaşanan belirsizlik eğitimin temel taşı olan Milli Eğitimin ne aşamada olduğunu gösteren en güzel örnektir.

 Ülkemizi yönetme sorumluluğunu omuzlarında taşıyan yöneticilerimiz, eğitimin toplumun geleceği için ne kadar önemli olduğunun bilinciyle hareket etmelidir. Bütün kısır ve sonu gelmez tartışmaları bir yana bırakarak, çağdaş ve laik eğitim konusunda milli politikalar oluşturmalı, Atatürk’ün gösterdiği gelişmiş toplumlar seviyesine ulaşmak ve dünya ile yarışan gençler yetiştirmenin önü kısa zamanda mutlaka açılmalıdır.  

Artık günlük yaşamda bir anlamı ve faydası olmayan bilgilerin genç öğrencilerimize ezberletilmesi dönemi sona ermeli, ders kitaplarımız her ne konuda olursa olsun kalıplaşmış bilgilerden oluşmak yerine sorgulamayı ve tartışmayı ön plana çıkarak araçlar olarak görülmelidir.  Öğretmenlerimiz ise farklı düşüncelerin, algılama ve tartışmaların yapılabilmesine imkân sağlayan yönlendiriciler olmalı, yurttaşlık bilincinin verildiği ilköğretimde çocuklarımıza her şeyden önce bir yaşam bicimi olarak demokrasiyi öğretmeli, özümsemelerini sağlamalıdırlar.

            Eğitim konusunda bu toplumun bir ferdi olarak hepimize özellikle ilköğretim konusunda çok büyük sorumluluk düştüğünün bilinciyle hareket etmemiz gerektiğini önemle vurgulamak istiyor, geleceğimiz olan çocuklarımızın üreten, yaşama doğrudan katılan, sorumlu bir birey olarak yetişmesi düşüncesiyle 2012 – 2013 eğitim ve öğretim yılında tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize başarılar diliyorum."   



 

 

20730

Kabadüz Belediye Başkanı Orhan Aktaş, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Başkan Aktaş, mesajında, eğitimin toplumun geleceği için önemine işaret ederek, "Bilginin yön verdiği çağımızda, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen, Çalışkan ve üretken nesiller yetiştirmemiz gerekiyor.  Yarının büyükleri olan çocukların daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerine katkıda bulunmak için belediye olarak yoğun gayret göstermekteyiz” dedi.

Öğretmen ve öğrencilerin başarılı bir yıl geçirmelerini dileyen Başkan Aktaş; “Bu duygu ve düşüncelerle, bu gün başlayan 2012–2013 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimiz ile ailelerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum”dedi.






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.