OGD'ye AB Hibe Fonu Geldi

OGD'ye AB Hibe Fonu Geldi

Kursa devam eden gençlere harçlık nevinden belli bir ücret verilecek ve sigortaları da yaptırılacak. Bu kursu bitirecek olan gençlerimiz, Ordu'da ki basın camiası için iyi yetişmiş elemanlar olarak önemli bir kazanç olacak. Bu projenin Türkiye'nin yerel

 

OGD'ye AB  Hibe Fonu Geldi

 

Ordu Gazeteciler Derneği tarafından hazırlanan ve basın sektöründe çalışan ve mesleki eğitim almamış gençlere sayfa editörlüğü, muhabirlik, kameramanlık ve spikerlik eğitimlerinin verileceği, AB Genç İstihdamın Desteklenmesi başlıklı hibe programından hibe desteği alan "Haberimiz Haberiniz Olsun" projesi başladı.

 

Projenin başlaması nedeniyle Ordu Gazeteciler Derneği’nde düzenlenen toplantıya, Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Gazeteciler Derneği(OGD) Başkanı Recep AYDIN, proje ortağı kurumların temsilcileri olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, Genel Sekreter Yardımcısı Şenol PAZAR, Ordu Üniversitesi Öğretim Elemanı Yrd.Doç.Dr.Kürşat KORKMAZ, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat ÖZ, Ordu Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi(AB-DİK) Direktörü ve Proje Koordinatörü Ersin ERDOĞAN katıldı.

 

18260

 

Ordu Gazeteciler Derneği’nde düzenlenen "Haberimiz Haberiniz Olsun" projesinin başlangıç toplantısına katılan Vali Orhan DÜZGÜN, projenin Türkiye'ye örnek olacak özellikte olduğunu açıkladı.

 

Toplantıda projenin detayları hakkında bilgi veren Vali Orhan DÜZGÜN, "AB Genç İstihdamının Desteklenmesi başlıklı hibe programı çerçevesinde hazırlanan bu proje ile hem ilimizde gazetecilik mesleğine başlamak isteyen gençlerimize yeni bir istihdam kapısı sağlamak, hem de mevcut genç gazetecilerimizi bir nevi hizmet içi eğitim programı ile yetiştirerek, onları AB standartlarında bazı eğitimlere tabi tutmayı amaçladık. Bu projeden 88 gencimiz faydalanacak ve proje kapsamında muhabirlik, sayfa editörlüğü, kameramanlık ve spikerlik branşlarında 6 ay boyunca eğitimler verilecek.

 

Kursa devam eden gençlere harçlık nevinden belli bir ücret verilecek ve sigortaları da yaptırılacak. Bu kursu bitirecek olan gençlerimiz, Ordu'da ki basın camiası için iyi yetişmiş elemanlar olarak önemli bir kazanç olacak. Bu projenin Türkiye'nin yerel hatta ulusal basınına örnek olacağını düşünüyorum. Geçen hafta Valiliğimizi ziyaret eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Sayın Mehmet Atalay'a bu projeden bahsettiğimizde, böyle bir projeyi Kurum olarak Türkiye genelinde uygulamak istediklerini, Ordu'da bu projenin başlamış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti beyan etti" dedi.

 

Ordu Valiliği, Ordu İl Özel İdaresi ve Ordu Üniversitesi'nin ortağı olduğu, AB Genç İstihdamın Desteklenmesi başlıklı hibe programından 296 bin 485 avro hibe alan "Haberimiz Haberiniz Olsun" isimli projenin genel hedefinde Ordu'da gençlerin istihdamını artırmak için işgücü piyasasının ve ekonominin ihtiyaçlarına yönelik ve öncelikli sektörlerde mesleki nitelik ve iş becerileri kazanmaları veya geliştirmelerini sağlamak yer alıyor.

 

Ordu Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi(AB-DİK) Direktörü ve Proje Koordinatörü Ersin ERDOĞAN da, projenin genel hedefinin Ordu ilinde gençlerin istihdamını artırmak için işgücü piyasasının ve ekonominin ihtiyaçlarına yönelik ve öncelikli sektörlerde mesleki nitelik ve iş becerileri kazanmaları veya geliştirmelerini sağlamak olduğunu, projenin özel hedefinin de İŞ-KUR tarafından işgücü temininde güçlük çekilen alanlardan biri olan gazetecilik konusunda mesleki nitelik ve iş becerileri kazandırarak yerel basının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak olduğunu belirtti.

 

Ersin ERDOĞAN, projenin hedef grubunu ise şu şekilde açıkladı: "18-29 yaş aralığındaki ortaöğrenim ve üniversite mezunu olan gençlerden mesleki nitelik ve iş becerileri kazanarak yerel basın kuruluşlarında çalışmak isteyen 88 genç işsiz nüfustur. Buna ilaveten projenin ve kurulacak gazetecilik eğitim merkezinin sürdürülebilirlik sürecinde kullanılacak olan, eğitimci havuzunda 'Yerel eğitmen' olarak yer almak ve her konuda 2 kişi olmak üzere Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlileri veya Ordu Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden en az 10 yıl deneyimi ve en az yüksek okul mezunu olanlardan eğitimlerde en yüksek başarıyı elde etmiş üniversite mezunları arasından seçilecek 8 kişi dahil edilecektir" dedi.

Kurs sonunda başarılı kursiyerlere AB ülkelerinde geçerli olan EUROPASS meslek sertifikası verileceğini de söylenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.