ODÜ'nün Altyapıda 3.Etap Dönemi

ODÜ'nün Altyapıda 3.Etap Dönemi

Rektör Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, Cumhuriyet Yerleşkesi’nde tamamlanan 2. Etap altyapı çalışmaları ile öğrenciler ve çalışanlar için yürüyüş yolları, oturma alanları, 6 adet dekoratif havuz ve çevre aydınlatma işlerinin 2012’nin son aylarında tamamlandığını

ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, Cumhuriyet Mahallesi Merkez Yerleşkesi’nde Yürütülen Altyapı ve Peyzaj Çalışmalarında 3. Etap döneminin başlayacağını ve modern eğitim binalarının ardından yerleşke alanında yürütülen yeni düzenlemeler ile de ODÜ’nün özellikle öğrenciler ve çalışanlar için çok daha kullanılabilir bir yerleşkeye kavuşacağını belirtti.

yarılgac.jpg

ODÜ Altyapı Çalışmalarında 3. Etap Dönemi 

ODÜ Yapı İşleri ve Teknik Birim Daire Başkanı Recep ARSLAN ve ODÜ Genel Sekreteri Metin KARAKUŞ’tan yürütülen çalışmalara dair bilgiler alan Rektör Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, yerleşke içerisinde önemli bir alanın bitkisel, yapısal peyzaj ve alt yapı çalışmalarının tamamlandığına değindi.

21148

Rektör Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, Cumhuriyet Yerleşkesi’nde tamamlanan 2. Etap altyapı çalışmaları ile öğrenciler ve çalışanlar için yürüyüş yolları, oturma alanları, 6 adet dekoratif havuz ve çevre aydınlatma işlerinin 2012’nin son aylarında tamamlandığını ve peyzaj alanı alt yapısı ile birlikte Fen-Edebiyat Fakültesi, Rektörlük Binası, İdari Hizmetler Binası ve Ziraat Fakültesi pis su hatlarının, ısıtma sistemleri ile ilgili bağlantıların ve internet ağ hatlarının tamamen yenilendiğine değindi.

21149

Bunun yanı sıra Sosyal Bilimler MYO’da ve Teknik Bilimler MYO’da peyzaj ve alt yapı çalışmaları kapsamında şu ana kadar Teknik Bilimler MYO’da bir adet basketbol ve bir adet voleybol sahasının alt yapı ve zemin betonu işlerinin tamamlandığını, Sosyal Bilimler MYO’da ise yapısal ve bitkisel peyzaj çalışmalarının devam etmekte olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, 2013 Mayıs Ayı içerisinde bu çalışmalarında tamamlanmasının planlandığını belirtti.

21150

Rektör Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, 3. Etap alt yapı ve çevre düzenleme çalışmalarında ise ihalenin başarıyla tamamlandığını, sözleşmelerin imzalanmış olduğunu ve yer tesliminin de yapıldığını, iş bitim tarihi için ise 2013 yılsonunu planladıklarını vurguladı.

3.Etap dâhilinde 2013 yılında ODÜ’de yürütülecek altyapı çalışmaları;

·         1.500 mt. Asfalt yol,

·         500 mt. Kaplamalı yol,

·         Yağmur suyu ve kanalizasyon hatları,

·         Yaya yolları,

·         Ada peyzaj çalışmaları,

·         Sanat yapıları,

·         Yol ve çevre aydınlatmalarının tamamlanması

21151

Yürütülen bu gelişme çalışmaları tamamlandığında yerleşkenin şimdiki bataklık ve şantiye görüntüsünden eser kalmayacağına değinen Rektör Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, “Verilen tüm emekler öğrencilerimize yani geleceğimize yapılan yatırımlardır,” dedi.

Rektör Yarılgaç, devamla;

 “Her zaman belirttiğim gibi ODÜ Yönetimi olarak en büyük ideallerimizden birisi 24 saat aktif bir yerleşke alanı oluşturabilmek ve dinamik bir eğitim-öğretim kurumu olmaktır. Bütün gayretimiz eğitim-öğretim faaliyetlerinin yapılacağı binalar dışında aktif bir yerleşke alanı oluşturarak öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin sosyal yaşam standartlarını da yükseltmekle birlikte akademik ve araştırmacı kimliğimizi kaybetmeden gelişimimizi sürdürmektir. Ordu Üniversitesi olarak mimarisiyle, bilimsel yapısıyla, öğrenci memnuniyetiyle bölge ve ülke gelişimine sunduğu katkılarla her anlamda göz dolduran ve tercih edilen bir marka olma gayretindeyiz. Bunun için de yatırımlarımızı her alanda öğrencilerimizin ve personelimizin ihtiyaçlarına odaklı, eşit ve artan oranlı gerçekleştirme gayretindeyiz,”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.