Ödüller verildi

Ödüller verildi

2010-2011 eğitim-öğretim yılında sportif ve kültürel faaliyetlerde derece elde eden okullara, öğrencilere ve öğretmenlere, düzenlenen törenle ödül verildi. Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde düzenlenen ödül törenine, Vali Orhan DÜZGÜN, Vali Yardımcısı Must

 

Ödüller verildi

 

Ordu Valiliğince, Ordu’da bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarının, okul bahçeleri ve çevre düzenlemeleri ile daha cazip hale getirilmesi amacıyla düzenlenen “En Çevreci Okul Yarışması” ile, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla düzenlenen “Beyaz Bayrak Yarışması” ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılında sportif ve kültürel faaliyetlerde derece elde eden okullara, öğrencilere ve öğretmenlere, düzenlenen törenle ödül verildi.

 

Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde düzenlenen ödül törenine, Vali Orhan DÜZGÜN, Vali Yardımcısı Mustafa İMAMOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz UZUN, daire müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Okullarımız, gelecek neslimizin kişiliklerin oluştuğu ve meslek sahibi oldukları kurumlardır. Onun için eğitim sektörü, diğer sektörlerinin önündedir ve onların temelidir. Gerek yerel düzeyde, gerekse ulusal düzeyde başlatılan eğitim kampanyalarının, ilimizdeki eğitim kurumlarının eğitim kalitesinin ve öğrencilerimizin başarı seviyelerinin yükseltilmesinde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için başlatılan ‘Başarı İçin El Ele’ kampanyası ile gerek ilköğretimde, gerekse orta öğretimde, lise ve üniversitelere giriş sınavlarında başarı seviyesinin artırılması için yoğun bir çalışma başlatıldı. Bunun sonucunda, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl başarı oranlarında 81 il arasında yaklaşık ortalama 20 basamak yükselmek sureti ile daha iyi bir seviyeye geldik. Ulusal düzeyde başlatılan ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyasında da bu yıl gerek ilçe kaymakamlarımızın, gerek ilçe milli eğitim müdürlerimizin ve halk eğitim merkezi müdürlerimizin yoğun gayretleri ile 81 ilin arasında 81. sıradan 30. sıralara kadar yükseldik. Onun için bu kampanyaların uygulanmasında başarı gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Kardeş Okul, Kardeş Kurum”  

 

Konuşmasında, Ordu Valiliğince başlatılan “Kardeş Okul, Kardeş Kurum” kampanyası ile “En Çevreci Okul Yarışması”na da değinen Vali Orhan DÜZGÜN şunları kaydetti: “Ordu’da eğitim seviyesinin ve kalitesinin yükseltilmesi çalışmalarıyla beraber okullarımızın gerek bina içerisinde, gerekse okul bahçelerinde bir takım iyileştirmeler yapılması amacı ile kampanya ve yarışma düzenledik. Bunlardan birisi ‘Kardeş Okul, Kardeş Kurum’ kampanyası idi. Yaklaşık 50’nin üzerinde okulumuza kardeş kurum belirledik. Okullarımız, kardeş kurumları ile beraber bir protokol yaparak her kurumun imkânları ölçüsünde kardeş okullarına destek vermesi için çalışmalar başlatıldı ve bunlar yürüyor. Onun için Okullarımıza destek olan kardeş kurumlarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kardeş okulu olmayan okullarımızın da kendilerine kardeş kurum bulması yönünde önümüzdeki haftalarda, aylarda çalışma içerisinde bulunmaları gerekir. Diğer yandan, okullarımızın bahçelerinin,  gerek çevre düzenlemesi, gerekse yeşillendirme çalışmalarında iyi bir noktaya gelmesi için, ‘En Çevreci Okul Yarışması’ düzenledik. Bu yarışmaya 11 ilçeden değişik okullarımız katıldılar. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüz, yerinde yaptıkları değerlendirmeler sonucu, bugün burada bulunan okullarımız dereceye girdiler. Ben öncelikle bu yarışmaya katılan, okullarının bahçelerini çevrelerini iyileştirmek için gayret gösteren bütün katılımcı okullarımıza, ilgili ilçe milli eğitim müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bir okulla bile olsa bu kampanyaya katılmayan İlçelerimize neden katılmadıklarının gerekçesini kendilerine soracağız. Başbakanlık genelgesi, Bakanlık genelgesi veya Valilik genelgesiyle bir kampanya başlatılıyorsa bunun takip edilmesi ve yürütülmesi gerekir. Bütün okul müdürlerimizin okul binalarını ve bahçelerini düzenlemeleri zaten görevleri gereğidir. Okul müdürlerimizden, hem okul binalarının, hem bahçelerinin, iyileştirme ve güzelleştirme yönünde yoğun gayret göstermelerini istiyorum” diye konuştu.

 

Okullar Onarılmalı 

 

Vali DÜZGÜN, onarım ihtiyacı olan okulların, okulların tatile girmesiyle birlikte hiç vakit kaybetmeden onarım ve bakımlarının yapılmasını isteyerek, “Bu hafta okullarımızın son haftası. Gerek Milli Eğitim Bakanlığından, gerekse İl Özel İdaresi kaynaklarından sağlanan ödeneklerle okul kapandıktan sonra okul müdürlerimiz yoğun bir gayret gösterip, okullarının gerekli boya, bakım, onarım gibi ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda çalışmalara hemen başlamaları gerekiyor. Onarımların seri bir şekilde yapılmasını ve Eylül ayına kadar da bitirilmesi konusunda hassas davranılmasını okul müdürlerimizden, ilçe milli eğitim müdürlerimizden ve il mili eğitim müdürümüzden bekliyoruz.

 

Ödül töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz UZUN da bir konuşma yaparak, “Bizim yaptığımız iş, sadece öğretimden ibaret değil. Bir de eğitim boyutu var. Öğretimi her yerde yapma imkanımız var. Ama eğitim boyutu kalıcı özelliklerin kazanılması için bir takım uygulamalardan geçmek gerekiyor. Bir tanesine örnek vermek gerekirse ‘En Çevreci Okul’ proje yarışmamız Sayın Valimizin talimatları, destekleri ve himayelerinde tüm okulların katılımıyla başlattığımız projedir. Bu projede ilçe kendi çapında kendi seçimini kendisi yaptı. Daha sonra ilçelerden seçilen değerlendirmeye uygun bulunan okulları İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüz ile beraber kurulan bir komisyon marifetiyle tek tek yerlerini gezmek suretiyle nelerin yapıldığını gördük. İstenildiğinde çok güzel kalıcı hizmetler yapılabiliyor. Yine ‘Beyaz Bayrak’ projesine 108 okul katılmış ve bunlardan 20 tanesi değerlendirmeye layık görülerek tabela ve bayrak verilmiştir. Bunda amaç, temiz bir mekan, temiz bir ortam oluşturmaktır. Okullarımızın bazılarında içme suyu arıtılarak içildiği görülmüş olup, bunu başaran okullarımıza teşekkür ediyorum. Okullarımızda sportif faaliyetlerde yürütülmektedir. Sportif faaliyetlerle alakalı İlimizi temsil etmek üzere il dışına giden 75 takımımız var. Bunların bir kısmı dereceye girmiştir. Önemli olan dereceye girmek değil, bu faaliyetlerde bulunmalarıdır. Bu faaliyetlerde tüm okullarımız desteklenmiştir. Derece alan öğrencilerimize emeği geçenlerin tümünü takdir ediyor, bu başarıların önümüzdeki yıllarda artmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Talat BAŞ Yönetiminde Halkoyunları  

 

Konuşmaların ardından, Gürgentepe Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Halk Oyunları öğretmeni Talat BAŞ yönetiminde, Ordu yöresine ait halk oyunları gösterisi yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen sportif ve kültürel etkinliklerin tanıtıldığı sinevizyon gösterisinden sonra Türk Halk Müziği Türkiye Solo Birincisi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Şura PAZAR, yarışmada birinci olduğu solo parçayı seslendirdi. 

“En Çevreci Okul Yarışması” 

 

Ödül töreninde ilk olarak, Ordu Valiliği’nce düzenlenen “En Çevreci Okul Yarışması”nda; 1. olan Çamaş YİBO’ya 3.000 TL, 2. olan Aybastı Anadolu Öğretmen Lisesi’ne 2.000 TL, 3. olan Kumru Erikçeli İlköğretim Okulu’na 1.000 TL para ödülünün çekini, Vali Orhan DÜZGÜN verdi.   “En Çevreci Okul Yarışması”nda,  Kabataş Beylerli İlköğretim Okulu, Gölköy İmam-Hatip Lisesi, İkizce Şenbolluk İlköğretim Okulu, 500 TL tutarında Mansiyon Ödülü aldı.

 

Judo Branşı 

 

Judo branşında Türkiye birincisi olan Sağlık Meslek Lisesi’nden Genç Bayanlar 48 Kg. Türkiye 1. Seval YAYLA, Atatürk Lisesi’nden Genç Erkekler 55 Kg. Türkiye 1. Mertcan AKÇAY, Ordu Lisesi’nden Genç Erkekler 73 Kg. Türkiye 1.İlker GÜLDEREN, Ordu Endüstri Meslek Lisesi’nden 15-16 Yaş Grekoromen Türkiye 1. Ercan BAYRAK ile Ordu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nden Türk Halk Müziği Solo Türkiye 1.Şura PAZAR’a, Vali Orhan DÜZGÜN tarafından çeşitli ödüller verildi.

                       

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde, “Beyaz Bayrak Yarışması”nda ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen sportif, kültürel faaliyetlerde başarılı olan ve derece elde eden okullara, protokol mensuplarınca belgeleri takdim edildi.

 

“Beyaz Bayrak Yarışması”nda Dereceye Giren Okullar;

 

Ordu Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Ordu Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Merkez Karşıyaka İlköğretim Okulu, Özel Altaş Anadolu Lisesi, Ozel Altas Fen Lisesi, Özel Altaş İlköğretim Okulu, Aybastı Anadolu Öğretmen Lisesi, Çamaş Türk Telekom YİBO, Fatsa Anaokulu, Fatsa Ömer-Hüseyin Çağatay Anaokulu, Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi, İkizce Şenbolluk İlköğretim Okulu, Korgan YİBO, Kumru Anadolu Lisesi, Ulubey İmam Hatip Lisesi, Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi, Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi, Ünye Ticaret Borsası Mesleki Eğitim Merkezi, Ünye Yunus Emre İlköğretim Okulu, Unye Puset Polvan ilköğretim Okulu

 

Sportif, Kültürel Faaliyetlerde Dereceye Giren Okullar;

 

Ordu Akyazı Çamsan İlköğretim Okulu, Ordu Durugöl İlköğretim Okulu, Ordu Fen Lisesi, Ordu Teknik Lise ve EML, Ordu Cumhuriyet Lisesi, Ordu OzeI Atlaş Koleji, Ordu Merkez İlköğretim Okulu, Ordu Doğan Gökbulııt İlköğretim Okulu, Ordu Haki Yener  İlköğretim Okulu, Ordu Altinfındık İlköğretim Okulu, Ordu Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Ordu Nuriye Halit Cebi İşitme Engelliler Lisesi, Ordu Adil Karlıbel İlköğretim Okulu ve İş Okulu, Ordu Ticaret Meslek Lisesi, Fatsa Atatürk İlköğretim Okulu, Ordu Atatürk Anadolu Lisesi, Fatsa Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu, Ordu Lisesi, Fatsa Ticaret Meslek Lisesi, Kabadüz Lisesi, Çamaş Türk Telekom YİBO, Fatsa Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Akkuş YİBO, Fatsa Hatice-Bahaettin Şener İlköğretim Okulu, Gölköy Güzelyurt İlköğretim Okulu, Kumru Mehmet Akif Ersoy ilköğretim Okulu, Ünye Yüceler YİBO, Kumru Atatürk ilköğretim Okulu, Ünye Meçhul Asker İlköğretim Okulu, Gürgentepe Lisesi, Ordu Anadolu Öğretmen Lisesi, Ünye 70. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Ordu Vakıfbank İlköğretim Okulu, Ünye Şehit Cemal Mutlu ilköğretim Okulu, Fatsa Mehmet Akif İlköğretim Okulu, Ünye Lisesi, Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ünye Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi, Ünye Kaledere ilköğretim Okulu, Ulubey Ohtamış İlköğretim Okulu, Ünye Anadolu Lisesi, Kumru Aşağı Damlalı ilköğretim Okulu, Ünye Arif Nihat Asya Kız Tek. ve Meslek Lisesi, Kabataş Osman Özyurt İlköğretim Okulu, Ünye Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Gölköy METEM, Korgan Tepealan Çok Programlı Lisesi, Gölköy Anadolu Öğretmen Lisesi, Ünye İmam Hatip Lisesi,   Aybastı Ortaköy ilköğretim Okulu, Aybastı Çok Programlı Lisesi, İkizce Devecik İlköğretim Okulu, Perşembe Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Ordu Fatih Anadolu Lisesi, Ünye Kaledere İlköğretim Okulu, Gürgentepe Halk Eğitim Merkezi, Ordu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Perşembe Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Fatsa Halk Eğitim Merkezi

 

Sportif, Kültürel Faaliyetlerde Dereceye Giren Sporcuları Çalıştıran ve Ödül Alan Beden Eğitimi Öğretmenleri;

Tayfun TOKAT, Oğuz KAYHAN, Nedim EREN, Fatma KALPAKLIOĞLU, Ahmet KOKSAL, Bekir KOÇ, Yaşar PELİT, S.Halit ÖZDEMİR, Hakan BASTIRMAĞI, Mucit Gürol YAMANER, Yakup DAVUTOĞLU, U.Kerem ÇEVİK, Özcan TÜRKMEN, U.Barış ÖZDEN, Yüksel ŞAHİN, U.Şendoğan ŞEKER, Hasan Serdar ÖZKAVAKLI, U.Erdinç Ergün ANGIN, Vedat COŞKUN, S.Burak TEFİL, Alper BÜYÜKKAYALAR, İlknur TURAN, İsa ŞİMŞEK, Nurdan ALDEMİR, Halit KOVANCI, Selahattin AYDOĞAN, Murat KAYA, Fatih ŞAHİN, İsmail ÇIT1R, Nevzat AKMAN, Murat SANİOĞLU, Mustafa Hakkı TAŞOLAR, Sami GÖK, Muharrem KILIÇASLAN, İ.Kemal TEMİZ, Hüseyin AYAN, Rafet KAYALI, Ahmet KARAKAYA, Metin TAMTÜRK, Nedim UYKUCU, Fatma BACAKSIZOĞLU, Kadir ÇOLAK, Murat ARSLAN, Ceylan Şener ÖZKAŞ, Kamil YILMAZ, .Doğan Oğuzhan BELKAYA, Adnan SERİN, Şüle BİLİCİ, Erol SAĞLAM, Birol ERDOĞDU, Özcan TATAR, Mustafa SEVİNÇ, Ayvaz KÖROĞLU, Selin ÇIRAK, İsmail Suat BAŞOĞLU,  Volkan UZUN, Levent YILMAZ, C. Miray ÇAKAR, Orhan BODANCI, F. Emre GÜÇLÜ, Vedat ŞAHİN, Telat BAŞ, Yücel DERELİ, Yıldıray YİĞİTER, Erman ÖZEN, Celal AKKOC, Omer AZTOPAL, Ö.Menderes ÖZTÜRK, ÖzIem BARLAS SAKA, Ferda TEMEL, Derya ÇALIŞKAN, Bilal SEYRAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.