ODÜ'den Milli Eğitime Katkı

ODÜ'den Milli Eğitime Katkı

Yüksek Öğretim Kurumları ile Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışması ile yürütülen eğitim işbirliği projesi kapsamında Ordu Üniversitesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde çalışmalarına başladı.

 

Okullarda eğitimin kalitesini artırmak, öğrencilerin öğrenim başarılarının artırmak ve daha ileri teknolojide daha kaliteli eğitim-öğretimin amaçlandığı Yüksek Öğretim Kurumları ile Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışması ile yürütülen eğitim işbirliği projesi kapsamında Ordu Üniversitesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde çalışmalarına başladı.

21214

Ordu Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof.Dr Tarık YARILGAÇ, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına da İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt ERDEM ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun ŞAHİN katıldığı toplantıda protokolle ilgili ön değerlendirmeler yapıldı.

 

Eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerinin yanı sıra bulundukları bölgenin kalkınmasında da önemli rol oynayan üniversiteler ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak yürütülen proje ile yerel düzeyde ortaya çıkan eğitimin temel, akademik ve fiziki sorunlarının minimize edilmesi planlanıyor.

Türkiye’de örnek protokol ile Hacettepe Üniversitesi, Ankara Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altındağ Belediyesi ve Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde uygulamanın tüm ülke geneline yaygınlaştırılması  hedeflenmiş ve bu anlamda tüm üniversiteler ile milli eğitim müdürlükleri ortak eğitim işbirliği protokolüne davet edilmiştir.

Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında;

  • Hazırlık kursları ve takviye ders programı kapsamında, üniversitelerin son sınıf öğrencilerinin gönüllülük esasına göre okullarda açılacak hazırlık kursları ile takviye ders alması gereken öğrencilere yönelik düzenlenecek etütlerde görev almaları sağlanacaktır.
  • Ders dışı etkinlikler programı kapsamında, son sınıf öğrencilerinin gönüllü katılımı ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda kurs, etkinlik ve seminer düzenlenmesi sağlanacaktır.
  • Zümre toplantıları programı kapsamında, branş düzeyinde yapılacak ilçe ve eğitim bölgesi zümre toplantılarına ilgili anabilim dalından en az bir öğretim üyesi ve ya görevlisinin danışman sıfatı ile katılımı sağlanacaktır.
  • Üniversite adayı öğrenci programı kapsamında, liselerin 11. Ve 12. Sınıflarında okuyan öğrencilere üniversite adayı öğrenci kimliği verilerek bu öğrencilerin üniversite yerleşke ve kütüphanelerinden yararlanmaları, yönelik imkânlar sunulacaktır.
  • Öğretmen ve öğretim üyesi hareketliliği programı kapsamında, zümre danışmanı olarak görev yapan öğretim üyelerinin, belirlenen okullarda çeşitli derslere katılımları, seminer ve ortak toplantılar düzenlemeleri sağlanacaktır.
  • Mesleki gelişim programı ile öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitimlerin üniversiteler tarafından düzenlenmesi, idareci ve öğretmenlere yönelik tezli/tezsiz yüksek lisans ve sertifika programları ile üniversitelerin elektronik veri tabanları ile kütüphanelerinin öğretmenlere açılması sağlanacaktır.
  • Tam yıl staj programı kapsamında, üniversitelerin eğitim fakülteleri öğrencilerine bulunduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüğünün koordinasyonu ile tam yıl staj imkânı sunulacaktır.
  • Araştırma ve yayın programı kapsamında, Proje Yönetim Kurulu’nca belirlenen alanlarda, özellikle öğrenme yöntem ve teknikleri, sınıf yönetimi, okul yönetimi, okul-aile işbirliği gibi konularda alan araştırmaları ve ya yayınlar yapılması sağlanacaktır.
  • Sağlık taraması programı kapsamında, üniversitelerin ilgili fakülteleri ve birimleri (tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri) vasıtası ile okullara yeni kayıt olan öğrencilere yönelik göz, diş, işitme, kalp vb. alanlarda sağlık taraması yapılması gibi konularda işbirliği ön çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ordu Üniversitesi eğitim işbirliği protokolü ile ilgili yaptığı açıklamasında;

“Evresel bilime olan katkılarının yanı sıra bölgesel sorunların giderilmesinde de önemli katkılar sağlayan üniversitelerin tüm il milli eğitim müdürlüklerince ortaklaşa gerçekleştireceği Eğitim İşbirliği Protokolü’nün ilk ve orta öğretim düzeyindeki eğitim sistemine önemli kazanımlar sağlayacağı kanaatindeyim. İnanıyorum ki tüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz tamamen gönüllülük esasına dayalı olan bu Eğitim İşbirliği Protokolü’nde görev almaktan, çevrelerinde bulunan okullara ve öğrencilere destek olabilmekten ve eğitim sistemimizin gelişimine katkı sunmaktan onur duyacaktır.

Böylesi bir işbirliği ile eğitim sistemindeki niteliğin artmasına vesile olmaktan ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine hizmet etmekten dolayı duyduğumuz kıvancı  bir kez daha vurgulamak isterim. Tüm çalışma arkadaşlarım ve genç akademisyen adaylarımız adına ortak işbirliğimizin eğitimde evrensel bir dinamizm oluşturmasını temenni ediyorum,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.