ODÜ'de Kepler Havalandı

ODÜ'de Kepler Havalandı

Fen Edebiyat Fakültesi’nden 287, Ziraat Fakültesi’nden 159, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden 37, Sağlık Yüksek Okulu’ndan 100, Teknik bilimler MYO’dan 350, Sosyal Bilimler MYO’dan 490, Fatsa MYO’dan 430, Mesudiye MYO’dan 53, Ulubey MYO’dan 150 olm

Ordu Üniversitesi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni Yapıldı

 
Durugöl Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Baro Başkanı Av. İlhan Kurt, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, akademisyenler, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
 
Ordu Üniversitesi, 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Türkiye’nin birçok vilayetinden belki de bir kısmı yurt dışından güzel Ordu’ya gelip burada eğitimlerini tamamlayarak diploma almaya hak kazanan öğrencileri bir kez daha kutluyorum. Uzun emek ve mesai harcayarak gece ve gündüz derslere çalışarak mezun oluyorsunuz. Bundan sonra sizleri başka bir okul bekliyor. Oda hayat okulu. Biraz daha zor, biraz daha meşakkatli, biraz daha uğraş gerektiren bir okul. Sizler bilginin anahtarlarını aldınız şimdi kendisine ulaşmanız için biraz daha çaba sarf etmeniz gerekecek” diye konuştu.
 

22916

“Bazı mezun arkadaşlar bir işe girdiklerinde maalesef okuldaki bilgilerine gram ilave yapmadan meslek yaşamlarını tamamlamaya ve sürdürmeye gayret ediyorlar. Bu arkadaşlarımızın gelişen teknoloji ve baş döndürücü hızla üretilen bilim karşısında bulunduğu yerde kalmaları sürekli gerilemelerine yol açıyor, dolayısı ile memleketimizde geri gidiyor” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Şimdiki gençler çok şanslı bilgiye ulaşmakta ve bilgiyi kaynağından almakta büyük şans sahibi. Bu bakımdan gençlere güveniyoruz. İnşallah başaracaksınız ve en büyük başarıyı da, hayata başarı şeklinde göstereceksiniz. Hepinize bundan sonraki meslek yaşamınızda başarılar temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ ise yaptığı konuşmada, ”Üniversitemizin çeşitli bölümlerinde öğrenimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimizi mezun etmenin mutluluğunu paylaşmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, üzerlerinde hakkı ödenmez emekleri olan siz değerli ailelerimizi kutluyor, öğrencilerimizin yetiştirilmesinde üstün gayretleri olan öğretim üyesi meslektaşlarımı üstün çabalarından dolayı takdir ediyorum” dedi.
 
Törende mezun olan tüm öğrenciler adına ilk konuşmayı Ordu Üniversitesi birincisi olan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Burcu Çelik gerçekleştirdi. Daha sonra, Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri “Hemşirelik Yemini” etti. 
 
Ordu Üniversitesinin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulundan dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Ödüllerinin verilmesinin ardından mezun olan tüm öğrencilere öğretim üyeleri tarafından anı belgeleri sunulurken, okul birincilerinin isimleri ise mezuniyet kütüğüne çakıldı.
 
22917Program, kep atma töreniyle sona erdi. Fen Edebiyat Fakültesi’nden 287, Ziraat Fakültesi’nden 159, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden 37, Sağlık Yüksek Okulu’ndan 100, Teknik bilimler MYO’dan 350, Sosyal Bilimler MYO’dan 490, Fatsa MYO’dan 430, Mesudiye MYO’dan 53, Ulubey MYO’dan 150 olmak üzere toplamda 2056 kişinin mezun olduğu törende tüm öğrenciler büyük bir heyecan ve coşku ile hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.