ODÜ Tercih Edilen Üniversite

ODÜ Tercih Edilen Üniversite

13 Mart 2016 tarihinde yapılan YGS ve 18, 19, 25, 26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılan LYS sonuçlarına göre aldıkları puanlarla tercihlerini yapan öğrenciler ÖSYM tarafından lisans ve ön lisans bölümlerine yerleştirildi.


13 Mart 2016 tarihinde yapılan YGS ve 18, 19, 25, 26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılan LYS sonuçlarına göre aldıkları puanlarla tercihlerini yapan öğrenciler ÖSYM tarafından lisans ve ön lisans bölümlerine yerleştirildi.

ODÜ Tercih Edilen Üniversite

2016-2017 eğitim-öğretim dönemi içerisinde yeni açılan bölümlerle beraber 5512 kişilik kontenjan 5141 öğrenci tarafından tercih edilerek bu yıl lisans düzeyinde yüzde 97,5 ve ön lisans düzeyinde yüzde 91 doluluk oranlarıyla Üniversitemiz en çok tercih edilen üniversiteler arasındaki yerini korumaya devam etti. Yerleşemeyen öğrenciler için 6-9 Eylül 2016 tarihinde yapılacak olan ek kontenjanlarla birlikte doluluk oranlarının daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

10 Ağustos 2016 tarihinde açıklanan lisans-ön lisans yerleştirme sonuçlarına göre öğrenci alımı yapan 10 fakülteden 9’u yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak yakalayarak ODÜ’nün bilim alanındaki faaliyetlerini ve eğitim kalitesini bir kez daha tescillemiş oldu.

Geçtiğimiz eğitim döneminde yaklaşık 19 bin olan toplam öğrenci sayısı yeni kontenjanlarla birlikte toplamda 21.296 öğrenci oldu. Eylül ayında yapılacak olan ek kontenjanlarla birlikte Ordu Üniversitesinin toplam öğrenci sayısının 22 bine ulaşması bekleniyor.

Yeni Açılan Bölümlere Öğrenciler Tarafından Büyük İlgi

Yüksek Öğretim Kurumu tarafından onaylanarak açılan ve bu sene ilk kez öğrenci alımı yapan Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Mimari Dekoratif Sanatlar (İ.Ö.), Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Gemi İnşaatı (İ.Ö.), Giyim Üretim Teknolojisi, Lojistik (İ.Ö.), Mimari Restorasyon, Laboratuvar Teknolojisi ve Aşçılık (İ.Ö.) Programları ve Bölümleri yüzde 100’e yakın doluluk oranını yakaladı.

BESYO ve MSSF’ye 221 Yeni Öğrenci

Özel yetenek sınavlarıyla alım yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine toplamda 4529 öğrenci başvuru yaptı. Rekor sayıda başvurunun olduğu özel yetenek sınavlarında 221 başarılı öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Rektör Yarılgaç: “Üniversite olarak bilim yolunda başarı çıtamızı her yıl bir üst basamağa çıkarıyoruz.”

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç doluluk oranlarıyla ilgili olarak “10. yılını geride bırakan Ordu Üniversitesi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu eğitim öğretim yılına da doluluk oranından söz ettirerek giriyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılında doluluk oranımız % 97 iken bu oran yeni açılan bölüm ve programlarımızla beraber % 97,5’e çıkmıştır. Yine

 geçen dönem içerisinde yaklaşık 19 bin olan öğrenci sayımız bu yıl 21 bini geçmiş bulunmaktadır. Bu oran ve sayıların ek kontenjanlarla daha da yükseleceğini biliyoruz. Üniversite olarak bilim yolunda başarı çıtamızı her yıl bir üst basamağa çıkarıyoruz. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde Üniversitemizde gençlerimizi kaliteli eğitimle buluşturduk. Geçmiş dönemlerde

ortaya koyduğumuz kalite, bu doluluk oranının ortaya çıkmasını sağlamıştır. Üniversitemize her geçen gün yeni h

izmet binaları kazandırırken bu binalarımızı da bize güvenen, bizi tercih eden, eğitim faaliyetlerimizden memnun olan gençlerimizle dolduruyoruz. Nitelikli eğitim sunmak bizim en önemsediğimiz hususların başında gelmektedir. Fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmek bizim için ehemmiyetli bir meseledir. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımız milletimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlere ne kadar çok değer vermemiz gerektiğini bize bir kez daha gösterdi. Ordu Üniversitesi olarak gençlerimizin yetiştirilmesinde üzerimize düşen vazifelerimizi eksiksiz yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.