ODÜ Dahada Güzel ve Modern

ODÜ Dahada Güzel ve Modern

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAǒın hassasiyetle üzerinde durduğu proje çalışmalarına; Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ağaçlandırma ve bitkilendirme, İl Özel İdaresi dolgu yapımı, Ordu Belediyesi ise araçları ile destek veriyor.

DSC04243.jpg

Cumhuriyet Yerleşkesi’nde yapımı tamamlanan modern eğitim binalarına kavuşan Ordu Üniversitesi, şimdi de  yerleşke  alanında başlattığı peyzaj çalışmaları ile  görselliği ön plana çıkartıyor.  

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi’nde Peyzaj Çalışmaları Başladı…


Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın hassasiyetle üzerinde durduğu proje çalışmalarına;  Çevre ve Orman  İl Müdürlüğü ağaçlandırma ve bitkilendirme, İl Özel İdaresi  dolgu yapımı, Ordu Belediyesi  ise araçları ile destek veriyor. Cumhuriyet Yerleşkesi bu günlerde hummalı bir şekilde sürdürülen çevre düzenleme  çalışmalarında yeni dikilen fidanları ve yeşil alanları ile dikkat çekiyor.

DSC04244.jpg
Uzun yıllar Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevini başarı ile yürüten  Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ bu yönü ile yerleşke alanı içinde gerçekleştirilen peyzaj çalışmalarına bizzat katılıyor, gelişmeleri yakından takip ediyor.  
“Yerleşke alanı içinde  dolgu işlemlerimizi tamamladık, beraberinde çimlendirme ve ağaçlandırma faaliyetlerine başladık.
Gerçekleştirdiğimiz peyzaj çalışmaları hakikaten yerleşkemiz ve üniversitemiz için önem taşıyor. Çünkü Ordu-Giresun karayolu üzerinde bulunan  Cumhuriyet Yerleşkemize baktığımızda büyüyen, gelişen Ordu Üniversitesi’ni görüyoruz. Yani  yerleşke üniversitemizin bir bakıma aynası niteliğini taşıyor. Bu açıdan yaptığımız çevre düzenlemeleri üniversitemizi görsel anlamda farklı bir noktaya taşıyacaktır” diyerek peyzaj çalışmalarının önemine dikkat çekti.

DSC04211.jpg

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi.     “Yerleşke alanımız, eğitim binalarımızın yapımı aşamasında şantiye görünümündeydi. Binalarımızın tamamlanmasının ardından modern bir yerleşkeye kavuştuk. Tabii bu modern görüntünün  sadece eğitim binaları ile sınırlı kalmaması için yerleşke alanımızda  peyzaj çalışmalarımızı başlattık.

Yeşil alanları ve çevre düzenlemeleri ile Ordu iline ve üniversitemize layık bir yerleşke alanı planladık. Önümüzdeki günlerde bitkisel peyzajlama projeleri ile sulama işlemleri projelendirme çalışmalarına başlayacağız. Çalışmalarımız sona erdiğinde Cumhuriyet Yerleşkemizin şimdiki görüntüsünden eser kalmayacak. Bambaşka bir havaya bürünecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.