ODÜ 7 Yaşında

ODÜ 7 Yaşında

... 2006 yılında kurulmuş genç bir üniversitedir. Ordu Üniversitesi, bugüne gelindiğinde, 10 fakülte, 10 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul, 3 enstitü, 12 bini aşan öğrenci kapasitesi, 500’ü aşan akademik personeli ile Ordumuzun hızla ve kararlılıkla büyüye

 

 

 

Ordu Üniversitesi’nin (ODÜ) 7. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Yerleşkesi’nde bir tören düzenlendi. 

 

ODÜ 7 Yaşında 


 


 

Cumhuriyet Yerleşkesi’ndeki çelenk sunma töreninin ardından Ordu Üniversitesi’nin 7. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Morfoloji Binası Konferans salonunda kutlama programı düzenlendi. Programa, Vali Vekili Niyazi ERTEN, Garnizon Komutanı Albay Şeref ÇAKMAK, Belediye Başkanı Seyit TORUN, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami AYDIN, ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.



 

Ordu Üniversitesi’nin 7. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir konuşma yapan Vali Vekili Niyazi ERTEN, ”Ordu Üniversitemiz köklü akademik geçmişe sahip 2 büyük üniversitenin bir araya getirilmesiyle 2006 yılında kurulmuş genç bir üniversitedir. Ordu Üniversitesi, bugüne gelindiğinde, 10 fakülte, 10 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul, 3 enstitü, 12 bini aşan öğrenci kapasitesi, 500’ü aşan akademik personeli ile Ordumuzun hızla ve kararlılıkla büyüyen gözbebeğidir” dedi.

“Evrenin kabul ettiği en büyük ve en pahalı güç bilgidir. Bilginin önemi hızla gelişen teknoloji ile çok daha artmıştır” diyen Vali Vekili Niyazi ERTEN, ülkemizi Atatürk’ün bize işaret ettiği, arzuladığımız çağdaş medeniyetler düzeyine ulaştırmak için çok araştırmalı, bilime hak ettiği değeri vermeliyiz. Bilginin üretilmesi, genç nesillere aktarılması bir ülkenin kalkınması için son derece önemlidir. 7. kuruluş yılını kutlayan Ordu Üniversitemizin de evrensel bilime ışık tutması dileklerimle kurulumundan gelişimine emek veren başta Rektörlerimiz ve akademisyenler olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ ise konuşmasında, “Ordu Üniversitesi'nin 7. kuruluş yıldönümünü gerçekleştiriyor olmanın gururu içerisindeyiz. Bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olarak onur verdiğiniz için teşekkür ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

“7. kuruluş yıldönümünü kutlayan üniversitemizin evrensel normlarda elde ettiği başarılar şüphesiz sadece bizim değil, Ordu halkının da ortak mutluluğu, ortak gururudur” diyen Rektör YARILGAÇ, “Bu gelişime güç ve ivme kazandırıyor olabilmek ise hepimiz için önemli bir sorumluluktur. Bu sorumluluk dâhilinde üniversitemizin dününü ve bugününü değerlendiriyor, mevcut durum analizleri ile sürekli olarak gelişim sürecine ilişkin stratejiler belirliyoruz. 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile 2006 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlayan Ordu Üniversitesi, 7. yılında 10 fakülte, 3 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü ile bilişim çağında bilgili, gelişmeye ve yeniliklere açık, teşebbüs ruhu yüksek fertler yetiştirmek amacı ile öncelikle siz öğrencilerimize sonra da yöremiz halkına ait bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

75’in üzerinde aktif bölümü ile tercih edilen bir üniversite olan Ordu Üniversitesinin, bölgesel bir üniversite olmanın ötesinde, bugün Türkiye’nin 80 ilinden öğrencisi olan gurur verici bir tabloya sahip olduğunu vurgulayan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, “Üniversitemizde lisans eğitiminin yanında lisansüstü eğitim de sağlanmakta, 2006 yılında 5547 öğrenci mevcudu bulunan Ordu Üniversitesi, bünyesinde artık 12 binden fazla gencimize eğitim olanağı sağlamaktadır. Uluslararası standartlarda sunulacak eğitim sonucunda sahip olduğu veriyi işleyerek bilgi haline getiren ve bunu kullanabilen, takım çalışmasına yatkın, hayatı sorgularken problem çözmeye odaklı projeler üretebilen, dünyamızın sorunlarının farkında olan bireyler yetiştirmek en büyük idealimizdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından üniversitenin tanıtım video gösterisi ile Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından müzik konseri sunuldu.

Kutlamalar 11 üniversitenin halk oyunları ekibinin katılımıyla gerçekleşen halk oyunları şenliği ile sona erdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.