ODÜ 5 Yaşında

ODÜ 5 Yaşında

Bakanlar Kurulu'nun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla kurulan ve 17 Mart 2006 tarihli Resmi Gazete’de kuruluş kanunu yayımlanan Ordu Üniversitesi, 5. kuruluş yıldönümü nedeniyle “Geleneksel Halk Oyunları Şenliği” düzenledi.

 

Bakanlar Kurulu'nun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla kurulan ve  17 Mart 2006 tarihli Resmi Gazete’de kuruluş kanunu yayımlanan Ordu Üniversitesi, 5. kuruluş yıldönümü nedeniyle “Geleneksel Halk Oyunları Şenliği” düzenledi.

 

 

Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleştirilen şenliğe, Ordu Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Çankırı Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi halk oyunları ekipleri katıldı.

 

“Geleneksel Halk Oyunları”nın açılış törenine, Vali Orhan DÜZGÜN, Garnizon Komutanı Albay İsmail GÜZEY, Belediye Başkanı Seyit TORUN, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU, İl Genel Meclis Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Vali Yardımcısı Salih YÜCE, daire müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Üniversitesi’nin kısa sürede büyük başarılara imza attığını söyledi. Vali DÜZGÜN, “Ordu Üniversitesi 5 yıllık süre içerisinde gerek öğrenci bakımından, gerekse fakülte ve yüksek okul sayısı bakımından oldukça büyük başarılara imza attı. Kurulduğu tarihte 7 fakülte ve yüksekokula sahip olan Ordu Üniversitesi, bugün 19 fakülte, enstitü ve yüksekokula sahip duruma gelmiştir. Yine kurulduğunda 5 bin civarında öğrencisi olan Ordu Üniversitesi, 10 bin öğrenci sayısına ulaşmıştır. 

Türkiye’nin en güzel konumdaki kampus alanlarından birisine sahip olan Ordu Üniversitesi, Cumhuriyet Yerleşkesi içinde yeni yapılmakta olan binaları, yeni açılan ve açılacak olan fakülte ve yüksekokulları ile ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ilerlemesine büyük katkı sağlamaktadır. Yeni fakülteleri, binaları, spor salonları ve yapımı devam eden öğrenci yurtlarına ilave olarak havaalanının da tamamlanmasından sonra Türkiye’nin en gözde üniversitelerinden birisi haline gelecektir” diyerek, Ordu Üniversitesinin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm Ordululara, Bakan ve milletvekillerimize, üniversite kurulması ve gelişmesi için büyük gayret gösteren hocalarımıza ve destek veren işadamlarına teşekkür etti. 

 

 

 

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyit TORUN da, Ordu Üniversitesi’nin 5. kuruluş yıldönümünü kutlayarak şunları kaydetti: “Ordu Üniversitesi, 5 yıllık süre içinde Türkiye’deki üniversiteler arasında hızla büyüyen, hızla gelişen bir üniversite. Ordu Üniversitesi, hem akademik alanda, hem sosyal ve kültürel alanda ilklere, birçok yeniliklere imza atmış, süratle büyüyen bir üniversitemiz. Cumhuriyet Yerleşkesi de her geçen büyüyor. Devasa binalar yükseliyor. Kapalı mekanlar oluşuyor. Ordu Üniversitesi şehriyle, öğrencileriyle birlikte inanıyorum ki bir Üniversite kenti, bir eğitim kenti olacaktır.”

 

 

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk KEFELİOĞLU da törende yaptığı konuşmada, Ordu Üniversitesinin kuruluşunda görev almaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Rektör KEFELİOĞLU, “Ordu Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne geçen 5 yıl içinde pek çok güzel çalışmalara, başarılara imzalar attık. Ordu Üniversitesi bugünlere kolay ulaşmadı. 5 yıl önce çok sorunlarımız vardı. Öğrencilerimizin derslikleri eksikti, kapalı mekan eksikti, hocalarımızın ofisleri, oturacak sandalyeleri yoktu. Bilimsel altyapıları eksikti. Pek çok eksikliklerle boğuştuk. Ne mutlu ki bize artık bugünlere geldiğimizde Ordu Üniversitesinde bu eksikliklerden bahseden hiç kimse yok. Bundan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Ordu Üniversitesinin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, Ordu Üniversitesi’nin 5. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Geleneksel Halk Oyunları Şenliği”ne katılan ekiplere, Vali Orhan DÜZGÜN, Garnizon Komutanı Albay İsmail GÜZEY, Belediye Başkanı Seyit TORUN ve ODÜ Rektörü Prof.Dr.Haluk KEFELİOĞLU tarafından katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.  

 

“Geleneksel Halk Oyunları Şenliği”ne katılan 10 üniversitenin halk oyunları ekipleri, yöresel ezgiler eşliğinde sergiledikleri birbirinden güzel halk oyunları ile izleyicilerin beğenisini kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.