O D Tiyatrosu, Şubatta da Dopdolu

O D Tiyatrosu, Şubatta da Dopdolu

Şubat ayında da 4 güzel oyunla seyirci karşısına çıkan ve 1-2 Şubat’ta ”Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını” oyunuyla başlayan Ordu Devlet Tiyatrosu, 8-9 Şubat'ta “Ruhlar Gelirse”, 15-16 Şubat'ta “Profesyonel”, 22-23 Şubatta ise “Mirasçılar” adlı oyunlarl

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ordu Devlet Tiyatrosu, oyunlarını tiyatro severlerle buluşturmaya devam ediyor.

28 Mart 2012 akşamından itibaren her Cuma ve Cumartesi akşamları ve günleri sanatseverlerle bir araya gelen “Ordu Devlet Tiyatrosu”, her hafta yeni bir oyunla izleyicilerle buluşuyor.

 

 

 

Ordu Devlet Tiyatrosu, Şubatta da Dopdolu

 

 

Oyunların başlama saatleri şöyle:

Matine-14.00, Suare-20.00, Çocuk Oyunları-11.00-14.00

 

Şubat ayında da 4 güzel oyunla seyirci karşısına çıkan ve 1-2 Şubat’ta ”Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını” oyunuyla başlayan Ordu Devlet Tiyatrosu, 8-9 Şubat'ta “Ruhlar Gelirse”, 15-16 Şubat'ta “Profesyonel”, 22-23 Şubatta ise “Mirasçılar” adlı oyunlarla tiyatro severlerin karşısında olacak.

“Ruhlar Gelirse”
8 Şubat'ta tiyatro severlerle buluşacak olan ve Ali MERİÇ tarafından yönetilen “Ruhlar Gelirse” adlı oyunun konusu, Charles, ünlü bir yazardır. Yeni yazacağı roman için malzeme toplamak üzere evlerinde karısı Ruth ile bir ruh çağırma seansı düzenler. Dr. Bradman, karısı ve kendisinin bu işlerden anladığını söyleyen Bayan Arcadi’yi evlerine davet ederler. Charles’in yıllar önce ölen ilk karısının ruhu eve gelir ve komik olaylar başlar.
 

 

 

“Profesyonel”
15 Şubat'ta tiyatro severle buluşacak olan ve Işıl KASAPOĞLU tarafından yönetilen “Profesyonel” adlı oyunda, Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic, Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşamöyküsü içinde, kara komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor. 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesi.

“Profesyonel” tiyatro oyununda, Babam ve Oğlum filmiyle ünlenen Yetkin DİKİNCİLER oynuyor. DİKİNCİLER, 2010 yılında düzenlenen 8.Tiyatro Ödülleri Yılın Erkek Oyuncusu ödülünü bu oyunla aldı.


 

 

 

“Mirasçılar”
22 Şubat'ta tiyatro severle buluşacak olan ve Tomris ÇETİNEL tarafından yönetilen “Mirasçılar” adlı oyun ise, Savaş gazisi Törehan’ın ölümü ile başlar. Yıllardır Törehan’ı arayıp sormayan kız kardeş ve enişte çıkagelir. ev için türlü entrikalar çevirirken, işe birde kentsel dönüşüm projesi komisyonu karışır. Saliha, ardından çevrilen dümenleri fark eder. Ve..Meçhul torun.. Saliha’nın beklediği torun gelecek midir?

 

 

 

 

Oyunların başlama saatleri ise şöyle:
Matine-14.00, Suare-20.00, Çocuk Oyunları-11.00-14.00

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.