LADER'in  Pilav Günü Giresunda

LADER'in Pilav Günü Giresunda

19 ve 20 Mayıs günlerinde Giresun’un tarihi ve kültürel mekanları ile Giresun Kalesini ve Topal Osman AĞA mezarını ziyaret edecek olan grup 20 Mayıs ta Giresun’dan ayrılarak Şehrimize gelecek. Ordu Lader şubesini ziyaret edecekler. Ordu ve Fatsa şehir

 

LADER PİLAV GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE BU SENE GİRESUN’DAN BAŞLIYOR            

Bölgemizin öğretmen ihtiyacını önemli ölçüde karşılamış olan Ladik Akpınar Köy Enstitüsü, İlköğretmen okulu, Öğretmen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi mezunlarının kurduğu kısa adı LADER olan genel merkezi İstanbul da bulunan dernek yöneticileri ve üyeleri, genel başkanları Prof. Dr. Recep ÖZGÜLTEKİN başkanlığında okul mezunlarını ve mensuplarını ziyaret etmek biraraya getirmek için 19 Mayıs 2011 Perşembe Günü Giresun’a gelecekler.      

     Her yıl Ladik te Öğretmen Okulunda yapılan pilav günü için, bu yıl Giresun da toplanılıp okul mezun ve mensuplarıyla biraraya gelmeyi amaçlayan Yönetim Kurulu  Giresun da şube açma çalışmalarına başlayacaktır. Kurulduğu yıl 1998 den bu güne İstanbul , Samsun , Ankara ve Ordu illerinde şubeleri bulunan dernek , Giresun da da şube açmak istemektedir.          

19 Mayıs 2011 Perşembe günü Giresun’a gelecek olan LADER üyeleri , aynı gün akşamı Fiskobirlik tesislerinde yemekli toplantı yapacak ve Giresunlu mensupları ile buluşacaktır.

19 ve 20 Mayıs günlerinde Giresun’un tarihi ve kültürel mekanları ile Giresun Kalesini ve Topal Osman AĞA mezarını ziyaret edecek olan grup 20 Mayıs ta Giresun’dan ayrılarak Şehrimize gelecek. Ordu Lader şubesini ziyaret edecekler.

Ordu ve Fatsa şehirlerini ve Samsun şubesini ziyaret ederek akşam saatlerinde Ladik ilçesine varacaklar. 21 Mayıs günü tüm mezun ve mensuplerın katılımı ile bu seneki pilav gününü Akpınar Öğretmen Okulunda gerçekleştireceklerdir.          

LADER Genel Başkanı İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prf. Dr. Recep Özgültekin bu organizasyonla ilgili şu açıklamayı yapmıştır .“ 71 yıllık şerefli bir geçmişi bulunan ve yine bir Giresunlu büyük eğitimci Hasan Ali Yücel tarafından kurulan Ladik Akpınar Köy Enstitüsü ve devamı Öğretmen Okullarında yetişmenin gururunu yaşıyoruz.

İşte bu gururla kısa adı LADER olan derneğimizi 1998 yılında İstanbul da kurduk. Daha sonra Samsun, Ordu ve Ankara da şubeler açtık. İstanbul da genel merkezimizi faaliyete geçirdik.

Amacımız mezun ve mensuplarımızı biraraya getirmek, arkadaşlıklarımızı geliştirmek, Köy Enstitülerinin, Öğretmen Okullarının önemini topluma anlatmaktır. Okulumuza ve okuyan öğrencilerimize her konuda yardım etmek hedeflerimiz arasındadır.

2000 yılından beri her 19 Mayıs sonrasında ilk cumartesi okulda toplandık ve pilav günlerimizi gerçekleştirdik. Her yıl İstanbul da kültür şenlikleri yaptık. İstanbul da kuruluşumuzdan bugüne kadar 130 defa aylık yemekli toplantılar da belirlediğimiz konularda uzman kişilere konferans verdirdik.

Okulumuzda halen okuyan veya yüksek tahsil yapan okulumuz öğrencilerine gücümüz oranında burs vermeye çalıştık.

Okulumuzda yaptığımız etkinliklerle geçmiş ve gelecek nesiller arasında köprü kurduk, kaynaşma sağladık.

Her platformda Köy Enstitüsü ve İlköğretmen Okulları ile ilgili yapılan etkinliklerde ilk akla derneğimiz geldi ve bu platformlarda faal görev aldık.      

İstanbul, Samsun, Ankara, Ordu şubelerinden sonra Amasya ve Giresun da şube açma çalışmalarımız devam ediyor. Giresun da şube açmak için mezunlarımızdan Ali Kemal ÇAĞLAR ve Ali OCAK çalışmalara başlamıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum