Kız Meslekte Diplomalar Verildi

Kız Meslekte Diplomalar Verildi

dönem 1. Özge YILMAZ ile Ordu Teknik ve Kız Meslek Lisesi dönem 1. Zehra POLAT’ın mezuniyet belgesi ve plaketi, Vali Orhan DÜZGÜN tarafından verildi. Vali DÜZGÜN, okulu birincilikle bitiren mezun öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, bundan sonra

 

Ordu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, 2010-2011 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni yapıldı.

Kız Meslekte Diplomalar Verildi 

 

Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine, Vali Orhan DÜZGÜN ve eşi Gül DÜZGÜN, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz UZUN, Okul Müdürü Hanife KAHRAMAN, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Ordu Kız Teknik ve Meslek Lisesi folklor ekibinin Ordu yöresi oyunları gösterisiyle başlayan mezuniyet töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Hanife KAHRAMAN, “Okul olarak en önemli misyonumuz; kızlarımızı geleceğin Türkiye'sinde bilgi, beceri ve insani özellikleri yönünden geliştirerek sahip olduğu özgüven ve cesaretle, toplumda yönlendirilen değil yöneten konumuna getirmektir. Bunu yaparken mesleki eğitimde modüler eğitim sisteminin en güçlü yönlerini eğitim anlayışımıza katarak; gerek atölye, gerek sınıf ortamında temel attığımız eğitim anlayışımızı, işletmelerle yaptığımız ortak çalışmalarla güçlendirmekteyiz. Çünkü, kadın eğitimi toplumumuzun temel taşıdır. Ziya GÖKALP'in dediği gibi ‘Kadın tamam olmadıkça, eksik kalır bu hayat’ dedi.

 

 

Konuşmasında mezun olan öğrencilere de seslenen okul müdürü Hanife KAHRAMAN, “Sizlerin yetişmesinde anne ve babalarınız çok emek harcadılar. Sizlere iyi bir eğitim ortamı hazırladılar. Biz öğretmenler de onların emeğini bilimsel ve mesleki bilgilerle tamamladık. Bir bahçıvanın bir çiçeği büyütmek için gösterdiği titizliği sizlerden eksik etmedik. Çünkü sizler, bizim sevgi çiçeklerimizdiniz. Çevrenizde ayrık otları bitti; ellerimizle temizledik. Rüzgar esti; dallarınız kırıldı. Sevgiyle sardık. Bir gün olsun suyunuzu eksik etmedik. Yüzünüzü hep güneşe, hep aydınlığa tuttuk. Kısacası iyi bir insan olmanız için, sizleri gerekli bilgi ve deneyimlerle donattık. Şimdi sizlerden beklentimiz; edindiğiniz bilgi ve becerilerle milli ve manevi değerlere bağlı, cumhuriyetin temel ilkelerini sahiplenen, düşünen, soran, sorgulayan, üreten, Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracak gençler olmanız ve almış olduğunuz mesleki eğitimle sektörün ihtiyaçlarını karşılamanızdır. Artık sizler için hayatın zor, bir o kadar da güzel yılları başlıyor. Zorluklar karşısında sakın yılmayın. Üzüntüler ve başarısızlıklar bazen üst üste gelebilir, sakın korkmayın, unutmayın ki mücadele etmeden hiçbir başarı gelmez. Bugün mesleğinde zirveye çıkmış insanlar özverili bir çalışma ve mücadele ile oralara çıkmışlardır” diye konuştu. Konuşmanın ardından, Ordu Anadolu Teknik ve Kız Meslek Lisesi dönem 1. Özge YILMAZ ile Ordu Teknik ve Kız Meslek Lisesi dönem 1. Zehra POLAT’ın mezuniyet belgesi ve plaketi, Vali Orhan DÜZGÜN tarafından verildi. Vali DÜZGÜN, okulu birincilikle bitiren mezun öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, bundan sonraki eğitim ve iş hayatlarında kendilerine başarı dileğinde bulundu.

 

 

 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde Ordu Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ni birincilikle bitiren Özge YILMAZ da törende yaptığı konuşmada duygularını şöyle dile getirdi: “Hayat basamaklarını hızla tırmandığımız bu dönemde, geride bıraktığımız her basamak bizim için biten bir dönemle birlikte, önümüze açılan yepyeni bir yaşamı da ifade ediyor. Bizler artık yuvadan uçuyoruz. Bundan sonraki hayat mücadelemizin daha zor, daha çetin geçeceğini biliyoruz. Hayat bizi ne gibi sürprizlerle karşılaştırır bilemiyorum ama bildiğim bir şey var ki, siz değerli öğretmenlerimizden edindiğimiz bilgi ve becerilerle ayakta duracağımız ve yolumuzu kolaylıkla çizeceğimizdir. Lise öğrenimi boyunca, bu okulda geçirdiğimiz dört yıl içinde, sadece bedenen büyümedik. Zihnimiz, kalbimiz, duygu ve düşüncelerimiz de büyüdü. Geldiğimizde küçücük bir fidandık, şimdi kendimizi etrafa dal salmaya başlamış, bir çınar gibi hissediyoruz. Bu okulda aldığımız eğitim ve öğretimle, öncelikli hedefimiz iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmaktır. Yine almış olduğumuz mesleki eğitimle alanında aranan, tercih edilen sektörün ihtiyaçlarını karşılayabildi bir eleman olmak istiyoruz.”

 

 

Tören, Ordu Kız Teknik ve Meslek Lisesi dönem birincisi olan Zehra POLAT’ın okul mezuniyet kütüğüne, 2010-2011 eğitim-öğretim dönemi birincilik plaketini çakması ile devam etti.  

 

Okullarını ikincilikle bitiren Tuğba TURAN ve Yasemin YİĞiT’e, mezuniyet belgelerini ve hediyelerini İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz UZUN, üçüncülükle bitiren Esra ÖZATA ve Seda ÖZDEMİR’e, mezuniyet belgelerini ve hediyelerini Okul Müdürü Hanife KAHRAMAN verdi.

 

Törende, YGS sınavında meslek lisesi öğrencileri içerisinde en yüksek puanı alan ve Ordu 1. olan Asiye KIYAK ile YGS sınavında başarılı olan Sevgi CANGÖ ile Suna YÜRÜK’e, Vali Orhan DÜZGÜN’ün eşi Gül DÜZGÜN tarafından çeşitli hediyeler verildi. Başarılı öğrencileri kutlayan Gül DÜZGÜN, öğrencilere başarılarının daim olması dileğinde bulundu.

 

Mezuniyet programı, mezun öğrencilere öğretmenleri tarafından hatıra diplomalarını vermesi, öğrencilerin söyledikleri şarkılar ve birbirinden renkli gösterileriyle devam etti. Gecenin finalinde, şarkılar eşliğinde keplerin havaya fırlatılması ile mezuniyet coşkusu doruğa ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.