‘Karikatürlerle Türk-Yunan Komşuluğu’

‘Karikatürlerle Türk-Yunan Komşuluğu’

Nezih Danyal Karikatür Vakfı ve Yunanistan Karikatür Dostları Derneği’nin, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyalogu–II” Kültür, Sanat Bileşeni Hibe Programı kapsamında yapılan çalıştaylar sonucunda çizilen karika

Nezih Danyal Karikatür Vakfı ve Yunanistan Karikatür Dostları Derneği’nin, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyalogu–II” Kültür, Sanat  Bileşeni Hibe Programı kapsamında yapılan çalıştaylar sonucunda çizilen karikatürlerden oluşan ‘Karikatürlerle Türk-Yunan Komşuluğu’ konulu karikatür sergisi bugün Ordu’da açıldı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde açılan karikatür sergisine, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Vali Yardımcıları Salih YÜCE, Abdullah DEMİR, Yemen BAYRAK, Belediye Başkan Yardımcısı Özer KARADAĞ, Karikatür Vakfı Başkan Yardımcısı İzel ROZENTAL, Genel Sekreter Hülya DANYAL, Kültür Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği Başkanı Ali Tarık HATİPOĞLU, Genel Sekreter Hüseyin BEKAR, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Bati Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Damla DEMİRÖZÜ ve vatandaşlar katıldı.  

 

Vali Yardımcısı Salih YÜCE açılış öncesi yaptığı konuşmada, “Serginin Ordu’da düzenlenmesi bizi mutlu etti. Karikatürler her şeyi özetliyor. Bu tür etkinliklerin dünya barışına katkı sağlayacağı inancındayım.” dedi.

 

Karikatür Vakfı Genel Sekreteri Hülya DALYAN ise, projeyi dostluk duygularını pekiştirmek için hazırladıklarını ve 50 parçadan oluştuğunu söyledi. Genel Sekreter DALYAN, Yunanistan’dan 4 karikatüristin Türkiye’ye, Türkiye’den de 4 karikatüristin Yunanistan’a giderek çalıştaylar yapıldığını, 50 tane Karikatür seçilip önce Ankara, sonra Atina, Sinop bugün de Ordu’da açıldığını anlattı.

 

Karikatür Vakfı Genel Sekreteri Hülya DALYAN, serginin 20 Nisan’a kadar açık olacağını, Türkiye ve Yunanistan’ın değişik yerlerinde sergilerin devam edeceğini de belirtti.

 

Projede yer almaktan mutlu olduğunu söyleyen Karikatür Vakfı Başkan Yardımcısı İzel ROZENTAL, “Karikatür aslında bir iletişim silahıdır. Karikatür iyi kullanıldığı takdirde başka, iyi kullanılmadığı zaman bambaşka sonuçlara yol açabiliyor. Bu tür etkinlikler, ülkeler arası dostluğu pekiştiren, halkları bir araya getiren etkinliklerdir. Bu tür etkinlikler, aynı zamanda halkların birbirini anlamasına da yardımcı oluyor. Böylece tanışıklık oluyor buda beraberinde dostluğu getiriyor. Biz bunu Atina’da, Ankara’da yaşadık. Bu projeyi hayata geçiren Karikatür Vakfına teşekkür ediyorum.” dedi.

Nezih Danyal Karikatür Vakfı ve Yunanistan Karikatür Dostları Derneği, AB desteği ile 'Karikatürlerle Türk Yunan Komşuluğu' konulu etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler, Yunanlı karikatürcüler Triantafillou Nikos, Giannis Geroulias, Sofia Mitraki (Karachaliou), Antonis Passaris, Türk karikatürcüler Tan Oral, Nezih Danyal, Kamil Masaracı, İzel Rozental, Ercan Akyol, Muhammet Şengöz ve Ankaralı karikatüristlerin katılımıyla başladı. Türkiye ve Yunanistan arasında karikatür sanatı aracılığıyla kültürel diyalogun geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen “Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyalogu-II" –Kültür, Sanat Bileşeni Hibe Programı kapsamında düzenlenen etkinliklerde, Türk ve Yunan karikatüristleri Türkiye ve Yunanistan da çalıştaylar, paneller düzenleyerek, karşılıklı sergiler açılıyor.

 

Sergilerle, halkların kültürlerinin en güçlü bölümü olan sanatı ve de özelinde kendi içinde de anlatımı en güçlü sanat dalı olan karikatürü kullanarak, unutulmak üzere olan veya en azından öne çıkarılmayan iki ülke arasındaki ortak yanların duyurulması hedefleniyor. Coğrafi konum ve ekolojik özelliklerinin aynı olması sonucu, bu özellikleri göz önüne alarak Türk ve Yunan karikatürcüleri, “Karikatürlerle Türk-Yunan Komşuluğu” konusunda birlikte çizilen karikatürler, her iki ülkede de sergileniyor.

 

“Karikatürlerle Türk-Yunan Komşuluğu” konulu karikatür sergisi, 20 Nisan 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.