Kani Arslan Resim Yarışması

Kani Arslan Resim Yarışması

Akşehir’in ilk ve sivil etnografya müzesi olan “Akşehir Evi”nin oluşmasına ve Akşehir Kültür, Sağlık, Eğitim Vakfı(AKSEV)’nın kurulmasına katkı sağlayan, Akşehirlilerce fahri hemşeri kabul edilen ve 1995 yılında geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kay

 

Ordulu merhum Eczacı Kani ARSLAN’ın anısını yaşatmak üzere Ordu ile Konya’nın Akşehir ilçesi arasında kurulan dostluk ve gönül köprüsü yaşatılıyor.

Akşehir’in ilk ve sivil etnografya müzesi olan “Akşehir Evi”nin oluşmasına ve Akşehir Kültür, Sağlık, Eğitim Vakfı(AKSEV)’nın kurulmasına katkı sağlayan, Akşehirlilerce fahri hemşeri kabul edilen ve 1995 yılında geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybeden Ordulu Eczacı Kani ARSLAN’ın anısını yaşatmak için Ordu Valiliğince “15. Ecz.Kani ARSLAN Resim Yarışması” düzenlendi.

   

Ordu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, 5-7 yaş grubu Anasınıfı ve İlköğretim 1. Sınıf öğrencileri ile yaş şartlı aranmaksızın özel eğitim sınıflarında ve işitme engelliler okullarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen resim yarışmasının ödül töreni, Vali Orhan DÜZGÜN, Belediye Başkanı Seyit TORUN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, Akşehir’in eski Belediye Başkanı ve AKSEV’in Kurucu Başkanı Nuri KÖKSAL, AKSEV Başkanı Abdullah Nuri SARI ve AKSEV Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrencileri ve sanatsever Orduluların kalabalık bir katılımıyla Tahıl Pazarındaki parkta yapıldı.



Eczacı Kani ARSLAN’ın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen resim yarışmasının ödül töreninde konuşan Vali Orhan DÜZGÜN, ‘Yaylalara Gidelim’ temasıyla düzenlenen yarışmayı çok anlamlı bulduğunu belirterek, “Eczacı Kani ARSLAN anısına düzenlenen resim yarışması münasebetiyle Nasrettin Hoca’nın diyarından ilimize gelen değerli Akşehirli dostlarımızı ilimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüm sırasında Akşehir’in kültürel varlıklarını ayağa kaldırmak için birkaç defa Akşehir’e gitmiştim. Akşehir gerçekten güzel bir kent. İki uzak şehir olmasına rağmen Ordu-Akşehir arasında 15 yıldır bu yarışmanın düzenlenmesi ve kesintisiz devam etmesi takdir edilecek bir organizasyon. Bu organizasyonu bugüne kadar getiren, taşıyan başta Eczacılar Odası, Ordu Tenis Kulübü ve AKSEV olmak üzere bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yarışma münasebetiyle de okullarımızdan yaklaşık 300 tane ortalama 5-7 yaş grubundaki öğrencilerimiz, Ordu’nun güzel yaylalarına dikkat çekmek amacıyla ‘Tatile Yaylalara Gidelim’ temasıyla bu yarışmaya katıldılar. Ben, onları yarışmaya katılmaya teşvik eden öğretmenlerini, yöneticilerini ve ailelerini de tebrik ediyorum. Yarışmade derece alan öğrencilerimizi de kutluyorum” dedi.


Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyit TORUN da şunları kaydetti: “Eczacı Kani ARSLAN anlıyorum ki, gerçekten Ordu’ya olduğu kadar Akşehir’e de hizmeti dokunmuş bir hemşerimiz, bir gönül insanı. Bugün, Akşehir ile Ordu arasına bir gönül köprüsü kurmuş ve her yıl adına tenis turnuvası veya resim sergisi gibi bir çok etkinlik yapılıyor. Ne güzel ki, ismi bugüne kadar yaşatılan bir hemşeriye sahip olmak. O mütevazi ekonomisiyle Akşehir’e de damgasını vurmuş orada da bir eser ortaya koymuş Ordu’muzda da. Ben gerçekten çok mutluyum. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. Burada çok değerli arkadaşları var. Onları seven bir çok insan var. İnanıyorum ki onlarda isminin yaşamasından böyle güzel etkinliklerle anılmasından son derece mutlular.



Eczacı Kani ARSLAN anısına düzenlenen resim yarışmasının ödül törenine katılmak üzere Akşehir’den Ordu’ya gelen Akşehir eski Belediye Başkanı ve AKSEV’in Kurucu Başkanı Nuri KÖKSAL da törende yaptığı konuşmada, “Gönül bağları üniversite yıllarına dayanan bir Ordulu hemşerinizle onun Akşehirli arkadaşları arasında oluşan dostluğun somutlaştığı ‘Akşehir Evi’ ve onun doğurduğu AKSEV’i temsilen bugün memleketimizde, memleketinizde, Ordu’dayız. Şairinde dediği gibi bir yıl sürüyor ölüm acısı. Ama mühim olan o acıdan geride kalan fanilerin çıkardığı o ders ve o hatıraya ne kadar laik olabilme meselesidir. Biz Kani ARSLAN’ın mütevazi üniversite harçlığı ile hiçbir zaman yaşamadığı ve yaşamayı da düşünmediği Anadolu’nun Ordu’dan 900 km uzakta bir ilçesinde bir eve ortak olup, bizim idealimize destek vermesinin karşılığını dünya gözüyle göremeyince 15 yıldır hatırayı yaşatmak için her türlü imkanımızı seferber ediyoruz. Vakfımız, Ordulu dostlarımızın katkısıyla bu yarışmaları yapıyor. Bu sene özellikle Eczacı Sibel hanımın şahsında tüm eczacı dostlara, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze ve Sayın Valimizin katkısına teşekkür ediyorum. Bir ayrıca teşekkür ben Akşehir Belediye başkanlığı yaptığım dönemde de bu kente gelir gider bu yarışmalara katılırdım. Yoğunluktan olsa gerek Ordulu başkanları bu törenlerde göremezdik. Bugün Ordunun Sayın Belediye Başkanı da aramızda. Kendisinden 2 dileğim var. Sayın Valimle biraz önce görüştük. Ordu gerçekten Karadeniz de demokratlığı ile kültürel değerleriyle öne çıkan kentimiz ve çok kültürel miras var. Onların korunması konusunda aceleci olunmak lazım. Sayın başkanım Kani Akşehir de bir eve omuz verdi ve bu neticeyi birlikte paylaşıyoruz. Sizde onun hatırasını yaşatmak için Ordudaki elerden birinin kurtarılmasına destek olun ve onun adını yaşatmak için birlikte bizimde desteğimizle yaşatalım” dedi.

AKSEV Başkanı Abdullah Nuri SARI da, “hepinize Akşehir’den Nasrettin Hoca’nın torunlarının sevgi ve selamlarını getirdim” diyerek yaptığı konuşmasında duygularını şöyle dile getirdi: “Bugün burada bulunmamıza vesile olan, Ordu ve Akşehir arasında dostluk köprüsünün oluşmasını sağlayan merhum Eczacı Kani ARSLAN arkadaşımızı sevgi ve rahmetle anıyorum. Bu yıl 15 incisini yaptığımız Eczacı Kani ARSLAN resim yarışması, Ordu ve Akşehir’de pırıl pırıl çocuklarımızın resim sanatıyla tanışmasına, sosyal ve kültürel yaşamlarına, kişiliklerinin oluşmasına, büyük katkı sağladığına inanıyorum. Resim yarışmasına katılan tüm çocukların gözlerinden öpüyor dereceye girenleri gönülden tebrik ediyorum. Bize bu nazik daveti yapan sıcak misafirperverliği sunan ve çalışmalarda emeği geçen Ordululara da AKSEV Vakfı adına teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından Ordu Valiliği ile AKSEV Vakfı işbirliğiyle ‘Yaylalara Gidelim’ temasıyla düzenlenen ‘ “15. Eczacı Kani ARSLAN Resim Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada 1. olan Efe KORKMAZ, 2. olan Göksu ERİBOL, 3. Olan Doğa Yakut UZMAN’ın ödülünü Vali Orhan DÜZGÜN, mansiyon ödülüne layık görülen Ayça DEDE, Başak TUNCER, Derin Su ÇELEBİ’nin ödülünü Belediye Başkanı Seyit TORUN, jüri özel ödülüne layık görülen Eylül YARAMAN’ın ödülünü ise AKSEV Vakfı Başkanı Abdullah Nuri SARI verdi.

Ödül töreninin ardından Vali Orhan DÜZGÜN ve beraberindekiler, dereceye giren ve yarışmaya katılan resimleri inceledi.

Öte yandan, Vali Orhan DÜZGÜN, Eczacı Kani ARSLAN anısına düzenlenen resim yarışmasının ödül törenine katılmak üzere Ordu’ya gelen Akşehir Kültür, Sağlık, Eğitim Vakfı(AKSEV) yöneticilerini Makamında kabul etti. AKSEV Vakfı yöneticileriyle bir süre sohbet eden Vali Orhan DÜZGÜN, Akşehir heyetine üzerinde Ordu’nun özelliklerini yansıtan simgelerin yer aldığı bir tablo hediye etti. AKSEV Vakfı Başkanı Abdullah Nuri SARI da Vali Orhan DÜZGÜN’e Akşehir’i yansıtan bir tabak hediye etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

< Önceki   Sonraki >


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.