İşitme Engellilerde TSE'li

İşitme Engellilerde TSE'li

Törene, Vali Orhan DÜZGÜN, Vali Yardımcısı İsmail KÜRECİ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai AKARSU, İl Çevre ve Orman İl Müdürü Selahattin AYDIN, TSE İl Temsilcisi Ufuk ERSOY, işadamı Ergin KARLIBEL, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 İŞİTME ENGELLİLERDE TSE'Lİ

Ordu Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Türk Standartlar Enstitüsü'nden (TSE) 'Hizmet Yeterlilik Belgesi' aldı.

Ordu Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, TSE’den Türkiye genelinde 5., Karadeniz Bölgesi'nde ise tek ‘Hizmet Yeterlilik Belgesi’ alan okul oldu. Ordu Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nun TSE ‘Hizmet Yeterlilik Belgesi’ alması sebebiyle okul bahçesinde bir tören düzenlendi.

Törene, Vali Orhan DÜZGÜN, Vali Yardımcısı İsmail KÜRECİ, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai AKARSU, İl Çevre ve Orman İl Müdürü Selahattin AYDIN, TSE İl Temsilcisi Ufuk ERSOY, işadamı Ergin KARLIBEL, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, işadamı Ergin KARLIBEL'in katkıları ile sağlanan arsa üzerinde inşa edilen okulun işitme engelli öğrenciler alanında önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Vali DÜZGÜN, “Ordu’da göreve başlayışımdan sonra pek çok kimse, İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ile Lisesinin, örnek bir okul olduğunu defalarca dile getirmişti. Bugün, okulumuza TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi verilmesi münasebetiyle ziyaret etme fırsatı da bulduk. İşitme engelli çocuklarımızla ilk karşılaşmamız, 5 Haziran günü Çevre Yürüyüşü’nde oldu. Kendileri bizim sahilden başlayıp fidanlığa kadar yürüdüğümüz Çevre Yürüyüşü yolunda bize uzun bir süre eşlik ettiler. Ben de yürüyüşe katılan öğrencilerimize gayretlerinin karşılığında birer ayakkabı hediye etmiştim. O hediye verme sırasında çocuklarımızın gözündeki parıltıyı, ışıltıyı görünce İl Çevre ve Orman Müdürümüz ve personeli bütün çocuklarımıza kendi aralarında topladıkları paralarla bunu hediye vermek istediklerini dile getirdiler. Biz de eğitim-öğretim yılı sona ermeden çocuklarımızla beraber olalım istedik. Bugün bu vesileyle hem İl Çevre ve Orman Müdürlüğü personelimizin, hem de Valiliğimizin hediyelerini çocuklarımıza veriyoruz” dedi.

Mimar Oktay Uğurel İlköğretim Okuluyla ilgili düşüncelerini de ifade eden Vali Orhan DÜZGÜN, “Okulumuz 3-4 yıldır Ordu’da eğitim ve öğretimine devam ediyor. Gerçekten bu okulu ve bu okulda eğitim gören çocuklarımızı gördükçe Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ne kadar güçlü olması gerektiğini hepimiz görüyoruz. Çünkü, devlet ne kadar güçlü olursa bu tip tesisler daha fazla yapılabiliyor ve engelli vatandaşlarımıza hizmetleri götürme imkanı oluyor. Tabi devletin yetişemediği noktalarda da hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını burada gördük. Okulun arsasının sağlanmasında hayırsever işadamımız Sayın Ergin KARLIBEL’in katkısı olduğunu memnuniyetle öğrendim. Ayrıca, çocuklarımızın seyahat v.b etkinliklere katılmasına imkan sağlamış. Başta Sayın Ergin KARLIBEL olmak üzere adını burada zikredemediğim ve bu okula katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Okul hakkında bu güne kadar duymuş olduğum olumlu sözlerin ve okulla ilgili olumlu intibaların da Türk Standartları Enstitüsü’nce tescillenmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duydum. Hizmette yeterlilik belgesini de, okul müdürümüze takdim etmek suretiyle bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” dedi

TSE Ordu İl Temsilcisi Ufuk ERSOY da törende yaptığı konuşmada, “Türk Standartları Enstitüsü olarak Türkiye’de ve özellikle bölgemizde çeşitli konularda belgelendirmeler yapıyoruz. Bizlere gelen talepler konusunda gerek kamu kurumları olsun gerek özel sektör olsun birçok konuda belge talepleri geliyor. Biz de bunları değerlendiriyoruz. Okulumuza hizmet yeterlilik belgesi Türk Standartları Enstitüsü tarafından veriliyor. Adı üzerinde hizmet verebilecek kapasitede olduğuna dair belgedir. Türk Standartları Enstitüsünün 9518 nolu standardına göre gerekli denetimler yapılmış ve eksikleri olmadığı görülmüş olup, Türk Standartları Enstitüsü tarafından bu belgeye layık görülmüştür” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Orhan DÜZGÜN, Hizmet Yeterlilik Belgesi'ni Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Hamdi ÖZCAN'a takdim etti.

Belge töreninin ardından İl Çevre ve Orman Müdürlüğü personellerince alınan spor ayakkabı ile Valilikçe temin edilen pantolon ve tişörtler, okulda öğrenim gören öğrencilere Vali Orhan DÜZGÜN ve törene katılanlarca verilerek, öğrenciler sevindirildi.

Yapılan törenin ardından Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim okulu binasını gezen Vali Orhan DÜZGÜN, okul müdürü Hamdi ÖZCAN’dan bilgi aldı.

Özel bir ana sınıfının da yer aldığı okulda öğrenim gören öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Orhan DÜZGÜN, yıl boyunca öğrencilerin yaptıkları tablo, elişi ve çeşitli süslemelerden oluşan sergiyi de gezdi. Sınıftaki bir derse de giren Vali Orhan DÜZGÜN, öğrencilerin aldıkları eğitimi yakından gördü.

Okul binasındaki bütün birimleri gezen ve inceleyen Vali Orhan DÜZGÜN, okulun TSE ‘Hizmet Yeterlilik Belgesi’ni hak ettiğini söyledi. Okul yöneticilerini ve öğretmenlerini de kutlayan Vali DÜZGÜN, başarılı çalışmaların devam ettirilmesini istedi.

Okulun hemen yanında bulunan Nuriye-Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesini de ziyaret eden Vali Orhan DÜZGÜN, okul binasındaki sınıf, atölye, yemekhane ve yatakhaneleri gezerek, incelemede bulundu. Okulun çalışmaları ve faaliyetleri hakkında okul müdürü Selim YÜCEL’den bilgi aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Önceki   Sonraki >


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.