İnsan varsa şiirle vardır

İnsan varsa şiirle vardır

Ordu'lu Şairlerimizden Gökhan Akçiçek, “Ordu Okuyor” etkinliklerini okul ziyaretleri ile sürdürüyor. Özel Ordu koleji öğrencileri ile imza gününde buluşan Akçiçek, edebiyatın, yaşantımıza katacağı incelikler üzerine vurgu yaptı. Konuşmasına “ Çirkinlikler

İnsan varsa şiirle vardır

Ordu'lu Şairlerimizden Gökhan Akçiçek, “Ordu Okuyor” etkinliklerini okul ziyaretleri ile sürdürüyor. Özel Ordu koleji öğrencileri ile imza gününde buluşan Akçiçek, edebiyatın, yaşantımıza katacağı incelikler üzerine vurgu yaptı. Konuşmasına “ Çirkinliklerin tek kaynağı ve sebebi sıradan bir hayatı talep etmemizden kaynaklanıyor. Edebiyatın, şiirin, kısaca sanatın büyüleyici ve sağaltıcı soluğundan uzaklaştıkça, sıradanlık kendine genişleyeceği ve yayılacağı alanları kolayca buluyor. Eşyaya gösterdiğimiz heyecan ve titizliği, ruhumuz için gösteremiyoruz. Algımızı, özensiz bakışların istilasına açıveriyoruz. Her sunulanı, direnmeden, yoklamadan estetik bir süzgeçten geçirmeden bünyemize katıyoruz.” Devam eden Akçiçek, öğrencilerin, öykü kitabı üzerine sorduğu soruları cevaplandırdı.

Söyleşi sonrası,  “Yaban İncirleri” isimli öykü kitabını, öğrenciler için imzalayan Akçiçek, “Edebiyattan uzak kalmanın, yaşamdan da uzak kalmak anlamına geldiğini mutlaka bilmemiz gerekiyor. Bayağılığı, bahanemiz yapan gerekçelere itibar etmemeliyiz. Edebiyata yakın olan, hayata ve insana da yakın olur ” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.