İnsan Okudukça Yaşar

İnsan Okudukça Yaşar

Bir öğrencinin “yazmak neyin karşılığıdır” sorusunu, oldukça önemli ve anlamlı bulan Akçiçek, o soruya cevabı şöyle oldu: “ Böyle güzel bir soruyu kurmak bile zihinsel bir birikim gerektiriyor. Kitap okuma alışkanlığını sürdüren bir öğrenci ancak bu kadar

 

 

ŞAİR GÖKHAN AKÇİÇEK ÖZEL ALTAŞ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU 

İnsan Okudukça Yaşar 

Şair Gökhan Akçiçek, “Ordu Okuyor” etkinliğinin tüm eğitim kurumlarında yaygınlaşması ve sürekliği adına okul ziyaretlerini sürdürüyor. 19753

Bu etkinlikler kapsamında Ordu Özel Atlaş Koleji öğrencileri ile bir araya gelen Akçiçek, onlara hitaben: “İnsan okudukça nefes alır, yaşar. Hayatı manalandırmanın yegâne yolu kitaplardan geçiyor. Erdemi, yaşantımızın her anına yaymak istiyorsak edebiyatla bağımızı daha da geliştirmeliyiz. Kitapları dost edinen bireyler, yaşantılarını da güzelleştirirler. Toplumsal barışımızın anlam katmanları, iyilik üretmenin temel argümanı, edebiyat odaklı okuma alışkanlıklarımız tezahürüyle olacaktır. Yaşamdan hoşnut değilsek, sebebini uzaklarda aramayalım. Tüm olumsuzluklar, bizlerin yaşama kattığı inceliklerle değişecek, dönüşecek. Bu şansı kendimizden ve yurdumuzdan esirgemeyelim.” Dedi.

Bir öğrencinin “yazmak neyin karşılığıdır” sorusunu, oldukça önemli ve anlamlı bulan Akçiçek, o soruya cevabı şöyle oldu: “ Böyle güzel bir soruyu kurmak bile zihinsel bir birikim gerektiriyor. Kitap okuma alışkanlığını sürdüren bir öğrenci ancak bu kadar can alıcı bir soruyu sorabilir. Sizi kutluyorum. Evet, şöyle diyelim o zaman, yazmak, bir yola çıkmanın karşılığıdır. Bizden çıkıp, tekrar bize dönen bir yola…”   

Söyleşi boyunca öğrencilerin sorularını cevaplandıran Akçiçek, “Yaban İncirleri” isimli öykü kitabını, öğrenciler ve öğretmenler adına imzaladı.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.