Hayrünnisa GÜL 28 Eylülde Orduda

Hayrünnisa GÜL 28 Eylülde Orduda

Hayrunnisa GÜL Hanımefendinin himayelerinde ‘Konuşan Kitap Şenliği’ adı altında başka bir proje başlattık. Projenin isminden de anlaşılacağı üzere kitapları konuşturuyoruz. Değişik branşlarda Türkiye’de tanınmış yazar ve sanatçılarımızı, ünlü insanlarımız

28 Eylül 2011 Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa GÜL'ün  katılımıyla Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Konuşan Kitap Şenliği”nde, edebiyat, sanat, spor, düşünce dünyasının önde gelen isimleri festival ortamında halkla buluşacak. Türkiye’de kendi alanında ün yapmış kişiler, vatandaşlarla ve öğrencilerle bir araya gelerek kitaplar okuyacaklar ve söyleşide bulunacak.
 
Hayrünnisa GÜL 28 Eylülde Orduda

 

Toplumda okuma bilincini geliştirmek, özellikle çocuklara ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’ün himayelerinde başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyasına paralel olarak Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünissa GÜL'ün himayesinde başlatılan ve sırasıyla İstanbul, Şanlıurfa ve Kayseri illerinde yapılan “Konuşan Kitap Şenliği”nin 4’üncüsü Ordu’da yapılacak.

 1971428 Eylül 2011 Çarşamba günü Hayrünnisa GÜL'ün katılımıyla Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Konuşan Kitap Şenliği”nde, edebiyat, sanat, spor, düşünce dünyasının önde gelen isimleri festival ortamında halkla buluşacak. Türkiye’de kendi alanında ün yapmış kişiler, vatandaşlarla ve öğrencilerle bir araya gelerek kitaplar okuyacaklar ve söyleşide bulunacak.

 

Türkiye’nin dört bir yanından büyük ilgi ve destek gören “Konuşan Kitap Şenliği” için hazırlık çalışmalarında bulunmak ve etkinliğin yapılabileceği alanları yerinde görmek üzere, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı Kemal İLTER, Proje ve Kalite Yönetim Müdürü Bülent BAYRAMİÇ, Kurumsal İletişim Uzmanı Ceren MADEN ile güvenlik, basın, protokol, bilgi işlem uzmanlarından oluşan bir heyet Ordu’ya geldi.

 

Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen heyet, ilk önce Valilik Toplantı Salonu’nda, Vali Yardımcıları Ali DOĞAN, Yemen BAYRAK, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer DEMİRÖZ, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin YAŞAR, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail ARSLAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol PAZAR, Özel Kalem Müdürü Sedat ERİM, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat ÖZ, İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Eyyubi KILIÇ, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fuat TOPRAK’ın katılımı ile bir toplantı yaptı.

 

Toplantıda, 28 Eylül 2011 tarihinde Ordu’da gerçek leştirilecek “ Konuşan Kitap Şen liği”nin programı, yapılması gere ken çalışmaları ve alınması ge reken tedbirleri görüşen heyet daha sonra Vali Orhan DÜZGÜN’le birlikte “Konuşan Kitap Şenliği”nin yapılacağı Ordu Kültür Sanat Merkezi’ne giderek, incele melerde bulundu.

 

“Konuşan Kitap Şenliği”nin hazırlık çalışmalarını yerinde görmek üzere Ordu’ya gelen heyet, Ordu’daki incelemelerinin ve çalışmalarının sonunda Vali Orhan DÜZGÜN’le birlikte Ordu Kültür Sanat Merkezi’nin küçük salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek, bilgilendirmede bulundular.

 

Basın toplantısının başlangıcında konuşan Vali Orhan DÜZGÜN, “Konuşan Kitap Şenliği”yle ilgili şu bilgileri verdi: “Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen misafirlerimiz ile beraber 28 Eylül 2011 Çarşamba günü Ordu Kültür Sanat Merkezimizde gerçekleşecek olan ‘Konuşan Kitap Şenliği’ ile ilgili hazırlıkları gözden geçirmek üzere bugün bir çalışma yürüttük.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ kampanyası başlatılmıştı. Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe giren kampanya ile toplumun her kesimine okuma alışkanlığının kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi amaçlanıyor.

 

Bu kampanya çerçevesinde başlatılan ve daha önce İstanbul, Kayseri, Şanlıurfa illerinde yapılan ‘Konuşan Kitap Şenliği’nin 4’üncüsü Ordu’da gerçekleşecek. İlimizde bu şenliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

 

Her yaştan insanımıza kitap okuma sevgisini kazandırmak amacıyla başlatılan bu şenlik, Türkiye’nin dört bir tarafından, spor dünyasından, sanat, edebiyat, tiyatro camiasından çok tanınmış değerli, isimleri, katılımcıları Ordulularla buluşturacak ve adeta bir şenliğe dönüşecek. Bu şenlik çerçevesinde, Ordu Kültür Sanat Merkezimizde oluşturulacak olan 5 ayrı salonda, Ordu merkez ve köylerinden, ilçelerinden buraya gelecek her yaştan misafirlerimiz ünlülerle birlikte kitap okuma heyecanını yaşayacaklar.”

 

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı Kemal İLTER de yaptığı açıklamada, “Konuşan Kitap Şenliği’nin 4’üncüsünü Ordu’da yapmak için 2 - 2,5 aydır Sayın Valimizle beraber çalışıyoruz. Başta Sayın Valimiz ve muhterem eşleri, değerli vali yardımcılarımızın büyük yardım ve desteklerini gördük. İnşallah 28 Eylül 2011 Çarşamba günü çok güzel bir etkinlik ile bu projemiz devam edecek. ‘Türkiye Okuyor’ projesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde başlatılan bir proje idi. Onun bir alt projesi olan ve Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Hayrunnisa GÜL Hanımefendinin himayelerinde ‘Konuşan Kitap Şenliği’ adı altında başka bir proje başlattık. Projenin isminden de anlaşılacağı üzere kitapları konuşturuyoruz. Değişik branşlarda Türkiye’de tanınmış yazar ve sanatçılarımızı, ünlü insanlarımızı Anadolu’nun değişik yerlerindeki öğrencilerle, vatandaşlarla buluşturuyoruz. Bu ünlü kişiler kendi seçtikleri bir kitabın belli bir bölümünü öğrencilere okuyorlar. Öğrencilerin ve vatandaşların sorularını yanıtlıyorlar. Böylece interaktif halde bu etkinliği devam ettiriyoruz” dedi.

 

“Konuşan Kitap Şenliği” etkinliğinin Ordu’nun tanıtımı için de önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Kemal İLTER, “Bu etkinliğin, Ordu’nun tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. 100’e yakın tanınmış kişi, Türkiye’nin dört bir yanından Ordu’ya gelecek.

 

Türkiye’nin tanınmış yazarları Ordu’ya gelecekler. Etkinliğe katılan insanlar burada gördüklerini, duyduklarını, yaşadıklarını dönüşte paylaşacaklar. Bu etkinlik, Türkiye’nin cennet köşelerinden biri olan, belki de çok iyi tanıtılmadığı için hak ettiği konumda olmayan Ordu’nun tanıtımı için güzel bir fırsat oluşturacaktır. Etkinliğin en güzel şekilde geçmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanlığı Proje ve Kalite Yönetim Müdürü Bülent BAYRAMİÇ de, kendisinin de Ordulu olduğunu söyleyerek, “Ben de bir Ordulu olarak bu projenin Ordu’da gerçekleştirilmesinden dolayı memnuniyet duyuyorum. Hemşerilerimiz ile böyle bir projeye destek vermek, herkesin katılımını sağlamak, bizim için gurur duyucu bir olaydır. Ordululara büyük ve güzel bir şenlik yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.