“HAKLI ELEŞTİRİLERE KULAK VERİN”

“HAKLI ELEŞTİRİLERE KULAK VERİN”

Gelmiş geçmiş Milli Eğitim Bakanları içinde öğretmen düşmanlığında, öğretmeni mağdur etmede, en öne çıkan Ömer Dinçer’in, öğretmenlerin atama problemlerine de işletmeci zihniyetiyle yaklaştığını ve "Bir öğretmenin aylık maliyeti 3 bin lira, yıllık 36 bin

“HAKLI ELEŞTİRİLERE KULAK VERİN”

            Bu yıl uygulamaya başlanacak olan 4+4+4 Kesintili eğitim sisteminin çocuklarımıza ve geleceğimize vereceği zararlar konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla Eğitim-İş Ordu Şube üyeleri Tahıl Mevkiinde hazırladıkları bildirileri dağıttılar.

            Şube Başkanı Hikmet Pala, burada yaptığı basın açıklamasında “4+4+4 eğitim sistemini eleştiren eğitimcilere, çocuk psikologlarına, sendikalara kulak verin” diyerek hükümete seslendi.

20704

Fiziki altyapısı oluşturulmadan tamamen ideolojik hedefler doğrultusunda hazırlanan 4+4+4 gerici eğitim sistemi ile her şeyi altüst eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yeni eğitim sistemine karşı çıkanlara yönelik suçlayıcı ve hedef gösterici açıklamalarda bulunmasını eleştiren Ordu Şube Başkanı Hikmet PALA; “yeni sisteme karşı çıkanların PKK yanlıları ve laikçiler olduğunu pervasızca ifade eden bakan suç işlemiştir” dedi.

Sözlerini, “Kargaşa var ama ciddi bir problem yok. Kargaşayı bizim ne yapmaya çalıştığımızı anlamayan sözde eğitim uzmanları çıkarıyor, demekle, özrü kabahatinden büyük dedirten sayın Bakan, sizin ne yapmaya çalıştığınızı, amacınızın cumhuriyetle hesaplaşmak, ulusal düzeydeki eğitimi tamamen cemaatlerin kontrolüne ve piyasa koşullarına sunmak olduğunu eğitim uzmanları çok iyi anlamıştır” şeklinde sürdüren Pala, sistemin yaratacağı sıkıntıları şu şekilde sıraladı;

“5, 6, 7 yaşlarında öz bakım ihtiyaçlarını gideremeyen çocuklarımızın aynı sınıfta toplanmış,  1. sınıflar 70-80 öğrenciden oluşmuş, Bütün okulların imam-hatip okullarına dönüştürülmüş, Okullarımızın hiçbirinin fiziki koşullarının sağlanmamış, Okul öncesi eğitimin bitirilmiş, Türkiye genelinde 50 bine yakın öğretmenin norm fazlası durumuna düşmüştür.”

Gelmiş geçmiş Milli Eğitim Bakanları içinde öğretmen düşmanlığında, öğretmeni mağdur etmede, en öne çıkan Ömer Dinçer’in, öğretmenlerin atama problemlerine de işletmeci zihniyetiyle yaklaştığını ve "Bir öğretmenin aylık maliyeti 3 bin lira, yıllık 36 bin lira. 33 bin öğretmenin yıllık maliyeti 1,1 milyar TL. Şimdi soruyorum Türkiye bu kadar zengin mi?” dediğini hatırlatan Hikmet PALA, “ Peki Sayın Bakan, Türkiye yandaşları zengin etme projeniz olan “Fatih” projesinin maliyetini karşılayacak kadar zengin midir?” diye sormuştur.

Eğitim-İş üyeleri “Geleceği Karartan 4+4+4’ü Durdurun” başlıklı dilekçeleri imzalamaları için Ordu halkına çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.