Güzelorducular Teftiş yaptılar

Güzelorducular Teftiş yaptılar

İşadamı Vedat TÜRKMEN, kardeşi Fuat TÜRKMEN, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer DEMİRÖZ, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Bulut ÇUBUK, Okul Müdürü Bilal ŞAHİN ile birlikte

 

Ordu Kent Gazetesi ve Nevzat Akata olarak Ordunun hafızasına karşı yapılan butun çalışmalara (Saldırılara) itiraz etmeyi Ordulu ve Vergi Mükellefi olarak kendimizde hak olarak görüyoruz.

 

Sayın Türkmen elinde ki birikimi bir başka yere ve mekanlara harcayabilecekken Orduyu seçmesi güzel ve doğru bir hareket tarzıdır. 

Hayırsever işadamı ( ? ) Sevgili Vedat Türkmen'e kişisel yardımseverliği için teşekkür ederiz.. 

 

 Bize öğretilen hayırseverlikte "  Bir elin verdiğini diğer el bilmeyecek"  anlayısı vardı..

 

Sayın Türkmen  işadamı olarak  "  Yatırdığı paraya karşılık bir şey aldı.

Anne ve babasının adını "Güzelordu" markasının önüne koymuş oldu. Yani "verirken aldı", Kapitalizmin literatüründe bu tarz davranışa  "Ticaret" denilir.

 

 

 

Güzelorducular Teftiş yaptılar

 

Güzelordu İlköğretim Okulu binası inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, inşaat çalışmaları hızla süren ve bitme aşamasına gelen Güzelordu İlköğretim Okulu inşaatına giderek, incelemelerde bulundu.

 

 

Beraberinde, okulun yapımını üstlenen hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN, kardeşi Fuat TÜRKMEN, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer DEMİRÖZ, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Bulut ÇUBUK, Okul Müdürü Bilal ŞAHİN ile birlikte okul inşaatını gezen Vali Orhan DÜZGÜN, inşaatın son durumu hakkında hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN ve yüklenici firma yetkilisi Mühendis Bekir Hakan AKSU’dan bilgi aldı.

 

Okul inşaatında yapılan imalatları, çalışmaları yerinde gören Vali Orhan DÜZGÜN, okul inşaatında olmasını gerekli gördüğü bazı küçük çaplı ihtiyaçların yapılması konusunda da okulun yapımını üstlenen hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN’den istekte bulundu.

 

 Vali Orhan DÜZGÜN, hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN ve beraberindeki yöneticilerle birlikte Güzelordu İlköğretim Okulu inşaatında yaptığı incelemenin sonunda basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali DÜZGÜN, yaptığı açıklamada, “Güzel Ordu İlköğretim Okulu, Ordu’nun en köklü okullarından birisiydi. Ancak, buradaki eski okul binası ihtiyaca cevap veremiyor, öğrencilerimizin bir kısmı barakadan yapılmış, ambardan sınıfa dönüştürülmüş dersliklerde eğitim-öğretim görüyorlardı. Buranın yeniden yapılması amacıyla bir çalışma başlatılmıştı. Ordu’da, yaklaşık 10-15 yıldan beri Güzelordu İlköğretim Okulunun yeni bir binaya ihtiyacı olduğu konusunda bir fikir birliği vardı. Ama bu okulun nasıl yapılacağı konusunda süregelen bir tartışma vardı. Bu aşamada okulun yapımı konusunda bir çözüm bulmaya çalışırken Vedat TÜRKMEN Beyin desteği ile kısa sürede okul inşaatına başladık. Okulun yeni binasının birkaç aylık bir işi kaldı. Ordu’nun uzun süredir tartışma konusu olan Güzelordu İlköğretim Okulu binasının çözüme kavuşturulmasında katkısı olan başta Vedat TÜRKMEN Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

 

Vali DÜZGÜN, Güzelordu İlköğretim Okulu inşaatıyla ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu: “Okulum maliyetinin büyük bir kısmını Vedat TÜRKMEN Bey karşıladı. Onun dışında İl Özel İdaresinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkıları oldu. Okulun çevre düzenlemesiyle ilgili ihaleyi de gerçekleştirdik. 1,5 ay içerisinde çevre düzenlemesi yapılacak. Okulun girişinde bulunan trafo binası, daha da küçültülerek ve taşınarak bu görünüm bozulmayacak şekilde, en uygun şekilde yerleştirilecek. Çevre düzenlemesiyle, sınıflarıyla, laboratuar ve salonlarıyla Güzelordu İlköğretim Okulunda okuyacak olan öğrencilerimize burada en iyi şekilde hizmet vereceğiz. Okulun demirbaş donanımıyla ilgili gerekli hazırlıkları İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz yapıyor. Kısa süre içerisinde, inşaat teslim edildikten sonra burası eğitim ve öğretime hizmetine açılacak. Hedefimiz ikinci dönem başında okulumuzun eğitim ve öğretimin hizmetinde olması. Daha önce yetişirse, tamamlanırsa, daha önceki bir tarihte de olabilir.”

Güzelordu İlköğretim Okulu inşaatının yapımını üstlenen hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN de, eğitim alanında daha öncede bir okul yaptırdığını belirterek, “Öncelikle bu okulun yapımını Allah bize nasip etti. Ordu’ya bu okulu yapmamda, Sayın Valim, milletvekili arkadaşlarım vesile oldu, öncülük ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Eğitim konusunda mümkün olduğunca duyarlıyız. Eğitime fazla duyarlıyım. Bizim için önemli olan, geleceğimiz olan çocukların kaliteli bir eğitim almasıdır” dedi.

 

Hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN, bir basın mensubunun, ‘Ordu’da başka bir eğitim yatırımınız olacak mı?’ şeklindeki sorusuna karşılık verdiği cevapta ise şunları söyledi: “Şartlar ve konjanktürler ne gerektirir bilemem. Ama Allah nasip ederse, Sayın Valime söylemiştim, bir sürprizim daha olacak. Kısa bir süre içerisinde söylemem. Ancak, eğitim alanında bir hayır hizmetinde daha bulunmak istiyorum. Kısmet olur inşallah yaparız.”

 

Bilindiği üzere, Ordu’nun en eski ve en köklü eğitim kurumlarından birisi olan Güzelordu İlköğretim Okulu binasının ihtiyaca cevap veremeyecek hale gelmesi üzerine, 1992 yılından itibaren okulun yeniden yapılmasına ilişkin arayışlar devam etmekte idi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.