Güzel Sanat Fakültesinden Konser

Güzel Sanat Fakültesinden Konser

Türk Halk Müziği konserinde performansları ile unutulmaz bir gece yaşatan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden oluşan koro ve solistler, davetlilerden tam not aldı. Vali Orhan DÜZGÜN de, konserin sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.sabri Y

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünün 2.Eğitim-Öğretim yılı sanat etkinlikleri kapsamında hazırladığı Türk Halk Müziği Konseri dün akşam gerçekleştirildi.

 

Güzel Sanat Fakültesinden Konser

 

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde saat 20:00’de başlayan ve büyük beğeni toplayan konsere Vali Orhan DÜZGÜN, Cumhuriyet Başsavcısı Metin USLU, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Vahdettin ÇİFTÇİ, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Zeki BOSTAN, Prof.Dr.Nuri YILMAZ, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sabri YENER, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, öğretim elemanları, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

Sunumunu Öğretim Görevlisi Hilal BAKİ’nin yaptığı konser, her bölümde 10 Türkünün yar aldığı 2 ayrı bölümden oluştu. Konserin ilk bölümü, Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Serdar YENER’in yönettiği koro ve saz topluluğunun başarı ile seslendirdikleri Türk Halk Müziği eserlerinden oluştu. Davetliler, keyifle dinledikleri türkülere zaman zaman da eşlik etti. Daha sonra Fakülte 2.Sınıf Öğrencileri Ezgi Dilşad İPEK ve Abidin KAYA, Yozgat ve Gaziantep yörelerine ait eserleri seslendirdi. Konserin ikinci bölümü, solistler Ayşenur KÖSE, Ünal SOFUOĞLU, Bahar ÇALIK, Serdar DEMİRKALE ile Tayfun TEKNECİ’nin seslendirdiği türkülerle renklendi. Salonu dolduran sanatseverler, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin başarı ile gerçekleştirdikleri konseri ayakta alkışladılar.

 

Türk Halk Müziği konserinde performansları ile unutulmaz bir gece yaşatan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden oluşan koro ve solistler, davetlilerden tam not aldı. Vali Orhan DÜZGÜN de, konserin sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.sabri YENER’e çiçek takdim ederek bir konuşma yaptı.

 “Genç Üniversitemizin, genç öğrencileri ve saz sanatçıları güzel bir konser sundular” diyerek sözlerine başlayan Vali DÜZGÜN, “Ordu, bugüne kadar yetiştirmiş olduğu Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Pop Müziği dalında Türkiye çapında meşhur sanatçılarıyla isminden söz ettirmiş bir şehrimiz. İnşallah bundan sonra bugün dinlemiş olduğumuz arkadaşlarımız da, hem Ordu çapında, hem Türkiye çapında kendilerini yetiştirecekler ve ilimizin adını, kendi isimlerini de güzel bir şekilde ülkemize belki, uluslararası alanda tanıtacaklar.” dedi.

 

ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ’ a konuşmasında, ”Güzel bir gece yaşattıkları için bütün hocalarımıza, bu işi yapan, gerçekleştiren, icra eden öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bunların devam gelecektir. Seviyeyi daha da yükseltmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerimiz bu konserlerle Ordu’ya çok daha değerler katacaktır.” diye konuştu.

 

“Türk Halk Müziği Konserini Sizlere sunmaktan büyük bir sevinç ve onur duyduk diyerek söz alan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sabri YENER, ”Bu konserde Türk Halk Müziğinin seçkin örneklerine yer verdik. İnancımız odur ki, Türk gençliği, medeni dünyaya açılma sürecinde türkü dinlemeli, söylemelidir. Çünkü türkülerimiz güzel, duyarlı ve anlamlıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından, koroda yer alan öğretim görevlileri Emre ŞİMŞEK, Aytunç AYDIN, Timur EŞİGÜL, araştırma görevlisi Serdar YENER, öğretim elemanı Levent OKUMUŞ ile Hayri ARSLAN’A, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sabri YENER ve sanatçı Tuğrul ŞAN tarafından teşekkür belgesi verildi.

 

Konserin 2. Bölümüne katılan Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğrul ŞAN da, ”çok güzel koro oluşturulmuş, söyleyecek söz bulamıyorum” diyerek bir türkü seslendirdi. Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından hazırlanan Türk Halk Müziği Konseri, Sanatçı Tuğrul ŞAN’ın okuduğu türküyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.