Güzel Ordu'da İmzalar atıldı

Güzel Ordu'da İmzalar atıldı

Son yıllarda Ordu’nun en önemli sorunlarından birisi haline gelen ve gündemi oldukça meşgul eden Okulunun yeniden yapılması çalışmaları, Vali Orhan DÜZGÜN’ün girişimleri ve Milletvekili Enver YILMAZ’ın desteğiyle mutlu sonla noktalandı.

 

Ordu’nun en eski ve köklü eğitim kurumlarından birisi olan ve Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan ve artık ihtiyaca cevap veremez hale gelen Güzelordu İlköğretim Okulu, yeniden yapılacak.

Güzel Ordu'da İmzalar atıldı

 Ordu Valilik sitesinden aldığımız haberi aynen yayınlıyoruz.

Güzelordu İlköğretim Okulunun ihtiyaca cevap veremeyecek hale gelmesi üzerine 1992 yılında başlayan ve 18 yıl süren okulun yeniden yapılma arayışları, Vali Orhan DÜZGÜN ile Ordulu hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN arasında imzalanan protokol ile son buldu.

Son yıllarda Ordu’nun en önemli sorunlarından birisi haline gelen ve gündemi oldukça meşgul eden Güzelordu İlköğretim Okulunun yeniden yapılması çalışmaları, Vali Orhan DÜZGÜN’ün girişimleri ve Milletvekili Enver YILMAZ’ın desteğiyle mutlu sonla noktalandı.

Güzelordu İlköğretim Okulunun, Ordulu hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN tarafından yapımı için bugün Valilik Toplantı Salonunda protokol imza töreni düzenlendi.

 Düzenlenen törene, Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Milletvekili Enver YILMAZ, Belediye Başkanı Seyit TORUN, hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN ve kardeşi Fuat TÜRKMEN, Vali Yardımcıları İsmail KÜRECİ ve M.Mustafa İMAMOĞLU, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz UZUN, Bayındırlık ve İskan Müdür Vekili Hüsamettin KILIÇ, Güzelordu İlköğretim Okulu Müdürü Şahin SEVİNÇ, Okul Aile Birliği Başkanı Nagehan BAŞ, okul öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

 Protokol imza töreni öncesinde okul müdürü Şahin SEVİNÇ tarafından Güzelordu İlköğretim Okulunun tarihsel süreci, okulun yeniden yapılmasının gündeme geldiği tarihten buyana basına yansıyan değerlendirmeler ve yeni yapılacak okulun mimari projesi, bir slayt sunumu eşliğinde törene katılanlara izlettirildi.

 Yapılan sunumun ardından konuşan Vali Orhan DÜZGÜN, “Ordu’da göreve başladığımda önüme gelen sorunlardan birisi Güzelordu İlköğretim Okuluydu. Daha sonraki dönemlerde de okulun otoparklı olsun, otoparksız olsun, işyeri olsun, işyeri olmasın, sadece işyeri olsun, sadece okul olsun şeklindeki uzun süren tartışmalardan sonra en sonunda Ordu kamuoyunun da genel kanaati ve imkanlarımız ölçüsünde, sadece okul yapımı konusunda bir genel eğilim ortaya çıktı. Okulun yapımı konusunda kaynak arayışlarımız sürerken ve okul ihtiyacını en kısa sürede nasıl çözümleyebiliriz diye düşünürken Milletvekilimiz Sayın Enver YILMAZ bey bir gün telefonla arayarak, dedi ki, ‘Ordulu tanıdığımız bir işadamımız var. Ordu’da bir okul yaptırmak istiyor’ Bu telefon görüşmesinden sonra Milletvekilimiz Sayın Enver YILMAZ ve işadamımız Sayın Vedat TÜRKMEN’le Ankara’da buluşmak suretiyle okulun yapımı konusunda ön mutabakatı sağladık. Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde de projeler hazırlanarak, bu noktaya gelindi. Hayırsever işadamımız Sayın Vedat TÜRKMEN’le birlikte inşallah bu yaz, okulun inşaatına başlayacağız.  Ben kendisine ve kendisini bizimle buluşturan Milletvekilimiz Sayın Enver YILMAZ’a çok teşekkür ediyorum. Okulun yapımında da Belediye Başkanımız gerekli kolaylıkları sağlayacağını ifade etti. Bu nedenle Belediye Başkanımız Sayın Seyit TORUN’a da teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra Ordu’ya yakışır, Güzelordu ismine yakışır bir okul kısa sürede ortaya çıkar ve çocuklarımızın hizmetinde olur” dedi.

 Vali Orhan DÜZGÜN, Ordulu hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN’in bu erdemli davranışının maddi durumu iyi olan diğer Ordulu işadamlarına örnek alacağını belirterek, “Hayırsever işadamımız Sayın Vedat TÜRKMEN, daha önce ülkemizin değişik yerlerinde okullar yaptırmış, ancak Ordu’da yaptıracağı ilk okul Güzelordu olacak. Sayın Vedat TÜRKMEN’in bu davranışının Ordulu işadamları için örnek bir yolun açılmasına vesile olacağına inanıyorum. Sayın Vedat TÜRKMEN’in açtığı bu yoldan inşallah başka işadamlarımız da devam edecekler. İlçelerimizdeki, köylerimizdeki okul sorunlarının çözülmesine katkıda bulunacaklardır diye düşünüyorum” dedi.

 

Hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN de protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, “Ben Ordu’dan ayrılalı 25 sene oldu. Türkiye’nin her yerinde bir takım işler yapıyoruz. Allah bize nasip ederse inşallah daha önceki tecrübelerimle yaptığım bir takım okul projelerinden esinlenerek, titiz bir çalışmayla güzel bir proje hazırlattık. Türkiye’nin kendi alanında isim yapmış, marka olmuş mühendisleri ve mimarları bu projeye katkı sağladı. Onlara projelere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu projeye baktığımızda 16 derslik diye konuşmuştuk. Ben akşam uzun uzun düşündüm. Çok sevdiğim kardeşim, arkadaşım dediğim Milletvekilimiz Sayın Enver YILMAZ’ı kıramadım. 24 derslik olarak yapmaya karar verdik. Biz zaten bu proje başlamadan uzun uzun konuşuyorduk, böyle bir şey yapalım diye. Sayın vekilimle konuştuğumuzda sağ olsun çok ilgilendi. Onunla ilgili sıkı bir çalışma yaptık. Ordu’ya yakışan bir şey olsun istedik. Ordu mimarisine uygun ve eski mimariyle yeni tarz modeller geliştirerek bir şeyler yapmaya çalıştık” dedi.

 Hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN yapılacak okulun özellikleri hakkında da bilgi vererek, şunları kaydetti: “Burada baktığımızda okulda çekme mesafeleri ağırlık 3300 m2. 24 dersliğe çıkardığımda kapalı alan 5000 m2. oluyor. 5000 m2.lik alan yaptığımızda bizim buradaki öğrenci sayısını 24x30 dediğimizde 800 öğrenci demektir. Çekme mesafelerine baktığımızda bizim … 1 m2’ye bir öğrenci dersek 800 m2’lik bir alan gerekiyor. Onun için biraz o anlamda tereddütlerim vardı 16 derslik olsun diye. Çünkü 24 derslik olursa Milli Eğitimin kriterleri daha farklı. Kütüphanesi, kapalı salon içerisindeki aktiviteleri, laboratuarları, sınıflardaki mekanların büyüklüğü. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Biz bu yaptığımız işle geleceğe yatırım yapmaya çalışıyoruz. Modern bir yapı olsun istiyoruz. Allah güç kuvvet verirse devamını yapabiliriz. Bu okulun ilk ve son olacağı kimsenin aklına gelmesin. Burada herkes eleştiri yapabilir, biz hepsine açığız. Yeter ki bu eleştiriler yıpratıcı boyuta gelmesin. Burada iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Sayın Valimize, çok sevdiğim kardeşim Enver beye, Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum”

 Törende bir konuşma yapan Milletvekili Enver YILMAZ da, “Bugün projesini sunmak suretiyle hepimizi gururlandıran davranışıyla, bugün aramızda bulunan değerli Vedat TÜRKMEN beye teşekkür ediyorum. Zira, Güzelordu İlköğretim Okulunun geçmiş akıbetini az önce slaytlarda izledik. 8 yıllık Milletvekilliği sürecinde artık son dönemde okula gitmek istemiyordum. Bir gün bir telefon görüşmesinde Vedat Beyle Ordu’nun geneli ile ilgili konuşurken bu okulu yapıp yapamayacağı konusunda kendisine sorduğumda böyle bir düşüncesinin olabileceğini söyledi. Daha önce bir ilçemizde böyle bir yatırım yaptığını ben biliyordum. Bodrum ilçesinde yapmış olduğu bence Türkiye’nin alanındaki ilk ve tek okulu da ziyaret eden bir Ordulu olarak gururlanmıştım. Bu fikrimize de sıcak yaklaştı kendisi. Sayın Valimiz de okulun projesi ile ilgili teknik bilgileri aldıktan sonra Vedat Beyle Ankara’da ilk görüşmemizi, ilk çalışmamızı yaptık. Daha sonra Sayın Valimizle beraber ortak bir mutabakata varıldı. Görmüş olduğunuz bu proje, Ordu mimarisine uygun bir projedir. Bu süre içerisinde Valiliğimizden, Belediyemizden görmüş olduğumuz destekte okulun yapılması konusunda Ordulu hemşerilerimizin iradesinin ne kadar sağlam olduğunu göstermiştir. Bu çerçevede okullar kapandıktan sonra derhal inşaatına başlayıp, bizim talebimiz bir an önce mümkünse ikinci yarı tatil sonrası eğitime başlayacak döneme yetiştirilmesidir. Ordu’da bu standartlarda, bu güzellikte başka okulların da yapılmasını ben bekliyorum. Milli Eğitim Bakanlığımızın kriterlerine uygun, hatta kriterlerini çok daha fazla aşmış ki Vedat Bey konuşmasında ondan bahsedecektir. Proje üzerinden bize bilgi verirken ben heyecanlandım. Bu güzel yatırıma vesile olan öncelikle Güzelordulu öğrencilerimize, değerli yöneticilerine, okul aile birliği temsilcilerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Ordu Belediyemize, sivil toplum örgütü temsilcilerimize, bu olayı layıkıyla gündemde tuttuğu için yerel basınımıza, okulu programa aldırma konusunda gösterdiği iradeden dolayı İl Genel Meclisimize ve Ordu Valimize huzurunuzda teşekkürü bir borç biliyorum. Bu ekip çalışmasının vermiş olduğu bir sonuçtur. Bu sonucun neticesinde de değerli hemşerimiz, değerli büyüğümüz, annesi babası kardeşleri Orduda yaşayan Vedat TÜRKMEN kardeşimizin yapmış olduğu bu hayır inşallah onun sevabını artıracaktır. Bu çerçevede de yatırımcımıza da hayırseverlik örneği gösteren değerli Vedat TÜRKMEN ağabeyimize tüm Ordulular adına teşekkürü bir borç biliyorum. Bundan sonraki yatırımlar için parası bol olan fakat hayırseverlik hususunda tereddüt gösteren hemşerilerimize vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Bu güzel sürecin başlamasında emeği geçen herkese tüm Ordulular olarak teşekkürü bir borç biliyorum. Allah hayrını kabul etsin” dedi.

 Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN da protokol imza töreninde yaptığı konuşmada duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Bugün çok güzel bir gün, çok önemli bir gün. Ordu eğitiminde bekli de en mutlu günlerinden birisi. Buna emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Sayın Valim, Milletvekilim, ve tabiî ki Vedat bey, gerçekten büyük bir kadirşinaslık örneği gösterdi ve Ordu’da hep özlediğimiz istediğimiz bir olaya el attı. Yıllardır Güzelordu Okulu sorunu hep gündemdeydi. Maalesef belli nedenlerden dolayı gerek öğrencilerimiz gerekse velilerimiz hep kaygı içerisindeydi. Her gün yeni bir değerlendirme ortaya çıkıyordu. Haliyle onlarda büyük bir gerginlik yaşıyordu. Bugün gerçekten çok mutlu bir gün yaşıyoruz. Ordu bekli de bütün okullarımız kendi ölçütünde güzel ama hem projesi ile hem de görüntüsü ile son derece Ordu’ya yakışır bir eser ortaya çıkmış. Ben kendilerinin Ordu’da örnek bir insan olduğunu ifade ediyorum. İnşallah yine böyle sizden sonra da bu açtığınız yolu hayırsever işadamlarımız, Ordulu işadamlarımız eğitimimize bu yönde destek verirler. Ben tüm Ordulu hemşerilerim adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Tabi emeği geçen Sayın Valime, Sayın Vekilime, diğer emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Lütfi amcanın isminin de yaşaması önemli. İnsanların hayatları son bulabiliyor ama isimlerinin de yaşatılması son derece önemli” dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından Güzelordu İlköğretim Okulunun 24 derslikli olarak yapılması için hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN ile Vali Orhan DÜZGÜN arasında protokol imzalandı.

 Güzelordu İlköğretim Okulunun yapımıyla ilgili imzalanan protokolün ardından Güzelordu İlköğretim okulu öğrencileri tarafından Vali Orhan DÜZGÜN, Milletvekili Enver YILMAZ, Belediye Başkanı Seyit TORUN ve okulun yapımını üstlenen hayırsever işadamı Vedat TÜRKMEN’e birer buket çiçek verildi.

 

Öte yandan, protokol imza töreni duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Okulun yapımıyla ilgili protokol imzalanırken, Güzelordu İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Nagihan BAŞ’ın ve yönetim kurulu üyeleri, sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.